Accenture akvizirao nemački umlaut - kompaniju sa kancelarijom u Srbiji

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Accenture Industry X akvizirao nemački umlaut – kompaniju sa kancelarijom i u Beogradu

Kompanija Accenture kupila je umlaut, firmu za inženjersko savetovanje i usluge sa sedištem u nemačkom gradu Ahenu, a koja ima i kancelarije u Srbiji.

Ovaj potez će pomoći Accenture-u da svojim klijentima omogući bolje usluge koje se baziraju i mogu da se primene u oblasti dizajna, inženjeringa i izradi proizvoda za vodeće kompanije širom sveta. Naime, proširene usluge, tačnije servisi pomenute kompanije, pod nazivom Industry X, omogućavaju produktivnost, rast i održivost u osnovnim operacijama drugih kompanija, navodi se u saopštenju.

Pomenuta akvizicija će značajno razviti inženjerske sposobnosti Accenture-a kako bi pomogao kompanijama da koriste digitalne tehnologije poput cloud-a, veštačke inteligencije i 5G mreže – transformišući način na koji dizajniraju, projektuju i proizvode svoje proizvode, kao i da efikasno ugrađuju i ponude održivost određenih servisa.

Accenture stvara moćan tim za razvoj svojih servisa

Akvizicija umlauta će spojiti i ujediniti više od 4.200 vodećih inženjera i konsultanata u industriji iz 17 zemalja, a koji će postati deo Accenture Industry X servisa i proširiti mogućnosti kompanije u čitavom nizu industrija, uključujući automobilsku, vazduhoplovnu i odbrambenu, telekomunikacionu, energetsku i komunalnu delatnost.

Naime, Industry X kombinuje moćne podatke i digitalne mogućnosti kompanije Accenture sa dubokom inženjerskom ekspertizom, kako bi klijentima ponudili najširi paket usluga za digitalizaciju njihovih inženjerskih funkcija, poboljšanje produktivnosti, ubrzavanje transformacije hardvera u proizvode sa softverskom podrškom i omogućavanje bržeg i fleksibilnijeg razvoj proizvoda.

Umlaut će biti samo deo niza od 22 akvizicije koje je Accenture od 2017. stvorio za izgradnju efikasnosti Industry X servisa. Novije akvizicija ove kompanije uključuju dobavljača operativne tehnologije Electro 80 ​​(Australija), dobavljača usluga industrijske robotike i automatizacije Pollux (Brazil), operativno savetovanje firme Myrtle (SAD) i tehnološko savetovanje SALT Solutions (Nemačka).


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.