Viber Wink konkurent je Snapchatu

Viber sa 664 miliona korisnika staje na crtu Snapchatu – upoznajte Wink

Jedna od najpopularnijih 'messaging' aplikacija najavila je danas novi servis pod nazivom Wink koji korisnicima omogućava da šalju fotografije i video sa vremenskim ograničenjem, pružajući im tako više kontrole nad poslatim sadržajem. Iako čitava stvar asocira na Snapchat, Viber je integrisao Wink tako da se poruke razmenjuju u vašoj standardnoj konverzaciji.

viber_1

Od danas, korisnici Vibera u mogućnosti su da preuzmu Wink kao novu pridruženu aplikaciju koja im omogućava da šalju vremenski ograničene fotografije ili video do 10 sekundi trajanja. Kada se sadržaj pregleda od strane primaoca, isti će nestati nakon onoliko sekundi koliko odredite iz same aplikacije i nikada više neće moći da se pregleda.

Dostupan za Android i iOS uređaje, Wink umnogome podseća na Snapchat – jednostavan interfejs opisuje jednostavne funkcije, pri čemu je aplikacija zamišljena da funkcioniše u saradnji sa Viberom. Nakon što uslikate fotografiju ili napravite kratak video koji želite da pošaljete drugoj osobi, servis će vas redirektovati na Viber iz kojeg dalje možete da odaberete željeni kontakt, ali i da nastavite konverzaciju.

Bolja kontrola sadržaja, više poruka

Osoba koja sa druge strane bude primila vaš Wink, poruku će moći da pregleda bez prethodnog preuzimanja same aplikacije (već iz Viber konverzacije), nakon čega će poruka i nestati.

Ofir Ejal, direktor Odeljenja za proizvode u Viberu, izjavio je u obraćanju medijima:

Jasno nam je da naši korisnici zahtevaju više kontrole nad svojim porukama. Dobar primer toga jeste nedavno ponuđena funkcija za “brisanje poruka”, koja vam omogućava da brišete poruke na daljinu – čak i posle njihovog slanja. Wink je još jedan primer pružanja mogućnosti kontrole našim korisnicima, ali na zabavan način.

Zapravo, mi se nadamo da će Wink ohrabriti korisnike da još više razmenjuju sadržaj time što im omogućavamo da biraju kako žele da njihove fotografije i video materijali budu primljeni – naročito oni koji opisuju momente za koje ne biste voleli da ostanu u trajnom sećanju!

Spremni da 'namigujete' uz Viber?
Spremni da ‘namigujete’ vašim prijateljima?

Sa 664 miliona aktivnih korisnika, nesumnjivo je da Viber iza sebe ima ogromnu korisničku bazu kojoj veoma lako može da plasira pridruženu aplikaciju. Ipak, sa servisima kao što je Snapchat koji i dalje taji broj korisnika, a koji je sve popularniji među mlađim korisnicima, borba za prevlast u messaging kategoriji tek počinje.

Viber ili Vajber? Ma Wink!

Ipak, velika korisnička baza već u samom startu stavlja Viber u dobru početnu poziciju. Aplikacija danas beleži veliku popularnost u Srbiji i širom Centralne i Istočne Evrope, a tamo gde su ostale aplikacije (među njima Snapchat) zakasnile da privuku starije korisnike, Wink to može jednostavnije uraditi upravo zbog integracije sa konverzacijom koja ostaje na matičnom servisu.

Isprobajte Wink već danas na vašem Android ili iOS uređaju preuzimanjem aplikacije sa Google Play ili App Store prodavnice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.