Stručne Unreal Engine radionice stižu u Beograd 27. oktobra - prijavite se

Stručne Unreal Engine radionice stižu u Beograd 27. oktobra – prijavite se na vreme

3Lateral, Epic Games, SGA & Creative Tech Serbia donose Unreal Day događaj u Beograd u okviru 'Unreal Engine World Tour 2022'.

U pitanju je celodnevni događaj koji će se održati 27. oktobra na različitim lokacijama u Beogradu, a sastojaće se iz tri celine:

  • Keynote & Showcase / 17:00-20:30;
  • Masterclasses / 15:00-17:00;
  • Workshops / 10:00-14:00.

Kao i sam Unreal Engine, svi programi u okviru Unreal Day-a su potpuno besplatni uz registraciju, a mesta su ograničena za Masterclasses i Workshops. Keynotes & Showcase deo programa namenjen je svima onima koji su već deo lokalne Unreal Engine zajednice, eksperimentišu ili profesionalno rade sa ovim alatom, kao i onima koji tek žele da se u zajednicu uključe i istraže velike mogućnosti i široke primene koje Unreal Engine nudi.

Unreal Engine i na fakultetima u Srbiji

Studenti, srednjoškolci, mladi ili iskusniji profesionalci, ali i svi oni zainteresovani za najrelevantnije globalne i lokalne tendencije iz domena CGI-a, 3d vizuelizacije, gejminga i edukacije – veoma su dobrodošli. Bilo da radite u domenu gejminga, filmske (post)produkcije, arhitekture, novomedijske umetnosti, dizajna interakcija ili čak robotike, pronaći ćete nešto za sebe.

Ovaj deo programa otvoriće Unreal Education Panel s početkom od 17 časova, u prostorijama Dorćol Platz-a (Dobračina 59), a ceo program trajaće do 20 h. Obrazovanje je u snažnom fokusu kompanije Epic Games, koja stoji iza Unreal Engine-a.

Sama činjenica da je ovaj profesionalni alat na raspolaganju korisnicima potpuno besplatno, dovoljno govori o tome. Uz njega, tu je o pregršt online resursa, referenci, kurseva i drugih materijala koji pomažu korisnicima, ali i onima koji edukuju i obučavaju kreativce koji žele da koriste UE u svom radu.

Srbija nimalo ne zaostaje u tom pogledu, pre svega kroz prisustvo i angažman kompanije 3Lateral, koja je deo Epic Games, ali i Crater Training Centra (projekti Train the Trainers ili Train the Professionals) i sve većeg broja akademskih institucija koje uvode, ili aktivno koriste UE u nastavi (FDU, FTN, Univerzitet Metropolitan ili SAE Institut).

Na ovom panelu, okupiće se predstavnici većine njih, da kroz razgovor sa Adamom Kovačem (3Lateral) sagledaju šta je postignuto do sada, i koje su značajne prilike pred nama u budućnosti.

Na panelu će govoriti: Miljana Jovović (Co-Founder, CGA Belgrade), Mina Cvetinović Pavkov (Assistant Professor, Faculty of Drama Arts Belgrade), Milan Ličina (Associate Professor, Metropolitan University, Galerija12+), zatim Miloš Obradović (Professor, Faculty of Technical Sciences, Department of Architecture, Novi Sad) i Predrag Milošević (Head of Animation Department, SAE institute).

Pored navedenog, na Keynotes & Showcase delu programa biće zastupljeni i paneli Keynotes i Showcase, koji će se sastojati od devet desetominutnih izlaganja, a svi zainteresovani se mogu prijaviti ovde.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Dve radionice i četiri masterklasa

U okviru segmenta Masterclasses, održaće se četiri masterklasa koji su namenjeni onima koji već barataju osnovama rada u Unreal Engine-u, ili su možda napredni korisnici koji rade kao nezavisni profesionalci ili su deo nekog od gejming, CGI/VFX studija ili pak tima koji se bavi 3d vizuelizacijama različitih formata.

Masterklas koji je posvećen Epic MegaGrants programu je posebno zanimljiv za timove ili pojedince koji su u potrazi za finansiranjem rada na svojim zanimljivim autorskim ili edukativnim projektima baziranim na Unreal Engine tehnologiji.

Masterklasi će se održati u prostoru “Miljenko Dereta” (Dobračina 55) od 15 do 17 časova. Broj mesta je ograničen, a s obzirom da se sva četiri održavaju u istom terminu, jedan učesnik može odabrati samo jedan masterklas. Prijave traju do 24. oktobra u ponoć, a možete ih poslati ovde.

Dve radionice namenje su različitim tipovima korisnika Unreal Engine-a. Sa jedne strane, to su početnici ili juniori koji imaju izvesno iskustvo u 3d modelovanju i poznavanje UE okruženja (radionica Milana Ličine), dok će druga biti posebno namenjena arhitektima i onima koji se bave 3d vizuelizacijama i predstaviće je Saša Vlajkov iz novosadskog studija Case 3D.

Radionice se održavaju od 10 do 14 časova u Crater Training Centru neformalnoj obrazovnoj inicijativi koja je posebno posvećena različitim veštinama iz domena digitalnih zanata i produkcije, sa posebnim fokusom na Unreal Engine i Autodeskov program, a samim tim biće obezbeđena i oprema koja će eventualno biti potrebna učesnicima.

Broj mesta je ograničen, a kao i za masterklase prijave traju do 24. oktobra u ponoć, i možete ih poslati ovde. Više informacija o samom događaju, panelima i predavačima, kao i o načinu prijave, možete pronaći na zvaničnom sajtu SGA.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Posetili smo promociju pet srpskih startapa u Cirihu

Ovim povodom, osnivači pet domaćih startapa pitch-ovali su svoje ideje pred investitorima, a Lav Odrović imenovan je za počasnog predstavnika Privredne komore Srbije u Švajcarskoj.

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Digitalni mediji

Social Serbia 2024: Ljudi u Srbiji se plaše AI alata i manje veruju influenserima!

Kakvo je stanje u digitalu, koje platforme koristimo, kome verujemo i šta se u navikama korisnika promenilo u poslednjih godinu dana – pitanja su na koja odgovara upravo objavljeno istraživanje Social Serbia 2024.

Karijere

Na koji ćeš faks? Poseti Metaverse sajam obrazovanja koji je okupio 128.000 studenata

Predstavljamo vam virtuelni 3D sajam obrazovanja zasnovan na Metaverse tehnologiji, koji mladima u Srbiji i regionu značajno olakšava potragu za idealnim izborom fakulteta i budućim zaposlenjem!

Karijere

Otvoren Mejkers lab konkurs: 25.000 učenika imaće pristup učionicama budućnosti!

Grupa za obrazovanje koju čine Nordeus Fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa Digitalna Srbija, otvorila je konkurs za pokretanje Mejkers lab učionica u srednjim školama širom Srbije.

Karijere

Kako je kompanija ASEE uz Miloša Ljevaju stvorila jak tim za cyber bezbednost

Ovo je inspirativna priča o Milošu Ljevaji, superheroju u poslovnom i privatnom životu. Igra za "plavi", odbrambeni tim. Počeo je da radi kao priznati IT stručnjak u ASEE Grupi na strateškom razvoju u oblasti sajber bezbednosti još 2010. godine, ali njegova avantura se nije tu zaustavila.