Accenture akvizirao nemački umlaut - kompaniju sa kancelarijom u Srbiji

Accenture Industry X akvizirao nemački umlaut – kompaniju sa kancelarijom i u Beogradu

Kompanija Accenture kupila je umlaut, firmu za inženjersko savetovanje i usluge sa sedištem u nemačkom gradu Ahenu, a koja ima i kancelarije u Srbiji.

Ovaj potez će pomoći Accenture-u da svojim klijentima omogući bolje usluge koje se baziraju i mogu da se primene u oblasti dizajna, inženjeringa i izradi proizvoda za vodeće kompanije širom sveta. Naime, proširene usluge, tačnije servisi pomenute kompanije, pod nazivom Industry X, omogućavaju produktivnost, rast i održivost u osnovnim operacijama drugih kompanija, navodi se u saopštenju.

Pomenuta akvizicija će značajno razviti inženjerske sposobnosti Accenture-a kako bi pomogao kompanijama da koriste digitalne tehnologije poput cloud-a, veštačke inteligencije i 5G mreže – transformišući način na koji dizajniraju, projektuju i proizvode svoje proizvode, kao i da efikasno ugrađuju i ponude održivost određenih servisa.

Accenture stvara moćan tim za razvoj svojih servisa

Akvizicija umlauta će spojiti i ujediniti više od 4.200 vodećih inženjera i konsultanata u industriji iz 17 zemalja, a koji će postati deo Accenture Industry X servisa i proširiti mogućnosti kompanije u čitavom nizu industrija, uključujući automobilsku, vazduhoplovnu i odbrambenu, telekomunikacionu, energetsku i komunalnu delatnost.

Naime, Industry X kombinuje moćne podatke i digitalne mogućnosti kompanije Accenture sa dubokom inženjerskom ekspertizom, kako bi klijentima ponudili najširi paket usluga za digitalizaciju njihovih inženjerskih funkcija, poboljšanje produktivnosti, ubrzavanje transformacije hardvera u proizvode sa softverskom podrškom i omogućavanje bržeg i fleksibilnijeg razvoj proizvoda.

Umlaut će biti samo deo niza od 22 akvizicije koje je Accenture od 2017. stvorio za izgradnju efikasnosti Industry X servisa. Novije akvizicija ove kompanije uključuju dobavljača operativne tehnologije Electro 80 ​​(Australija), dobavljača usluga industrijske robotike i automatizacije Pollux (Brazil), operativno savetovanje firme Myrtle (SAD) i tehnološko savetovanje SALT Solutions (Nemačka).


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Kultura 2.0

AliExpress paketi u Srbiju stižu sa većim zakašnjenjem – uticaj pandemije i dalje traje

Enigma zvana AliExpress i dalje traje, a mi proveravamo šta se trenutno dešava sa paketima i cenom shipping-a za Srbiju.

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.