Kako iz Beograda raditi na najvećim svetskim video igrama?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Kako iz Beograda raditi na najvećim svetskim video igrama?

Još jedna velika video igra namenjena globalnom tržištu razvijana je u Beogradu. Za to je, pored drugih Ubisoft studija, zaslužan i onaj u Beogradu sa čijim smo članovima razgovarali u novoj epizodi Office Talks podcasta.

Naši gosti ovog puta bili su Milica Todorović, producent nove race igre iz Ubisofta, kao i Pavle Petrović, Tech Lead u razvoju ovog projekta. Jedna od tema ove epizode je bila izazov rada na velikim AAA video igrama koje Ubisoft razvija, a naši sagovornici su nam detaljnije govorili o svojim ulogama prilikom vođenja tima i o izazovima sa kojima su se suočavali u periodu rada na ovoj igri.

Kako je Riders Republic sada gotov proizvod, Milica i Pavle su govorili o temi same igre koja je bazirana na masovnim online trkama kroz nacionalne parkove Sjedinjenih Američkih Država. Naime, pored benefita nove i detaljne grafike, ovaj naslov korisnicima nudi odabir načina trkanja – od bicikala, preko skija, raketnih odela i drugo, a uz sve to korisnici imaju priliku da kroz igru sami menjaju skinove i da se povezuju sa ostalim trkačima u ovom velikom virtuelnom playgroundu. 

Štaviše, Riders Republic je naslednik prethodne igre Ubisofta pod nazivom Steep, a naši sagovornici su nam otkrili i šta sve razlikuje ove naslove, uz osvrt na to da će igra biti dostupna na najnovijim konzolama (PS4 i PS5, Xbox X), kao i za PC računare. Za sada, na tržištu ne postoji slična konkurencija u žanru masovnih multiplayer igara, a Milica i Pavle kažu da su dosadašnji utisci gejmera dosta dobri, dok se testna verzija igre iskoristila i za unapređenja i otklanjanje grešaka.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koji su naredni planovi tima Ubisofta u Beogradu, posebno sada nakon lansiranja velike video igre, a pored toga ćete imati priliku da saznate i na koji sve način možete kupiti svoj primerak Riders Republic-a.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Gaming

Wargaming Forge: Novi edukativni program o kreiranju globalnih video igra – uz potencijalno zaposlenje

Industrija razvoja video igara jeste zanimljiva, ali u isto vreme kompleksna stvar. Potencijale talenata koji tu istu industriju grade, prepoznala je kompanija Wargaming koja je pored kancelarija u Beogradu, otvorila i 'Forge' program prakse, sa čijom smo programskom menadžerkom razgovarali.

Startapi i poslovanje

Srpski NOVELIC prodao 54% udela indijskoj kompaniji Sona za 40,5 miliona evra

Indijska kompanija Sona Comstar potvrdila je kupovinu 54% udela u kapitalu za €40,5 miliona srpske kompanije Novelic, osnovane 2012. godine. Ova domaća kompanija razvija radarske senzore bazirane na milimetarskim talasima za auto, IoT i robotsku industriju.

Intervju

Aleksandar Milutinović: Inženjer geoinformatike koji je prešao u IT i postao ‘Team Leader’

Profesionalna priča Aleksandra Milutinovića kreće od inženjera geoinformatike, ali su ga moderne tehnologije i internacionalni projekti doveli do pozicije Team Leader-a u kompaniji ASEE, zahvaljujući kojoj trenutno pohađa Executive MBA program na COTRUGLI Business School-u.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Povratak DaFED-a (Danilo Novaković i Stanislava Stojanović Novoselac)

U 128. epizodi Office Talks podkasta imali smo priliku da ugostimo Danila Novakovića i Stanislavu Stojanović Novoselac, osnivače i idejne tvorce DaFED meetupa namenjenih kreativcima i ljudima iz IT industrije.

Sponzorisano

Zašto je EY akvizirao Zilker – IT kompaniju sa velikom kancelarijom u Beogradu?

U trci zvanoj digitalna transformacija ne učestvuju više samo IT kompanije i agencije. Njima su se priključile i konsultantske kuće, pri čemu je jedna od najpoznatijih još 2020. godine akvizirala IT kompaniju sa značajnim razvojnim odeljenjem u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Katapult akcelerator: Do €300.000 za najbolje domaće startape

Katapult akcelerator nudi obuku i intenzivno mentorstvo u tromesečnom trajanju od 8-16 sati nedeljno, kao i šansu za nepovratno sufinansiranje do 300.000 evra. U program je uključeno oko 40 domaćih i stranih mentora, a o tome koje sve uslove startapi treba da ispune kako bi postali deo programa, razgovarali smo sa Majom Anđelković, inicijatorkom projekta.

Novost

NTP Beograd otvorio prijave za lokalno AIM Startup 2023 takmičenje – pobedniku sledi put u UAE

Startapi iz Srbije i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2023 u UAE, od 8. do 10. maja u Abu Dabiju. 

Internet marketing

Da li će digitalni marketing preživeti novu eru privatnosti?

Zbog potrebe da se istaknu u moru konkurencije, brendovi će morati ozbiljno da se posvete kreiranju kvalitetnog, relevantnog i kreativnog sadržaja.

Kultura 2.0

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.