Bivši CEO Twittera osniva svoju fitness društvenu platformu? - Netokracija.rs

Bivši CEO Twittera osniva svoju fitness društvenu platformu?

I dok Twitter radi na razvoju novih funkcija kako bi privukao nove korisnike, bivši CEO ove kompanije Dick Costolo započinje novi biznis, a po svemu sudeći, trebalo bi da osnuje startap, tačnije fitness socijalnu platformu u saradnji sa Bryanom Okiem osnivačem softverske kompanije Fitify.

Dic-Costolo-

Podsetimo, Costolo je napustio čelnu poziciju Twittera još u junu mesecu prošle godine, kada ga je zamenio jedan od suosnivača ove kompanije i bivši CEO, Džek Dorsi. Ipak, još se ne zna kako bi novi projekat mogao da se zove, ali zahvaljujući tekstu koji je Dick objavio putem svog profila na pomenutoj društvenoj mreži, možemo pretpostaviti da se radi o platformi koja će pored opcije merenja fizičke akitvnosti, dodatno motivisati korisnike čineći tako treninge zabavnijim i više socijalno angažovanim.

Kako prenosi Digital Trends, nije poznato kako bi se novi proizvod dva preduzetnika predstavio publici, te da li se radi o mobilnoj aplikaciji, pretplatničkom servisu, forumu za deljenje fitness saveta ili nešto drugo. U tekstu koji je podelio sa svojim pratiocima, Costolo je takođe izneo činjenicu da bi najavljena platforma mogla da korisnicima ponudi i savete fitness stručnjaka koji bi znatno unapredili treninge pojedinaca.

Partnerstvo sa ‘Index Ventures’ fondom

Takođe, on je istakao kako će pomenuta socijalna mreža biti svakako deo industrije „povezanih uređaja“, te se može očekivati potencijalna integracija fitness podataka korisnika. Kada je reč o ulozi Bryanove kompanije Fitify, ona će svakako dobiti „zapaženu rolu“ tokom kreiranja platforme, zahvaljujući svom digitalnom planetu koji nudi upotrebu različitih kalendara, zatim slanja fotografija, poruka i video sadržaja, te je kompatibilna sa više uređaja.

Da nije samo zauzet razvojem svog startapa, te da je pronašao malo više vremena, dokazuje činjenica da se Costolo pridružio globalnom investicionom fondu „Index Ventures“, a njegova uloga kao partnera ovog fonda bi se zasnivala na investiranju u nove kompanije širom sveta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

E-commerce

Zanateria je nova ‘online’ robna kuća iz Srbije koja okuplja preko 180 zanatlija, malih proizvođača i njihovih unikatnih proizvoda

Domaća scena izrade zanatskih proizvoda je u ekspanziji, pa je sve više manjih proizvođača koji traže svoje mesto na 'online' i 'offline' tržištu. U tome im može pomoći Zanateria - nova Internet robna kuća, čiji su osnivači za Netokraciju podelili svoju poslovnu priču.

Kultura 2.0

Lako je isključiti Slack i mail, ali kako se gase misli o poslu?

Ako ovaj tekst čitate posle radnog vremena, koliko puta ste pogledali na mail, pomislili na svoj posao ili zadatak koji morate da završite sutra? Ni statistika, a bogami ni praksa vam ne idu u prilog, pa ste verovatno to učinili barem jednom, a u nastavku ćete otkrićete kako (i zašto) bi to trebalo smanjiti na minimum.

Propustili ste

Kultura 2.0

Teško je zaobići Netflix u Srbiji kada su TV okupirali rijaliti i politika

'Streaming' servisa je sve više, pa se zato pitam da li će se tradicionalna televizija svesti na sportske prenose, politiku i rijaliti programe ili će i dalje imati šta da ponudi?

Kultura 2.0

Uputstvo za primenu Testa samostalnosti konačno je objavljeno

Uputstvo za tumačenje kriterijuma Testa samostalnosti pomoći će paušalnim preduzetnicima i poreskim inspektorima da pravilno protumače devet kriterijuma koji određuju da li su ovi preduzetnici u svom poslovanju nezavisni u odnosu na svog nalogodavca ili ne.

Tehnologija

Plaćanje QR kodovima uveliko dolazi u Srbiju – koje prednosti donosi i šta treba da znamo o tome?

Uskoro bi u prodavnicama širom zemlje trebao da bude integrisan sistem instant plaćanja, odnosno instrukcija - NBS IPS QR kod. Mi smo analizirali šta to znači za korisnike i trgovce i koje benefite donosi.

Kultura 2.0

Lako je isključiti Slack i mail, ali kako se gase misli o poslu?

Ako ovaj tekst čitate posle radnog vremena, koliko puta ste pogledali na mail, pomislili na svoj posao ili zadatak koji morate da završite sutra? Ni statistika, a bogami ni praksa vam ne idu u prilog, pa ste verovatno to učinili barem jednom, a u nastavku ćete otkrićete kako (i zašto) bi to trebalo smanjiti na minimum.

Mobilno

Da li ste i dalje spremni da za telefon platite 1.000 evra – kada sličan možete naći za duplo manje novca?

Pre nekoliko meseci, svoj telefon star pet godina, zamenio sam novim, prošlogodišnjim modelom. I dok sam tražio adekvatnu zamenu, prvi put sam se zapitao ima li uopšte razlike između današnjih 'flagship' uređaja i da li nas velike kompanije danas više privlače primamljivim reklamama nego inovacijama koje su nam zaista potrebne.

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?