Accenture akvizirao nemački umlaut - kompaniju sa kancelarijom u Srbiji

Accenture Industry X akvizirao nemački umlaut – kompaniju sa kancelarijom i u Beogradu

Kompanija Accenture kupila je umlaut, firmu za inženjersko savetovanje i usluge sa sedištem u nemačkom gradu Ahenu, a koja ima i kancelarije u Srbiji.

Ovaj potez će pomoći Accenture-u da svojim klijentima omogući bolje usluge koje se baziraju i mogu da se primene u oblasti dizajna, inženjeringa i izradi proizvoda za vodeće kompanije širom sveta. Naime, proširene usluge, tačnije servisi pomenute kompanije, pod nazivom Industry X, omogućavaju produktivnost, rast i održivost u osnovnim operacijama drugih kompanija, navodi se u saopštenju.

Pomenuta akvizicija će značajno razviti inženjerske sposobnosti Accenture-a kako bi pomogao kompanijama da koriste digitalne tehnologije poput cloud-a, veštačke inteligencije i 5G mreže – transformišući način na koji dizajniraju, projektuju i proizvode svoje proizvode, kao i da efikasno ugrađuju i ponude održivost određenih servisa.

Accenture stvara moćan tim za razvoj svojih servisa

Akvizicija umlauta će spojiti i ujediniti više od 4.200 vodećih inženjera i konsultanata u industriji iz 17 zemalja, a koji će postati deo Accenture Industry X servisa i proširiti mogućnosti kompanije u čitavom nizu industrija, uključujući automobilsku, vazduhoplovnu i odbrambenu, telekomunikacionu, energetsku i komunalnu delatnost.

Naime, Industry X kombinuje moćne podatke i digitalne mogućnosti kompanije Accenture sa dubokom inženjerskom ekspertizom, kako bi klijentima ponudili najširi paket usluga za digitalizaciju njihovih inženjerskih funkcija, poboljšanje produktivnosti, ubrzavanje transformacije hardvera u proizvode sa softverskom podrškom i omogućavanje bržeg i fleksibilnijeg razvoj proizvoda.

Umlaut će biti samo deo niza od 22 akvizicije koje je Accenture od 2017. stvorio za izgradnju efikasnosti Industry X servisa. Novije akvizicija ove kompanije uključuju dobavljača operativne tehnologije Electro 80 ​​(Australija), dobavljača usluga industrijske robotike i automatizacije Pollux (Brazil), operativno savetovanje firme Myrtle (SAD) i tehnološko savetovanje SALT Solutions (Nemačka).


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

9 razloga zašto žene ne (p)ostaju preduzetnice

Čula sam više puta da žene preduzetnice njihove kolege muškarci doživljavaju 'neozbiljno' i 'da se ne bave pravim biznisima'. Zašto postoji takva reputacija, i da li je zaista tako? 

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Startapi i poslovanje

Novi Zakon o inovacionoj delatnosti bitan je za osnivače startapa – ali i za investitore

Startap kao pojam po prvi put je prepoznat jednim zakonom Republike Srbije. O pravnom okviru za dalji razvoj srpskog startap sistema razgovaramo sa direktorom Inicijative „Digitalna Srbija“.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi Zakon o inovacionoj delatnosti bitan je za osnivače startapa – ali i za investitore

Startap kao pojam po prvi put je prepoznat jednim zakonom Republike Srbije. O pravnom okviru za dalji razvoj srpskog startap sistema razgovaramo sa direktorom Inicijative „Digitalna Srbija“.

Kultura 2.0

Roditelji, Snapchat nije samo aplikacija za filtere – vodite računa koje opcije su uključene vašoj deci

Ako imate dete uzrasta osnovne škole, velika je verovatnoća da ima instaliran Snapchat u telefonu (ako poseduje telefon) i da skuplja 'vatrice' sa drugarima. Ipak, morate preduzeti određene korake da ih zaštitite.

Startapi i poslovanje

Američki Rho sa novih $75 miliona zaposlio više od 30 ljudi u Beogradu i najavio novo širenje

Njujorški 'fintech' nedavno je zatvorio Series B investiciju, a kompanija je od letos prisutna u srpskoj prestonici gde aktivno radi na razvoju lokalnog tima. Cilj je zaposliti top talenat, pri čemu iz kompanije kažu da nude plate u rangu globalnih razvojnih centara i druge benefite.

Gaming

Boško Đorđević je pozorišni reditelj koji stoji iza najvećeg regionalnog sajma video igara GamesCon

Ako pomislite na igranje video igara, prosto je nemoguće a da vam jedna od asocijacija ne bude GamesCon. Ovo je jedan od najvećih domaćih i regionalnih događaja posvećen gejming industriji, a sa njegovim osnivačem imali smo priliku da popričamo.

Office Talks Podcast

Gde je Novak Đoković pogrešio?

Tenzije u vezi čitave situacije oko Novaka Đokovića se ne smiruju. Prvu epizodu u novoj godini otvaramo pričom o tome zašto je ova tema podelila Srbiju i svet, gde je zakazao krizni PR i da li ga je u početku uopšte i bilo, ali i koji su nam najdraži mimovi.

Startapi i poslovanje

Quantox akvizirao beogradski Bstorm – stiže pojačanje iz ‘mobile dev’ i startap redova

Trideset novih kolega pridružuje se Quantox-u. Iz kompanije najavljuju i dve nove akvizicije u toku 2022. godine.