Stručne Unreal Engine radionice stižu u Beograd 27. oktobra - prijavite se

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Stručne Unreal Engine radionice stižu u Beograd 27. oktobra – prijavite se na vreme

3Lateral, Epic Games, SGA & Creative Tech Serbia donose Unreal Day događaj u Beograd u okviru 'Unreal Engine World Tour 2022'.

U pitanju je celodnevni događaj koji će se održati 27. oktobra na različitim lokacijama u Beogradu, a sastojaće se iz tri celine:

  • Keynote & Showcase / 17:00-20:30;
  • Masterclasses / 15:00-17:00;
  • Workshops / 10:00-14:00.

Kao i sam Unreal Engine, svi programi u okviru Unreal Day-a su potpuno besplatni uz registraciju, a mesta su ograničena za Masterclasses i Workshops. Keynotes & Showcase deo programa namenjen je svima onima koji su već deo lokalne Unreal Engine zajednice, eksperimentišu ili profesionalno rade sa ovim alatom, kao i onima koji tek žele da se u zajednicu uključe i istraže velike mogućnosti i široke primene koje Unreal Engine nudi.

Unreal Engine i na fakultetima u Srbiji

Studenti, srednjoškolci, mladi ili iskusniji profesionalci, ali i svi oni zainteresovani za najrelevantnije globalne i lokalne tendencije iz domena CGI-a, 3d vizuelizacije, gejminga i edukacije – veoma su dobrodošli. Bilo da radite u domenu gejminga, filmske (post)produkcije, arhitekture, novomedijske umetnosti, dizajna interakcija ili čak robotike, pronaći ćete nešto za sebe.

Ovaj deo programa otvoriće Unreal Education Panel s početkom od 17 časova, u prostorijama Dorćol Platz-a (Dobračina 59), a ceo program trajaće do 20 h. Obrazovanje je u snažnom fokusu kompanije Epic Games, koja stoji iza Unreal Engine-a.

Sama činjenica da je ovaj profesionalni alat na raspolaganju korisnicima potpuno besplatno, dovoljno govori o tome. Uz njega, tu je o pregršt online resursa, referenci, kurseva i drugih materijala koji pomažu korisnicima, ali i onima koji edukuju i obučavaju kreativce koji žele da koriste UE u svom radu.

Srbija nimalo ne zaostaje u tom pogledu, pre svega kroz prisustvo i angažman kompanije 3Lateral, koja je deo Epic Games, ali i Crater Training Centra (projekti Train the Trainers ili Train the Professionals) i sve većeg broja akademskih institucija koje uvode, ili aktivno koriste UE u nastavi (FDU, FTN, Univerzitet Metropolitan ili SAE Institut).

Na ovom panelu, okupiće se predstavnici većine njih, da kroz razgovor sa Adamom Kovačem (3Lateral) sagledaju šta je postignuto do sada, i koje su značajne prilike pred nama u budućnosti.

Na panelu će govoriti: Miljana Jovović (Co-Founder, CGA Belgrade), Mina Cvetinović Pavkov (Assistant Professor, Faculty of Drama Arts Belgrade), Milan Ličina (Associate Professor, Metropolitan University, Galerija12+), zatim Miloš Obradović (Professor, Faculty of Technical Sciences, Department of Architecture, Novi Sad) i Predrag Milošević (Head of Animation Department, SAE institute).

Pored navedenog, na Keynotes & Showcase delu programa biće zastupljeni i paneli Keynotes i Showcase, koji će se sastojati od devet desetominutnih izlaganja, a svi zainteresovani se mogu prijaviti ovde.

Dve radionice i četiri masterklasa

U okviru segmenta Masterclasses, održaće se četiri masterklasa koji su namenjeni onima koji već barataju osnovama rada u Unreal Engine-u, ili su možda napredni korisnici koji rade kao nezavisni profesionalci ili su deo nekog od gejming, CGI/VFX studija ili pak tima koji se bavi 3d vizuelizacijama različitih formata.

Masterklas koji je posvećen Epic MegaGrants programu je posebno zanimljiv za timove ili pojedince koji su u potrazi za finansiranjem rada na svojim zanimljivim autorskim ili edukativnim projektima baziranim na Unreal Engine tehnologiji.

Masterklasi će se održati u prostoru “Miljenko Dereta” (Dobračina 55) od 15 do 17 časova. Broj mesta je ograničen, a s obzirom da se sva četiri održavaju u istom terminu, jedan učesnik može odabrati samo jedan masterklas. Prijave traju do 24. oktobra u ponoć, a možete ih poslati ovde.

Dve radionice namenje su različitim tipovima korisnika Unreal Engine-a. Sa jedne strane, to su početnici ili juniori koji imaju izvesno iskustvo u 3d modelovanju i poznavanje UE okruženja (radionica Milana Ličine), dok će druga biti posebno namenjena arhitektima i onima koji se bave 3d vizuelizacijama i predstaviće je Saša Vlajkov iz novosadskog studija Case 3D.

Radionice se održavaju od 10 do 14 časova u Crater Training Centru neformalnoj obrazovnoj inicijativi koja je posebno posvećena različitim veštinama iz domena digitalnih zanata i produkcije, sa posebnim fokusom na Unreal Engine i Autodeskov program, a samim tim biće obezbeđena i oprema koja će eventualno biti potrebna učesnicima.

Broj mesta je ograničen, a kao i za masterklase prijave traju do 24. oktobra u ponoć, i možete ih poslati ovde. Više informacija o samom događaju, panelima i predavačima, kao i o načinu prijave, možete pronaći na zvaničnom sajtu SGA.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.