Viber i Grad Beograd pokrenuli globalni nagradni konkurs

Viber i Grad Beograd pokrenuli globalni nagradni konkurs za dizajnere i kreativce

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda, predstavnici Vibera za Centralnu i Istočnu Evropu najavili su novi konkurs za sve mlade kreativce koji žele da kreiraju zanimljive stikere sa simbolima svog grada, pri čemu će pet najboljih biti uvršteni u globalnu kolekciju servisa koji danas koristi više od 606 miliona korisnika.

viber_22
Predstavnica Sekretarijata za privredu Tijana Maljković i generelani direktor kompanije Viber za Centralnu i Istočnu Evropu Atanas Rajkov.

Na konferenciji za štampu, medijima se obratio Atanas Raykov, direktor Vibera za CEE koji je upravo iz Beograda najavio novi konkurs za sve kreativne mlade dizajnere i grafičare koji će imati zadatak da osmisle stikere sa motivima svetskih metropola, dok će se oni najbolji ubrzo naći u ponudi Vibera.

Da je grad Beograd živo mesto koje diše, od danas dokazuje i javna komunikacija grada na Viberu, putem koje građani mogu da razmenjuju utiske i mišljenja iz različitih oblasti kao što su sport, kultura, politika, dešavanja u gradu i slično. Takođe, tu je i engleska verzija Public Chats-a u čiju se konverzaciju mogu uključiti mnogobrojni turisti koji svake godine posećuju grad na ušću Save u Dunav.

Milioni korisnika, milioni stikera

Sudeći prema statistici o kojoj su predstavnici Vibera danas govorili, oko milion ljudi u Srbiji danas razmenjuje stikere putem redovne komunikacije, te je Raykov iskoristio priliku da pozove sve kreativce da se uključe u program i postaraju se da se i Beograd nađe na listi gradova čija obeležja krase konverzacije milione korisnika.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Tom prilikom, Atanas je istakao:

Glavni cilj kompanije Viber jeste da stvori platformu, tačnije servis koji povezuje ljude besplatno i bez granica. Sa druge strane, stikeri igraju veoma bitnu ulogu u komunikaciji jer je na neki način obogaćuju – oni su ekspresivni i korisnici vole da ih koriste.

Učešće na konkursu podrazumeva da kandidat odaberete određeni stil stikera i tako podnese tri različita grafička prizaka – najkasnije do 18. novembra tekuće godine. Viber će nakon toga da izabere 20 finalista od kojih će svako dobiti nagradu od 1.000 američkih dolara, ali i čija će se kreacija naći u globalnoj prodavnici stikera ove kompanije. Pet najboljih radova biće nagrađeno i procentom od prodaje stikera.

Više informacija o nagradnom konkursu možete pronaći na zvaničnom sajtu Viberovog takmičenja.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startup Genome 2024: Ekosistemi Beograda i Novog Sada vrede preko milijardu evra!

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija imalo je premijerni uvid u ovogodišnje izdanje Startup Genome istraživanja koje je obuhvatilo podatke za startap ekosisteme Beograda i Novog Sada.

Novost

PolyAI Nikole Mrkšića vredi $500 miliona!

PolyAI, startap sa sedištem u Londonu koji razvija glasove generisane uz pomoć veštačke inteligencije za upotrebu u pozivnim centrima, zatvorio je krug finansiranja od 50 miliona dolara (39,4 miliona funti) dostigavši tako ukupnu vrednost od blizu 500 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

Silicon Garden investirao u srpski OTA Sync u zaokruženoj ‘seed’ rundi ulaganja

Domaća hotel tech kompanija OTA Sync prikupila je dodatna sredstva koja će se koristiti za širenje prodajnog tima na globalno tržište. 

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.