[ZVANIČNO] Uber traži generalnog menadžera za Srbiju!

[ZVANIČNO] Uber traži generalnog menadžera za Srbiju!

Kompanija o kojoj se toliko priča poslednjih meseci, sada je i zvanično raspisala konkurs za poziciju generalnog menadžera za Srbiju. Od kandidata se očekuje podrška pri lansiranju lokalne verzije ovog servisa, upravljanje pravnim i regulatornim stvarima ali i predstavljanje Ubera u medijima. Ko bi to mogao biti?

uber

Vest da Uber traži „osobu“ za Srbiju, prvi je na Twitteru objavio Nenad Pavlović (@neshasr). I dok je američka kompanija potvrdila svoj dolazak na područje Balkana, te Srbije (kad-tad), sada i sa sigurnošću možemo tvrditi da je Uber izuzetno zainteresovan za ovo područje, te da je lansiranje lokalizovane verzije samo pitanje vremena.

Od kandidata/kandidatkinje očekuje se da pokreće kreativne lokalne strategije i razvija prisustvo Ubera u Srbiji. Jedan do zadataka biće i komnuniciranje sa lokalnim predstavnicima medija kao i sprovođenje PR aktivnosti, ali i rad sa inženjerskim timom na kreiranju optimizovanog rešenja za potrebe domaćih korisnika. Naravno, jedan od osnovnih zadaka jeste povećanje zarade i broja korisnika aplikacije.

Šta vam je potrebno za GM poziciju?

Ovo su ujedno i kriterijumi koje je Uber raspisao za pomenutu poziciju. Osobe koje ne ispunjavaju u potpunosti ove uslove, mogu se prijaviti za poziciju Community Manager i Operations Manager:

 • 7+ years of consulting, investment banking, marketing or operations management experience (not quite there? Apply for Community Mgr or Operations Mgr instead!)
 • Data-driven decision mentality and sound business judgment through strong analytical thinking
 • Creative solutions driven mindset, with a *get shit done* attitude
 • Relevant experience in consumer service marketing is helpful
 • Stellar networking skills and the ability to make smart partnerships happen
 • Entrepreneurial DNA and fear tolerance of a honey-badger

Više o otovorenoj poziciji možete pronaći na zvaničnoj /jobs stranici. Puno sreće svim kandidatima!

Ostavi komentar

 1. Luka Babic

  Luka Babic

  9. 7. 2015. u 23:21 Odgovori

  Uvek podrzavam da se narod snadje i sto jeftinije i bolje prodje, ali s’ obzirom da taksisti imaju cesce i rigoroznije tehnicke, placaju takse, nemaju zastitu, polazu ispite za poznavanje grada, nemaju placeno socijalno i penziono, problem sa divljacima i opstinom BG koja je pustila 3X vise taksista od predvidjenog, sto ih kolju sa zadnjeg sedista… ne podrzavam Uber. Sta su taksisti, ovce? Nastace Mad Max na ulicama. Bice kao film Taksista od Skorsezea.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

5 razloga zašto paušalci ne veruju izmenama zakona i zašto se javno bune protiv njihovog usvajanja

Svako ko je prisustvovao otvorenim razgovorima povodom donošenja novih zakona o poslovanju i oporezivanju paušalaca ima samo jedan pridev - zapaljivo. Suprostavljene strane diskutovale su o zakonskim predlozima, a šta je to što paušalci ističu kao najveće probleme, pročitajte u nastavku ovog teksta.

Kultura 2.0

Horor priče iz industrije: Plata koja nikada nije stigla

Želite da promenite firmu jer više nema šta da vam ponudi? Ja bih, na vašem mestu, ponovo razmislio - ko zna šta vas čeka u sledećoj.

Startapi i poslovanje

Da li je zbog ‘paušala’ na pomolu novi egzodus programera i digitalnih stručnjaka?

Od svih dilema koje poslednjih mesec dana potresaju domaću IT zajednicu, jedna od najizraženijih i najstrastvenijih glasi - otići ili ostati?

Propustili ste

E-commerce

Guberinić: CarGo stiže u Novi Sad, a za njim i servis za digitalna plaćanja!

Treća po redu OMGcommerce konferencija u organizaciji Netokracije završena je juče, a pored dvadeset predavača koji su govorili o rešenjima i trendovima u oblasti e-trgovine, publika se upoznala i sa novinama koje kompanija CarGo planira da uvede u narednom periodu na tržište Srbije.

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Intervju

Preobražaj se ne dešava ako iza njega ne stoje ljudi koji vide svet drugim očima

Duvanska industrija bez dima? Zvuči paradoksalno, ali kompanija Philip Morris International smatra da je to moguće. O njihovoj biznis transformaciji koja će to omogućiti i zaposlenima koji igraju ključnu ulogu, u nastavku teksta razgovaramo sa njihovom HR menadžerkom.

Netokracija

Zakonske osnove za razvoj ‘online’ trgovine u Srbiji su postavljene – web trgovci traže smanjenje sive ekonomije

Treća Netokracijina konferencija posvećena digitalnoj trgovini i budućnosti ove oblasti počela je jutros u prostorijama Naučno-tehnološkog parka. Dvadeset ovogodišnjih predavača publici će predstaviti rešenja i proizvode, govoriće o promenama koje novi zakoni donose za sve digitalne trgovce i podeliti konkretne savete za unapređenje poslovanje web prodavnica.

Internet marketing

Šta je korisnička persona i zašto je presudna za uspeh vašeg digitalnog proizvoda?

Često imam priliku da vidim kako se proizvod oblikuje u odnosu na pretpostavke o tome šta korisnicima treba. U najvećem broju slučajeva pokaže se da su one pogrešne, ali tek kada proizvod izađe na tržište. Ipak, ta situacija se može izbeći.

Startapi i poslovanje

Emitto obećava 10x veći CTR jer sadržaj plasira tamo gde su korisnici – u njihove direktne poruke

Oglašavanje putem društvenih mreža je sve skuplje, e-mail marketing ne donosi iste rezultate kao pre, pa čitava industrija traži alternativne kanale oglašavanja - među kojima su i direktne poruke. O tome zašto je 'dark social' sve popularniji, razgovaramo sa osnivačem startapa Emitto.