.Gif i video osvajaju vaš Twitter inbox

Video i .gif osvajaju vaš Twitter inbox

Društvena mreža sa sedištem u San Francisku rešena je da korisničko iskusto svojih korisnika podigne na još viši nivo i tako se približi jednom od glavnih konkurenata - Facebook Messengeru. Naime, nakon niza promena koje su stigle na Twitter u prethodnom periodu, ovaj mikro blog od sada dobija i podršku za video snimke u direktnim porukama, ali i jednostavniju pretragu različitog .gif materijala.

twitter-

Kako piše The Verge, nove funkcije će postepeno biti dostupne za iOS i Android korisnike širom sveta, te će svi uskoro biti u mogućnosti da reprodukuju i podele video snimke putem Twitter mobilne aplikacije i to u okviru direktnih poruka na ovoj društvenoj mreži. Naime, ova kalifornijska kompanija na čelu sa suosnivačem Džekom Dorsijem, suočava se sa blagim padom korisničke baze – te iz ove mreže čine sve kako bi ovu pomalo nepovoljnu situaciju okrenuli u svoju korist.

Tako su iz Twittera rešili da započnu sa eksperimentisanjem posebnog algoritma koji bi hronološki slagao najvažnije događaje na timelineu korisnika, što bi verovatno doprinelo stvaranju dodatnih vrednosti za nove korisnike, kako u ovoj društvenoj mreži ne bi u potpunosti uživali samo napredni korisnici i profesionalci – koji koriste istu kao alat za obavljanje različitih zadataka na poslu.

Bolja interakcija brendova i korisnika

Sudeći prema teksu na blogu pomenute kompanije, Twitter predstavlja pravo mesto za kvalitetnu komunikaciju između brendova i potrošača. Otuda i ne čudi činjenica da se svakog meseca registruje nekoliko miliona interakcija između ove dve strane, te da su pojedini brendovi otkrili da se čak 80% zahteva korisnika preko njihove službe za potrošače desi upravo na Twitteru.

NPSFeedbackhalf

Iz tih razloga, Direktne poruke na ovoj mreži predstavljaju pravi način jednostavne komunikacije, a uz nove alate, kompanije sada lako mogu dodati linkove u okviru svojih tvitova koji automatski prikazuju call to action dugme – dopuštajući korisnicima da na lak i jednostavan način pošalju direktnu poruku određenim kompanijama.

Da su iz Twittera mislili na sve, dokaz je nova funkcija koja nosi naziv Customer Feedback, putem koje korisnici mogu podeliti svoje mišljenje sa oglašivačima nakon interakcije na ovoj društvenoj mreži. Na ovaj način, brendovi dobijaju pravi alat na osnovu koga mogu tačno izmeriti i unaprediti svoj nastup na socijalnoj platformi, kao i iskustvo koje tom prilikom pružaju korisnicima.

Shvativši da .gif sadržaj čini jedan od glavnih multimedijalnih elemenata u komunikaciji ljudi na društvenim mrežama, iz Twittera su rešili da pojednostave proces slanja ovih pokretnih fotki, koje su prošle godine razmenjene preko 100 miliona puta – upravo putem ovog mikro bloga. Korisnici će od sada biti u mogućnosti da u okviru tvitova ili direktnih poruka putem male .gif ikonice u toolbaru, pošalju ovaj sadržaj i tako na slikovit način prikažu svoje trenutno raspoloženje.

Na kraju, ostaje nam da vidimo da li će nove promene doprineti nešto boljem periodu za Twitter, bar kada je reč o korisničkoj bazi, te se na taj način ova mreža još više približi konkurentnim proizvodima iz velikih kompanija kao što su Facebook i Google.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpski Constellation lansira AimFox – sveobuhvatno rešenje za automatizaciju komunikacije na LinkedInu

AimFox je cloud-based aplikacija namenjena svima koji žele da se bave networkingom, prodajom, regrutingom ili bilo kojim procesima koji podrazumevaju 'jedan na jedan' komunikaciju sa odabranom ciljnom grupom.

Startapi i poslovanje

Payoneer istraživanje: Globalizacija je šansa za razvoj malih i srednjih preduzeća

Procenat očekivanog rasta prihoda malih i srednjh preduzeća ostvarenog od izvoza u Srbiji iznosi 12% u periodu od 2021. do 2023 - pokazuju rezultati istraživanja koja je sproveo Payoneer.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Propustili ste

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Najava

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.

Kultura 2.0

Trudna Barbi i Ken Sugar Daddy – kako je Mattel forama na svoj račun prešao marketing igru?

Drugi deo svoje kolumne o filmu "Barbie" posvetila sam marketinškim strategijama kompanije Mattel koja je aktivno učestvovala u produkciji i realizaciji filma.