.Gif i video osvajaju vaš Twitter inbox

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Video i .gif osvajaju vaš Twitter inbox

Društvena mreža sa sedištem u San Francisku rešena je da korisničko iskusto svojih korisnika podigne na još viši nivo i tako se približi jednom od glavnih konkurenata - Facebook Messengeru. Naime, nakon niza promena koje su stigle na Twitter u prethodnom periodu, ovaj mikro blog od sada dobija i podršku za video snimke u direktnim porukama, ali i jednostavniju pretragu različitog .gif materijala.

twitter-

Kako piše The Verge, nove funkcije će postepeno biti dostupne za iOS i Android korisnike širom sveta, te će svi uskoro biti u mogućnosti da reprodukuju i podele video snimke putem Twitter mobilne aplikacije i to u okviru direktnih poruka na ovoj društvenoj mreži. Naime, ova kalifornijska kompanija na čelu sa suosnivačem Džekom Dorsijem, suočava se sa blagim padom korisničke baze – te iz ove mreže čine sve kako bi ovu pomalo nepovoljnu situaciju okrenuli u svoju korist.

Tako su iz Twittera rešili da započnu sa eksperimentisanjem posebnog algoritma koji bi hronološki slagao najvažnije događaje na timelineu korisnika, što bi verovatno doprinelo stvaranju dodatnih vrednosti za nove korisnike, kako u ovoj društvenoj mreži ne bi u potpunosti uživali samo napredni korisnici i profesionalci – koji koriste istu kao alat za obavljanje različitih zadataka na poslu.

Bolja interakcija brendova i korisnika

Sudeći prema teksu na blogu pomenute kompanije, Twitter predstavlja pravo mesto za kvalitetnu komunikaciju između brendova i potrošača. Otuda i ne čudi činjenica da se svakog meseca registruje nekoliko miliona interakcija između ove dve strane, te da su pojedini brendovi otkrili da se čak 80% zahteva korisnika preko njihove službe za potrošače desi upravo na Twitteru.

NPSFeedbackhalf

Iz tih razloga, Direktne poruke na ovoj mreži predstavljaju pravi način jednostavne komunikacije, a uz nove alate, kompanije sada lako mogu dodati linkove u okviru svojih tvitova koji automatski prikazuju call to action dugme – dopuštajući korisnicima da na lak i jednostavan način pošalju direktnu poruku određenim kompanijama.

Da su iz Twittera mislili na sve, dokaz je nova funkcija koja nosi naziv Customer Feedback, putem koje korisnici mogu podeliti svoje mišljenje sa oglašivačima nakon interakcije na ovoj društvenoj mreži. Na ovaj način, brendovi dobijaju pravi alat na osnovu koga mogu tačno izmeriti i unaprediti svoj nastup na socijalnoj platformi, kao i iskustvo koje tom prilikom pružaju korisnicima.

Shvativši da .gif sadržaj čini jedan od glavnih multimedijalnih elemenata u komunikaciji ljudi na društvenim mrežama, iz Twittera su rešili da pojednostave proces slanja ovih pokretnih fotki, koje su prošle godine razmenjene preko 100 miliona puta – upravo putem ovog mikro bloga. Korisnici će od sada biti u mogućnosti da u okviru tvitova ili direktnih poruka putem male .gif ikonice u toolbaru, pošalju ovaj sadržaj i tako na slikovit način prikažu svoje trenutno raspoloženje.

Na kraju, ostaje nam da vidimo da li će nove promene doprineti nešto boljem periodu za Twitter, bar kada je reč o korisničkoj bazi, te se na taj način ova mreža još više približi konkurentnim proizvodima iz velikih kompanija kao što su Facebook i Google.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.