Kako iz Beograda raditi na najvećim svetskim video igrama?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Kako iz Beograda raditi na najvećim svetskim video igrama?

Još jedna velika video igra namenjena globalnom tržištu razvijana je u Beogradu. Za to je, pored drugih Ubisoft studija, zaslužan i onaj u Beogradu sa čijim smo članovima razgovarali u novoj epizodi Office Talks podcasta.

Naši gosti ovog puta bili su Milica Todorović, producent nove race igre iz Ubisofta, kao i Pavle Petrović, Tech Lead u razvoju ovog projekta. Jedna od tema ove epizode je bila izazov rada na velikim AAA video igrama koje Ubisoft razvija, a naši sagovornici su nam detaljnije govorili o svojim ulogama prilikom vođenja tima i o izazovima sa kojima su se suočavali u periodu rada na ovoj igri.

Kako je Riders Republic sada gotov proizvod, Milica i Pavle su govorili o temi same igre koja je bazirana na masovnim online trkama kroz nacionalne parkove Sjedinjenih Američkih Država. Naime, pored benefita nove i detaljne grafike, ovaj naslov korisnicima nudi odabir načina trkanja – od bicikala, preko skija, raketnih odela i drugo, a uz sve to korisnici imaju priliku da kroz igru sami menjaju skinove i da se povezuju sa ostalim trkačima u ovom velikom virtuelnom playgroundu. 

Štaviše, Riders Republic je naslednik prethodne igre Ubisofta pod nazivom Steep, a naši sagovornici su nam otkrili i šta sve razlikuje ove naslove, uz osvrt na to da će igra biti dostupna na najnovijim konzolama (PS4 i PS5, Xbox X), kao i za PC računare. Za sada, na tržištu ne postoji slična konkurencija u žanru masovnih multiplayer igara, a Milica i Pavle kažu da su dosadašnji utisci gejmera dosta dobri, dok se testna verzija igre iskoristila i za unapređenja i otklanjanje grešaka.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koji su naredni planovi tima Ubisofta u Beogradu, posebno sada nakon lansiranja velike video igre, a pored toga ćete imati priliku da saznate i na koji sve način možete kupiti svoj primerak Riders Republic-a.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Izveštaj

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.