.Gif i video osvajaju vaš Twitter inbox

Video i .gif osvajaju vaš Twitter inbox

Društvena mreža sa sedištem u San Francisku rešena je da korisničko iskusto svojih korisnika podigne na još viši nivo i tako se približi jednom od glavnih konkurenata - Facebook Messengeru. Naime, nakon niza promena koje su stigle na Twitter u prethodnom periodu, ovaj mikro blog od sada dobija i podršku za video snimke u direktnim porukama, ali i jednostavniju pretragu različitog .gif materijala.

twitter-

Kako piše The Verge, nove funkcije će postepeno biti dostupne za iOS i Android korisnike širom sveta, te će svi uskoro biti u mogućnosti da reprodukuju i podele video snimke putem Twitter mobilne aplikacije i to u okviru direktnih poruka na ovoj društvenoj mreži. Naime, ova kalifornijska kompanija na čelu sa suosnivačem Džekom Dorsijem, suočava se sa blagim padom korisničke baze – te iz ove mreže čine sve kako bi ovu pomalo nepovoljnu situaciju okrenuli u svoju korist.

Tako su iz Twittera rešili da započnu sa eksperimentisanjem posebnog algoritma koji bi hronološki slagao najvažnije događaje na timelineu korisnika, što bi verovatno doprinelo stvaranju dodatnih vrednosti za nove korisnike, kako u ovoj društvenoj mreži ne bi u potpunosti uživali samo napredni korisnici i profesionalci – koji koriste istu kao alat za obavljanje različitih zadataka na poslu.

Bolja interakcija brendova i korisnika

Sudeći prema teksu na blogu pomenute kompanije, Twitter predstavlja pravo mesto za kvalitetnu komunikaciju između brendova i potrošača. Otuda i ne čudi činjenica da se svakog meseca registruje nekoliko miliona interakcija između ove dve strane, te da su pojedini brendovi otkrili da se čak 80% zahteva korisnika preko njihove službe za potrošače desi upravo na Twitteru.

NPSFeedbackhalf

Iz tih razloga, Direktne poruke na ovoj mreži predstavljaju pravi način jednostavne komunikacije, a uz nove alate, kompanije sada lako mogu dodati linkove u okviru svojih tvitova koji automatski prikazuju call to action dugme – dopuštajući korisnicima da na lak i jednostavan način pošalju direktnu poruku određenim kompanijama.

Da su iz Twittera mislili na sve, dokaz je nova funkcija koja nosi naziv Customer Feedback, putem koje korisnici mogu podeliti svoje mišljenje sa oglašivačima nakon interakcije na ovoj društvenoj mreži. Na ovaj način, brendovi dobijaju pravi alat na osnovu koga mogu tačno izmeriti i unaprediti svoj nastup na socijalnoj platformi, kao i iskustvo koje tom prilikom pružaju korisnicima.

Shvativši da .gif sadržaj čini jedan od glavnih multimedijalnih elemenata u komunikaciji ljudi na društvenim mrežama, iz Twittera su rešili da pojednostave proces slanja ovih pokretnih fotki, koje su prošle godine razmenjene preko 100 miliona puta – upravo putem ovog mikro bloga. Korisnici će od sada biti u mogućnosti da u okviru tvitova ili direktnih poruka putem male .gif ikonice u toolbaru, pošalju ovaj sadržaj i tako na slikovit način prikažu svoje trenutno raspoloženje.

Na kraju, ostaje nam da vidimo da li će nove promene doprineti nešto boljem periodu za Twitter, bar kada je reč o korisničkoj bazi, te se na taj način ova mreža još više približi konkurentnim proizvodima iz velikih kompanija kao što su Facebook i Google.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.