Karte za koncerte uskoro i putem Facebooka?

Karte za koncerte uskoro i putem Facebooka?

Najpopularnija društvena mreža na dobrom je putu da postane potpuno integrisana e-commerce platofrma. Dokaz za to je niz novih funkcija i servisa, a poslednji u nizu omogući će korisnicima da na jednostavan način dođu do ulaznica za koncert omiljenih bendova - i to putem Facebooka.

Facebook-ticket

Kako prenosi Wersm, Facebook je već lansirao „Buy Ticket“ dugme za event stranice, tako da će svi korisnici uskoro biti u mogućnosti da upotrebe novu funkciju. Naime, testna faza je pri samom kraju, a trenutno opcija funkcioniše samo za događaje u oblasti oko San Franciska.

Naime, bitno je napomenuti da korisnici neće odmah imati uvid u bilo kakav format ulaznica nakon kupovine, već će biti obavešteni putem e-maila da je kupovina karata izvršena, te da ih mogu preuzeti na nekim od prodajnih mesta u okolini.

Facebook kao virtuelna prodavnica?

Inače, prema pisanju pomenutog medija, Facebook za sada neće uzimati deo profita od prodaje karata, već će dopustiti kompanijama i organizacijama prodaju putem svojih stranica i tako omogućiti korisnicima da dođu do određenih usluga ili proizvoda putem „Buy“ dugmeta.

Podsetimo, još ranije ove godine, pojedini brendovi su doslovno izgradili prodavnice na Facebooku, što je dokaz da iz ove kompanije imaju ozbiljne namere u razvoju ovog vida trgovine – te se očekuje da sledeća godina donese velike novine na ovom polju, kada je reč o ovoj društvenoj mreži.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.