Kako iz Beograda raditi na najvećim svetskim video igrama?

Kako iz Beograda raditi na najvećim svetskim video igrama?

Još jedna velika video igra namenjena globalnom tržištu razvijana je u Beogradu. Za to je, pored drugih Ubisoft studija, zaslužan i onaj u Beogradu sa čijim smo članovima razgovarali u novoj epizodi Office Talks podcasta.

Naši gosti ovog puta bili su Milica Todorović, producent nove race igre iz Ubisofta, kao i Pavle Petrović, Tech Lead u razvoju ovog projekta. Jedna od tema ove epizode je bila izazov rada na velikim AAA video igrama koje Ubisoft razvija, a naši sagovornici su nam detaljnije govorili o svojim ulogama prilikom vođenja tima i o izazovima sa kojima su se suočavali u periodu rada na ovoj igri.

Kako je Riders Republic sada gotov proizvod, Milica i Pavle su govorili o temi same igre koja je bazirana na masovnim online trkama kroz nacionalne parkove Sjedinjenih Američkih Država. Naime, pored benefita nove i detaljne grafike, ovaj naslov korisnicima nudi odabir načina trkanja – od bicikala, preko skija, raketnih odela i drugo, a uz sve to korisnici imaju priliku da kroz igru sami menjaju skinove i da se povezuju sa ostalim trkačima u ovom velikom virtuelnom playgroundu. 

Štaviše, Riders Republic je naslednik prethodne igre Ubisofta pod nazivom Steep, a naši sagovornici su nam otkrili i šta sve razlikuje ove naslove, uz osvrt na to da će igra biti dostupna na najnovijim konzolama (PS4 i PS5, Xbox X), kao i za PC računare. Za sada, na tržištu ne postoji slična konkurencija u žanru masovnih multiplayer igara, a Milica i Pavle kažu da su dosadašnji utisci gejmera dosta dobri, dok se testna verzija igre iskoristila i za unapređenja i otklanjanje grešaka.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koji su naredni planovi tima Ubisofta u Beogradu, posebno sada nakon lansiranja velike video igre, a pored toga ćete imati priliku da saznate i na koji sve način možete kupiti svoj primerak Riders Republic-a.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.