Stručne Unreal Engine radionice stižu u Beograd 27. oktobra - prijavite se

Stručne Unreal Engine radionice stižu u Beograd 27. oktobra – prijavite se na vreme

3Lateral, Epic Games, SGA & Creative Tech Serbia donose Unreal Day događaj u Beograd u okviru 'Unreal Engine World Tour 2022'.

U pitanju je celodnevni događaj koji će se održati 27. oktobra na različitim lokacijama u Beogradu, a sastojaće se iz tri celine:

  • Keynote & Showcase / 17:00-20:30;
  • Masterclasses / 15:00-17:00;
  • Workshops / 10:00-14:00.

Kao i sam Unreal Engine, svi programi u okviru Unreal Day-a su potpuno besplatni uz registraciju, a mesta su ograničena za Masterclasses i Workshops. Keynotes & Showcase deo programa namenjen je svima onima koji su već deo lokalne Unreal Engine zajednice, eksperimentišu ili profesionalno rade sa ovim alatom, kao i onima koji tek žele da se u zajednicu uključe i istraže velike mogućnosti i široke primene koje Unreal Engine nudi.

Unreal Engine i na fakultetima u Srbiji

Studenti, srednjoškolci, mladi ili iskusniji profesionalci, ali i svi oni zainteresovani za najrelevantnije globalne i lokalne tendencije iz domena CGI-a, 3d vizuelizacije, gejminga i edukacije – veoma su dobrodošli. Bilo da radite u domenu gejminga, filmske (post)produkcije, arhitekture, novomedijske umetnosti, dizajna interakcija ili čak robotike, pronaći ćete nešto za sebe.

Ovaj deo programa otvoriće Unreal Education Panel s početkom od 17 časova, u prostorijama Dorćol Platz-a (Dobračina 59), a ceo program trajaće do 20 h. Obrazovanje je u snažnom fokusu kompanije Epic Games, koja stoji iza Unreal Engine-a.

Sama činjenica da je ovaj profesionalni alat na raspolaganju korisnicima potpuno besplatno, dovoljno govori o tome. Uz njega, tu je o pregršt online resursa, referenci, kurseva i drugih materijala koji pomažu korisnicima, ali i onima koji edukuju i obučavaju kreativce koji žele da koriste UE u svom radu.

Srbija nimalo ne zaostaje u tom pogledu, pre svega kroz prisustvo i angažman kompanije 3Lateral, koja je deo Epic Games, ali i Crater Training Centra (projekti Train the Trainers ili Train the Professionals) i sve većeg broja akademskih institucija koje uvode, ili aktivno koriste UE u nastavi (FDU, FTN, Univerzitet Metropolitan ili SAE Institut).

Na ovom panelu, okupiće se predstavnici većine njih, da kroz razgovor sa Adamom Kovačem (3Lateral) sagledaju šta je postignuto do sada, i koje su značajne prilike pred nama u budućnosti.

Na panelu će govoriti: Miljana Jovović (Co-Founder, CGA Belgrade), Mina Cvetinović Pavkov (Assistant Professor, Faculty of Drama Arts Belgrade), Milan Ličina (Associate Professor, Metropolitan University, Galerija12+), zatim Miloš Obradović (Professor, Faculty of Technical Sciences, Department of Architecture, Novi Sad) i Predrag Milošević (Head of Animation Department, SAE institute).

Pored navedenog, na Keynotes & Showcase delu programa biće zastupljeni i paneli Keynotes i Showcase, koji će se sastojati od devet desetominutnih izlaganja, a svi zainteresovani se mogu prijaviti ovde.

Dve radionice i četiri masterklasa

U okviru segmenta Masterclasses, održaće se četiri masterklasa koji su namenjeni onima koji već barataju osnovama rada u Unreal Engine-u, ili su možda napredni korisnici koji rade kao nezavisni profesionalci ili su deo nekog od gejming, CGI/VFX studija ili pak tima koji se bavi 3d vizuelizacijama različitih formata.

Masterklas koji je posvećen Epic MegaGrants programu je posebno zanimljiv za timove ili pojedince koji su u potrazi za finansiranjem rada na svojim zanimljivim autorskim ili edukativnim projektima baziranim na Unreal Engine tehnologiji.

Masterklasi će se održati u prostoru “Miljenko Dereta” (Dobračina 55) od 15 do 17 časova. Broj mesta je ograničen, a s obzirom da se sva četiri održavaju u istom terminu, jedan učesnik može odabrati samo jedan masterklas. Prijave traju do 24. oktobra u ponoć, a možete ih poslati ovde.

Dve radionice namenje su različitim tipovima korisnika Unreal Engine-a. Sa jedne strane, to su početnici ili juniori koji imaju izvesno iskustvo u 3d modelovanju i poznavanje UE okruženja (radionica Milana Ličine), dok će druga biti posebno namenjena arhitektima i onima koji se bave 3d vizuelizacijama i predstaviće je Saša Vlajkov iz novosadskog studija Case 3D.

Radionice se održavaju od 10 do 14 časova u Crater Training Centru neformalnoj obrazovnoj inicijativi koja je posebno posvećena različitim veštinama iz domena digitalnih zanata i produkcije, sa posebnim fokusom na Unreal Engine i Autodeskov program, a samim tim biće obezbeđena i oprema koja će eventualno biti potrebna učesnicima.

Broj mesta je ograničen, a kao i za masterklase prijave traju do 24. oktobra u ponoć, i možete ih poslati ovde. Više informacija o samom događaju, panelima i predavačima, kao i o načinu prijave, možete pronaći na zvaničnom sajtu SGA.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako iznajmiti kuću na selu?

Gosti 130. epizode Office Talks podkasta bili su osnivači 'booking' servisa Selo.rs sa kojima smo pričali o razvoju turizma u Srbiji i poslovanju servisa koji ima preko 2.000 smeštajnih jedinica u bazi.

Startapi i poslovanje

Srpski Digital Spark dnevno beleži više od 75.000 B2B korisnika

Srpska kompanija Softech Solutions dizajnirala je Digital Spark, servis za prodaju koji je pridobio poverenje više od 20 kompanija u 8 država jugoistočne Evrope. O kakvom proizvodu je reč i čime se izdvaja od ostalih na tržištu, saznajte u tekstu koji sledi.

Gaming

SGA organizuje niz događaja za sve ljubiteljke gejminga

Događaji će se održati 9. marta u Beogradu s ciljem da osnaže devojčice, devojke i žene - kako one koje su već u gejming industriji, tako i one koje žele da postanu njen deo.

Propustili ste

Najava

Tenderly i Trapesys organizuju ‘Web3 u Petnici’

Od 15. do 21. maja, Tenderly i Trapesys organizuju web3 seminar u Israživačkoj stanici Petnica, a svi učesnici imaće priliku da učestvuju u nizu predavanja i radionica, predvođenih iskusnim mentorima.

Gaming

Drugo izdanje SGA ‘For The Win’ konferencije dovodi predavače iz Gugla i Epic Games-a

Beograd ponovo, na nekoliko dana, zahvaljujući For The Win konferenciji postaje jedno od ključnih čvorišta evropske game dev scene, i upoznaje svoju rastuću zajednicu sa kolegama iz šireg regiona, i čitave Evrope.

Karijere

Kandidati cene jednostavan proces zapošljavanja – zašto ga vaša firma komplikuje?

Ovaj osvrt je nastao kao konstruktivna kritika na osnovu ličnog, ali i iskustava ljudi koji su bili u procesu traženja ili promene posla u proteklih 6 meseci.

Kolumna

Može li web3 zauvek promeniti digitalni marketing?

U svojoj novoj kolumni za Netokraciju, Ivana Tomić analizira načine na koje web3 može da unapredi digitalni marketing i pomogne mu da prevaziđe neke od najvećih izazova s kojima se suočava.

Tehnologija

Zuckerberg otpušta još 10.000 zaposlenih – sahranjuje Metaverse i pre nego što je zaživeo

Svedočimo li proprasti tehnološkog giganta koji skoro dve decenije dominira tržištem društvenih mreža i hoće li Zuckerberg uspeti da izvuče kompaniju iz novonastale krize?

Analiza

Goran Milovanović: Neće vas zameniti veštačka inteligencija, već onaj ko zna da je koristi

Kompanija Open AI objavila je GPT-4, novu i značajno unapređenu verziju svog popularnog jezičkog modela, zasnovanog na veštačkoj inteligenciji. Koje sve mogućnosti otvara ovaj proizvod i da li treba da brinemo za budućnost naših poslova, pitanja su na koja nam je odgovorio Goran Milovanović koji je Lead Data Scientist.