Kako iz Beograda raditi na najvećim svetskim video igrama?

Kako iz Beograda raditi na najvećim svetskim video igrama?

Još jedna velika video igra namenjena globalnom tržištu razvijana je u Beogradu. Za to je, pored drugih Ubisoft studija, zaslužan i onaj u Beogradu sa čijim smo članovima razgovarali u novoj epizodi Office Talks podcasta.

Naši gosti ovog puta bili su Milica Todorović, producent nove race igre iz Ubisofta, kao i Pavle Petrović, Tech Lead u razvoju ovog projekta. Jedna od tema ove epizode je bila izazov rada na velikim AAA video igrama koje Ubisoft razvija, a naši sagovornici su nam detaljnije govorili o svojim ulogama prilikom vođenja tima i o izazovima sa kojima su se suočavali u periodu rada na ovoj igri.

Kako je Riders Republic sada gotov proizvod, Milica i Pavle su govorili o temi same igre koja je bazirana na masovnim online trkama kroz nacionalne parkove Sjedinjenih Američkih Država. Naime, pored benefita nove i detaljne grafike, ovaj naslov korisnicima nudi odabir načina trkanja – od bicikala, preko skija, raketnih odela i drugo, a uz sve to korisnici imaju priliku da kroz igru sami menjaju skinove i da se povezuju sa ostalim trkačima u ovom velikom virtuelnom playgroundu. 

Štaviše, Riders Republic je naslednik prethodne igre Ubisofta pod nazivom Steep, a naši sagovornici su nam otkrili i šta sve razlikuje ove naslove, uz osvrt na to da će igra biti dostupna na najnovijim konzolama (PS4 i PS5, Xbox X), kao i za PC računare. Za sada, na tržištu ne postoji slična konkurencija u žanru masovnih multiplayer igara, a Milica i Pavle kažu da su dosadašnji utisci gejmera dosta dobri, dok se testna verzija igre iskoristila i za unapređenja i otklanjanje grešaka.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koji su naredni planovi tima Ubisofta u Beogradu, posebno sada nakon lansiranja velike video igre, a pored toga ćete imati priliku da saznate i na koji sve način možete kupiti svoj primerak Riders Republic-a.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Gaming

Legende gejming industrije na ovogodišnjoj For the Win! konferenciji

SGA će 29. i 30. maja u Beogradu domaćoj i evropskoj gejming zajednici ponuditi uzbudljiv program sa više od 40 govornika, istaknutih predstavnika vodećih globalnih kompanija.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.