Od robotike do uspešne IT karijere u Berlinu (Valerija Spasojević)

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Od robotike do uspešne IT karijere u Berlinu (Valerija Spasojević)

Gošća 113. epizode Office Talks podcata bila je Valerija Spasojević, devojka koja je od malih nogu krenula da se bavi tehnologijom i robotikom, koja je osnivač nekoliko uspešnih projekata, a koja trenutno radi u kompaniji Asana Rebel kao Head of Monetization and Product.

Sa Valerijinom pričom i karijerom u IT industriji smo se upoznali još 2018. godine na tadašnjoj Webiz konferenciji. Od tada se promenilo dosta stvari na njenom profesionalnom putu, pa je ova epizoda bila prava prilika da sa njom porazgovaramo i osvrnemo se na najranije dane ulaska u svet tehnologije, pa sve do rada u velikim kompanijama.

Tim povodom, neizbežno je bilo da govorimo o njenom školovanju u srednjoj Politehničkoj školi na smeru robotike, što je umnogome oblikovalo njenu dalju karijeru i profilisanje u IT industriji. Iako se nije pronašla na Mašinskom fakultetu, Valerija je još u studentskim danima shvatila da želi da krene put preduzetništva što je rezultovalo otvaranju studija za kreativna rešenja iz marketinga HTL.

Svoje znanje i sposobnost zaokružila je odlaskom u Berlin i početkom rada u kompaniji Babbel koja se bavi izradom aplikacije za učenje stranih jezika. Sticanje velikog iskustva i rad u velikoj kompaniji pomoglo joj je da brže napreduje i da se navikne na mentalitet i poslovnu kulturu u Nemačkoj. Trenutno radi kao Head of Monetization and Product u kompaniji Asana Rebel, pa nam je otkrila sve detalje u vezi njene pozicije, kao i izazove sa kojima se suočava vodeći sopstveni tim.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koji su naredni Valerijini planovi kada je stručno i profesionalno usavršavanje u pitanju, kao i šta tačno ona ima da poruči mladim talentovanim ljudima koji su u potrazi za poslom ili su tek na počektu svoje karijere.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Novost

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.