United Cloud predstavio beogradski centar - 'tech' stručnjacima na raspolaganju poslednji svetski trendovi

United Cloud predstavio beogradski centar – ‘tech’ stručnjacima na raspolaganju poslednji svetski trendovi

Kompanija čije digitalne proizvode koriste milioni ljudi, predstavila je beogradski centar, najveći od pet u regionu. Širenje pred kraj 2022. godine rezultat je rasta proizvoda, kao i timova kojima su na raspolaganju posebno dizajnirani radni prostori poput dizajn studija i dev garaže.

United Cloud, jedan od vodećih tehnoloških centara sa timom od 320 ljudi u pet gradova regiona i Evrope, nastavlja da raste. Nakon dupliranja beogradskih resursa koje je upravo završeno, iz kompanije kažu da je sledeći korak proširenje United Cloud centra u Ljubljani, dok sledi otvaranje kancelarija u Atini i Sofiji. Ta širenja omogućiće timu razvoj nove generacije telekomunikacionih i medijskih proizvoda, te stvoriti novih 100 radnih mesta do kraja 2023. godine.

Podsećamo, United Cloud je produktna kompanija koja razvija svoje proizvode u celosti (od početka do kraja). Posle EON TV-a, United Cloud tim razvio je još 10 end-to-end sinergetski povezanih proizvoda koji zajedno čine multi-servisnu platformu kao osnovu za digitalne servise budućnosti. Rast portfolija proizvoda stvorio je i potrebu za proširenjem tima, kao i prostora.

Povodom novog prostora, Rade Đukić, Chief People Officer United Cloud-a, izjavio je za Netokraciju:

Dizajnu prostora pristupili smo posmatrajući rad različitih timova kroz ceo produkcioni ciklus koji bi podržao njihove potrebe za brzom i lakom saradnjom. Od samog početka uključili smo zaposlene i kombinovali svetske trendove. Tako smo stvorili state-of-the-art okruženje zasnovano na agilnim principima rada. Ono osnažuje naše timove i pojedince da funkcionišu na najbolji mogući način, u cilju postizanja maksimalne moguće efikasnosti, kooperacije i kreativnosti.

Tematski prostori posvećeni razvoju i testiranju

Iz United Cloud-a dodaju da se među novim konceptima nalaze popularne Dev garaže koje na jednom mestu pokrivaju sve potrebe timova. To je dinamičan prostor čija postavka i oprema podržavaju promenjive potrebe timova u toku dana.

Neizostavni deo aktivnosti kompanije ogleda se u prostorima za zahtevna i napredna testiranja opreme, aplikacija i korisničkih uređaja, kao što su Testing Corner i Laboratorija za praktične eksperimente i primenjenu nauku.

S druge strane, Dizajn Studio je prostor osmišljen da podrži zahtevna istraživanja i suštinsko razumevanje korisničkih potreba. Svojim otvorenim konceptom i kreativnim zonama podstiče razmenu ideja i interakciju cele organizacije. Posebno su interesantni delovi gde se razvijaju prototipi i verifikuje korisničko iskustvo, koji simuliraju dnevne sobe i ostale ambijente u kojima se proizvodi koriste.

Iz United Cloud-a zaključuju da je prostor dizajniran da bude hab tehnološkog znanja i edukativni centar koji podržava razvoj zajednice kroz organizaciju okupljanja i meetup-ova.

Kako to sve izgleda, pogledajte na fotografijama:

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.