Bivši CEO Twittera osniva svoju fitness društvenu platformu? - Netokracija.rs

Bivši CEO Twittera osniva svoju fitness društvenu platformu?

I dok Twitter radi na razvoju novih funkcija kako bi privukao nove korisnike, bivši CEO ove kompanije Dick Costolo započinje novi biznis, a po svemu sudeći, trebalo bi da osnuje startap, tačnije fitness socijalnu platformu u saradnji sa Bryanom Okiem osnivačem softverske kompanije Fitify.

Dic-Costolo-

Podsetimo, Costolo je napustio čelnu poziciju Twittera još u junu mesecu prošle godine, kada ga je zamenio jedan od suosnivača ove kompanije i bivši CEO, Džek Dorsi. Ipak, još se ne zna kako bi novi projekat mogao da se zove, ali zahvaljujući tekstu koji je Dick objavio putem svog profila na pomenutoj društvenoj mreži, možemo pretpostaviti da se radi o platformi koja će pored opcije merenja fizičke akitvnosti, dodatno motivisati korisnike čineći tako treninge zabavnijim i više socijalno angažovanim.

Kako prenosi Digital Trends, nije poznato kako bi se novi proizvod dva preduzetnika predstavio publici, te da li se radi o mobilnoj aplikaciji, pretplatničkom servisu, forumu za deljenje fitness saveta ili nešto drugo. U tekstu koji je podelio sa svojim pratiocima, Costolo je takođe izneo činjenicu da bi najavljena platforma mogla da korisnicima ponudi i savete fitness stručnjaka koji bi znatno unapredili treninge pojedinaca.

Partnerstvo sa ‘Index Ventures’ fondom

Takođe, on je istakao kako će pomenuta socijalna mreža biti svakako deo industrije “povezanih uređaja”, te se može očekivati potencijalna integracija fitness podataka korisnika. Kada je reč o ulozi Bryanove kompanije Fitify, ona će svakako dobiti “zapaženu rolu” tokom kreiranja platforme, zahvaljujući svom digitalnom planetu koji nudi upotrebu različitih kalendara, zatim slanja fotografija, poruka i video sadržaja, te je kompatibilna sa više uređaja.

Da nije samo zauzet razvojem svog startapa, te da je pronašao malo više vremena, dokazuje činjenica da se Costolo pridružio globalnom investicionom fondu “Index Ventures”, a njegova uloga kao partnera ovog fonda bi se zasnivala na investiranju u nove kompanije širom sveta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.