United Cloud predstavio beogradski centar - 'tech' stručnjacima na raspolaganju poslednji svetski trendovi

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

United Cloud predstavio beogradski centar – ‘tech’ stručnjacima na raspolaganju poslednji svetski trendovi

Kompanija čije digitalne proizvode koriste milioni ljudi, predstavila je beogradski centar, najveći od pet u regionu. Širenje pred kraj 2022. godine rezultat je rasta proizvoda, kao i timova kojima su na raspolaganju posebno dizajnirani radni prostori poput dizajn studija i dev garaže.

United Cloud, jedan od vodećih tehnoloških centara sa timom od 320 ljudi u pet gradova regiona i Evrope, nastavlja da raste. Nakon dupliranja beogradskih resursa koje je upravo završeno, iz kompanije kažu da je sledeći korak proširenje United Cloud centra u Ljubljani, dok sledi otvaranje kancelarija u Atini i Sofiji. Ta širenja omogućiće timu razvoj nove generacije telekomunikacionih i medijskih proizvoda, te stvoriti novih 100 radnih mesta do kraja 2023. godine.

Podsećamo, United Cloud je produktna kompanija koja razvija svoje proizvode u celosti (od početka do kraja). Posle EON TV-a, United Cloud tim razvio je još 10 end-to-end sinergetski povezanih proizvoda koji zajedno čine multi-servisnu platformu kao osnovu za digitalne servise budućnosti. Rast portfolija proizvoda stvorio je i potrebu za proširenjem tima, kao i prostora.

Povodom novog prostora, Rade Đukić, Chief People Officer United Cloud-a, izjavio je za Netokraciju:

Dizajnu prostora pristupili smo posmatrajući rad različitih timova kroz ceo produkcioni ciklus koji bi podržao njihove potrebe za brzom i lakom saradnjom. Od samog početka uključili smo zaposlene i kombinovali svetske trendove. Tako smo stvorili state-of-the-art okruženje zasnovano na agilnim principima rada. Ono osnažuje naše timove i pojedince da funkcionišu na najbolji mogući način, u cilju postizanja maksimalne moguće efikasnosti, kooperacije i kreativnosti.

Tematski prostori posvećeni razvoju i testiranju

Iz United Cloud-a dodaju da se među novim konceptima nalaze popularne Dev garaže koje na jednom mestu pokrivaju sve potrebe timova. To je dinamičan prostor čija postavka i oprema podržavaju promenjive potrebe timova u toku dana.

Neizostavni deo aktivnosti kompanije ogleda se u prostorima za zahtevna i napredna testiranja opreme, aplikacija i korisničkih uređaja, kao što su Testing Corner i Laboratorija za praktične eksperimente i primenjenu nauku.

S druge strane, Dizajn Studio je prostor osmišljen da podrži zahtevna istraživanja i suštinsko razumevanje korisničkih potreba. Svojim otvorenim konceptom i kreativnim zonama podstiče razmenu ideja i interakciju cele organizacije. Posebno su interesantni delovi gde se razvijaju prototipi i verifikuje korisničko iskustvo, koji simuliraju dnevne sobe i ostale ambijente u kojima se proizvodi koriste.

Iz United Cloud-a zaključuju da je prostor dizajniran da bude hab tehnološkog znanja i edukativni centar koji podržava razvoj zajednice kroz organizaciju okupljanja i meetup-ova.

Kako to sve izgleda, pogledajte na fotografijama:

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Developer Experience

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.