eUprava otvorila prijave za COVID-19 vakcinu za građane Srbije

Prijave za COVID-19 vakcinu od danas preko portala eUprava

Građani Srbije popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu eUprave mogu iskazati interesovanje za vakcinisanje protiv korona virusa.

Ovo ujedno predstavlja i prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Insitut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović” Batut.

Da bi koristili ovu uslugu na Portalu eUprava, građani ne moraju da budu registrovani korisnici. Nakon popunjavanja upitnika korisnici dobijaju SMS i e-mail kao potvrdu, a u svakom trenutku je moguće obrisati ili izmeniti iskazano interesovanje.

Štaviše, od četvrtka startuje i kontakt centar putem kojeg će građani moći takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19. Upitnik se može popuniti i za bliže članove porodice, pa je potrebno navesti njihove podatke i ostaviti kontakt. Ukoliko član porodice za kojeg popunjavate uslugu nema mobilni telefon ili e-mail , možete navesti svoj.

U nastavku pogledajte pravila o tome na koji način da popunite upitnik?   

  • Da biste iskazali interesovanje i popunili upitnik kliknite na dugme “Pokreni uslugu”.
  • Nakon toga potrebno je da popunite formular i navedete tražene podatke.
  • E-mail i kontakt telefon je neophodno da ostavite, kako bi neko od zaduženih mogao da vas kontaktira i javi termin vakcinacije.
  • Možete da odaberete bilo koji tip vakcine za koji je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet, ili možete da odberete željenog proizvođača vakcine (jednog ili više).
  • Nakon što uspešno popunite upitnik na e-mail i putem SMS poruke, dobićete potvrdu sa detaljima.
  • Nakon što iskažete interesovanje, putem e-maila i SMS-a, bićete obavešteni o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.