United Cloud predstavio beogradski centar - 'tech' stručnjacima na raspolaganju poslednji svetski trendovi

United Cloud predstavio beogradski centar – ‘tech’ stručnjacima na raspolaganju poslednji svetski trendovi

Kompanija čije digitalne proizvode koriste milioni ljudi, predstavila je beogradski centar, najveći od pet u regionu. Širenje pred kraj 2022. godine rezultat je rasta proizvoda, kao i timova kojima su na raspolaganju posebno dizajnirani radni prostori poput dizajn studija i dev garaže.

United Cloud, jedan od vodećih tehnoloških centara sa timom od 320 ljudi u pet gradova regiona i Evrope, nastavlja da raste. Nakon dupliranja beogradskih resursa koje je upravo završeno, iz kompanije kažu da je sledeći korak proširenje United Cloud centra u Ljubljani, dok sledi otvaranje kancelarija u Atini i Sofiji. Ta širenja omogućiće timu razvoj nove generacije telekomunikacionih i medijskih proizvoda, te stvoriti novih 100 radnih mesta do kraja 2023. godine.

Podsećamo, United Cloud je produktna kompanija koja razvija svoje proizvode u celosti (od početka do kraja). Posle EON TV-a, United Cloud tim razvio je još 10 end-to-end sinergetski povezanih proizvoda koji zajedno čine multi-servisnu platformu kao osnovu za digitalne servise budućnosti. Rast portfolija proizvoda stvorio je i potrebu za proširenjem tima, kao i prostora.

Povodom novog prostora, Rade Đukić, Chief People Officer United Cloud-a, izjavio je za Netokraciju:

Dizajnu prostora pristupili smo posmatrajući rad različitih timova kroz ceo produkcioni ciklus koji bi podržao njihove potrebe za brzom i lakom saradnjom. Od samog početka uključili smo zaposlene i kombinovali svetske trendove. Tako smo stvorili state-of-the-art okruženje zasnovano na agilnim principima rada. Ono osnažuje naše timove i pojedince da funkcionišu na najbolji mogući način, u cilju postizanja maksimalne moguće efikasnosti, kooperacije i kreativnosti.

Tematski prostori posvećeni razvoju i testiranju

Iz United Cloud-a dodaju da se među novim konceptima nalaze popularne Dev garaže koje na jednom mestu pokrivaju sve potrebe timova. To je dinamičan prostor čija postavka i oprema podržavaju promenjive potrebe timova u toku dana.

Neizostavni deo aktivnosti kompanije ogleda se u prostorima za zahtevna i napredna testiranja opreme, aplikacija i korisničkih uređaja, kao što su Testing Corner i Laboratorija za praktične eksperimente i primenjenu nauku.

S druge strane, Dizajn Studio je prostor osmišljen da podrži zahtevna istraživanja i suštinsko razumevanje korisničkih potreba. Svojim otvorenim konceptom i kreativnim zonama podstiče razmenu ideja i interakciju cele organizacije. Posebno su interesantni delovi gde se razvijaju prototipi i verifikuje korisničko iskustvo, koji simuliraju dnevne sobe i ostale ambijente u kojima se proizvodi koriste.

Iz United Cloud-a zaključuju da je prostor dizajniran da bude hab tehnološkog znanja i edukativni centar koji podržava razvoj zajednice kroz organizaciju okupljanja i meetup-ova.

Kako to sve izgleda, pogledajte na fotografijama:

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Outpost Chess, srpski LinkedIn za šahiste, podigao prvu ‘angel’ investiciju vrednu €85.000

Outpost Chess je potpisao ugovor za prvu 'anđeosku investiciju' u visini od 85.000 evra i očekuje da će kompletirati celu pre-seed rundu do kraja ove godine.

Intervju

Rad od kuće kao iz kanca: Remote Santa platforma jača timski duh na daljinu – i vredno nagrađuje trud

Startap iz Srbije rešava najveći problem rada od kuće - usamljenost! Kako Remote Santa platforma podstiče timski duh na daljinu, čitajte u intervjuu sa suosnivačicom, Jovanom Đeković.

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.