[ZVANIČNO] Uber traži generalnog menadžera za Srbiju!

[ZVANIČNO] Uber traži generalnog menadžera za Srbiju!

Kompanija o kojoj se toliko priča poslednjih meseci, sada je i zvanično raspisala konkurs za poziciju generalnog menadžera za Srbiju. Od kandidata se očekuje podrška pri lansiranju lokalne verzije ovog servisa, upravljanje pravnim i regulatornim stvarima ali i predstavljanje Ubera u medijima. Ko bi to mogao biti?

uber

Vest da Uber traži “osobu” za Srbiju, prvi je na Twitteru objavio Nenad Pavlović (@neshasr). I dok je američka kompanija potvrdila svoj dolazak na područje Balkana, te Srbije (kad-tad), sada i sa sigurnošću možemo tvrditi da je Uber izuzetno zainteresovan za ovo područje, te da je lansiranje lokalizovane verzije samo pitanje vremena.

Od kandidata/kandidatkinje očekuje se da pokreće kreativne lokalne strategije i razvija prisustvo Ubera u Srbiji. Jedan do zadataka biće i komnuniciranje sa lokalnim predstavnicima medija kao i sprovođenje PR aktivnosti, ali i rad sa inženjerskim timom na kreiranju optimizovanog rešenja za potrebe domaćih korisnika. Naravno, jedan od osnovnih zadaka jeste povećanje zarade i broja korisnika aplikacije.

Šta vam je potrebno za GM poziciju?

Ovo su ujedno i kriterijumi koje je Uber raspisao za pomenutu poziciju. Osobe koje ne ispunjavaju u potpunosti ove uslove, mogu se prijaviti za poziciju Community Manager i Operations Manager:

 • 7+ years of consulting, investment banking, marketing or operations management experience (not quite there? Apply for Community Mgr or Operations Mgr instead!)
 • Data-driven decision mentality and sound business judgment through strong analytical thinking
 • Creative solutions driven mindset, with a *get shit done* attitude
 • Relevant experience in consumer service marketing is helpful
 • Stellar networking skills and the ability to make smart partnerships happen
 • Entrepreneurial DNA and fear tolerance of a honey-badger

Više o otovorenoj poziciji možete pronaći na zvaničnoj /jobs stranici. Puno sreće svim kandidatima!

Ostavi komentar

 1. Luka Babic

  Luka Babic

  9. 7. 2015. u 23:21 Odgovori

  Uvek podrzavam da se narod snadje i sto jeftinije i bolje prodje, ali s’ obzirom da taksisti imaju cesce i rigoroznije tehnicke, placaju takse, nemaju zastitu, polazu ispite za poznavanje grada, nemaju placeno socijalno i penziono, problem sa divljacima i opstinom BG koja je pustila 3X vise taksista od predvidjenog, sto ih kolju sa zadnjeg sedista… ne podrzavam Uber. Sta su taksisti, ovce? Nastace Mad Max na ulicama. Bice kao film Taksista od Skorsezea.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

E-commerce

Šta natera čoveka da stane u red – muka ili strah od promena?

U društvu koje je sasvim solidno prihvatilo digitalizovanje svega i svačega za vreme pandemije i dalje vidimo redove tamo gde ih ne mora biti. Možemo li se izboriti protiv njih?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.

Kultura 2.0

Da li sistem ‘bez menadžmenta’ može da radi – i do kada?

San preduzetnika je da zaposli ljude na koje može da se osloni i kojima može da pruži slobodu za kojom je i sam žudeo/la kada je osnivao/la biznis.