.Gif i video osvajaju vaš Twitter inbox

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Video i .gif osvajaju vaš Twitter inbox

Društvena mreža sa sedištem u San Francisku rešena je da korisničko iskusto svojih korisnika podigne na još viši nivo i tako se približi jednom od glavnih konkurenata - Facebook Messengeru. Naime, nakon niza promena koje su stigle na Twitter u prethodnom periodu, ovaj mikro blog od sada dobija i podršku za video snimke u direktnim porukama, ali i jednostavniju pretragu različitog .gif materijala.

twitter-

Kako piše The Verge, nove funkcije će postepeno biti dostupne za iOS i Android korisnike širom sveta, te će svi uskoro biti u mogućnosti da reprodukuju i podele video snimke putem Twitter mobilne aplikacije i to u okviru direktnih poruka na ovoj društvenoj mreži. Naime, ova kalifornijska kompanija na čelu sa suosnivačem Džekom Dorsijem, suočava se sa blagim padom korisničke baze – te iz ove mreže čine sve kako bi ovu pomalo nepovoljnu situaciju okrenuli u svoju korist.

Tako su iz Twittera rešili da započnu sa eksperimentisanjem posebnog algoritma koji bi hronološki slagao najvažnije događaje na timelineu korisnika, što bi verovatno doprinelo stvaranju dodatnih vrednosti za nove korisnike, kako u ovoj društvenoj mreži ne bi u potpunosti uživali samo napredni korisnici i profesionalci – koji koriste istu kao alat za obavljanje različitih zadataka na poslu.

Bolja interakcija brendova i korisnika

Sudeći prema teksu na blogu pomenute kompanije, Twitter predstavlja pravo mesto za kvalitetnu komunikaciju između brendova i potrošača. Otuda i ne čudi činjenica da se svakog meseca registruje nekoliko miliona interakcija između ove dve strane, te da su pojedini brendovi otkrili da se čak 80% zahteva korisnika preko njihove službe za potrošače desi upravo na Twitteru.

NPSFeedbackhalf

Iz tih razloga, Direktne poruke na ovoj mreži predstavljaju pravi način jednostavne komunikacije, a uz nove alate, kompanije sada lako mogu dodati linkove u okviru svojih tvitova koji automatski prikazuju call to action dugme – dopuštajući korisnicima da na lak i jednostavan način pošalju direktnu poruku određenim kompanijama.

Da su iz Twittera mislili na sve, dokaz je nova funkcija koja nosi naziv Customer Feedback, putem koje korisnici mogu podeliti svoje mišljenje sa oglašivačima nakon interakcije na ovoj društvenoj mreži. Na ovaj način, brendovi dobijaju pravi alat na osnovu koga mogu tačno izmeriti i unaprediti svoj nastup na socijalnoj platformi, kao i iskustvo koje tom prilikom pružaju korisnicima.

Shvativši da .gif sadržaj čini jedan od glavnih multimedijalnih elemenata u komunikaciji ljudi na društvenim mrežama, iz Twittera su rešili da pojednostave proces slanja ovih pokretnih fotki, koje su prošle godine razmenjene preko 100 miliona puta – upravo putem ovog mikro bloga. Korisnici će od sada biti u mogućnosti da u okviru tvitova ili direktnih poruka putem male .gif ikonice u toolbaru, pošalju ovaj sadržaj i tako na slikovit način prikažu svoje trenutno raspoloženje.

Na kraju, ostaje nam da vidimo da li će nove promene doprineti nešto boljem periodu za Twitter, bar kada je reč o korisničkoj bazi, te se na taj način ova mreža još više približi konkurentnim proizvodima iz velikih kompanija kao što su Facebook i Google.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.