TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Davor Sakač, direktor TS Ventures fonda istakao je u saopštenju za medije da je ovaj fond — nakon prve investicije u startap Ota Sync u junu ove godine — potpisao ugovore sa startapima Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy. Prema njegovim rečima, svaki od navedenih startapa u potpunosti je ispunio kriterijume postavljene u cilju uspešne saradnje.

Bitebell je digitalna platforma za unapređenje i automatizaciju procesa porudžbina, namenjena restoranima, ugostiteljskim objektima i maloprodajnim lancima.

Kriterijumi su bili da startapi moraju biti “visoko tehnološki”, odnosno digitalni, moraju imati kristalno jasne “targete”, projekciju tržišnih brojeva koje žele da ispune, moraju imati konkretne poslovne ideje i biznis plan, zatim izuzetan kvalitet ljudi koje su okupili i, posebno važno, globalni tržišni potencijal.

TS Ventures fond je prvi korporativni fond takve vrste u Srbiji i u ovom delu Evrope, sa precizno definisanim ciljevima. Fond Telekoma Srbija u startape investira u proseku između 70.000 do 300.000 evra, u zavisnosti od delatnosti i faze razvoja u kojoj se nalaze, a ukupno raspolaže petogodišnjim budžetom od 25 miliona evra. Sakač je posebno istakao sledeće:

Pre svega, želimo da napravimo profit, da nam se sva uložena sredstva višestruko vrate. Takođe, preko našeg Fonda, naš osnivač kompanija Telekom Srbija, diversifikuje svoje poslovanje u susret izazovima novog digitalnog doba.

Brush Galaxy je ‘online’ platforma koja pomaže digitalnim dizajnerima, umetnicima, tako što im pruža digitalne alate (‘plug-inove’), koji su neophodni kako bi se njihovi projekti završili što brže i lakše.

U isto vreme, što je jednako važno, fond pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji kao i razvoj i modernizaciju celokupne privrede Srbije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Gaming

Prve AA video igre i najava Epic Games kampusa: Šta je sve obeležilo srpsku gaming industriju u 2022.

Kao jedna od stabilnijih grana IT ekosistema u Srbiji, gaming je nastavio da beleži svoj rast i razvoj. Predikcije vezane za lokalni 'game dev' su dobre i za 2023. godinu, a mi vam donosimo pregled najznačajnijih momenata iz ove oblasti koji su obeležili prošlu godinu.

Digitalni mediji

Trendovi.co: Šta nam donosi 2023. godina iz oblasti Employer brandinga i društvenih mreža?

Sada već tradicionalno, agencija Pioniri Communications su kroz projekat Trendovi.co objavili predviđanja za ovu godinu kada su u pitanju digitalni marketing, 'event' industrija, tehnologija, PR, 'entertainment' industrija i druge srodne oblasti. Pročitajte šta smo izdvojili za vas.

Startapi i poslovanje

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Propustili ste

Kultura 2.0

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.

Startapi i poslovanje

OTP banka otvorila prijave za novi Generator ZERO 2023 konkurs

OTP banka je pokrenula novi ciklus Generator ZERO 2023 konkursa sa ciljem da podrži rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije.

Office Talks Podcast

Kako graditi uspešne web3 kompanije i projekte?

U tech zajednici sve više se priča o web3 svetu. Upravo zato, tema 127. epizode Office Talks podkasta bila je o izgradnji i vođenju web3 kompanija. O tome smo pričali sa osnivačima kompanije ShardLabs, koja ima tim i u Beogradu.

Karijere

Serbian Product Community: Objavljena anketa za ljude koji se bave kreiranjem digitalnih proizvoda

Cilj ankete je podizanje transparentnosti plata tako da se zajednički stekne realnija slika o stanju u upravljanju razvojem digitalnih proizvoda u Srbiji.

Tehnologija

Slobodan Marković: Kako javno dostupni NLP modeli za srpski jezik doprinose rastu domaće IT industrije?

Zašto ChatGPT ne zna padeže, a mi još uvek nemamo Siri na srpskom? Kako razvoj ovih alata može pozitivno da utiče na domaću 'tech' zajednicu, objasnio nam je Slobodan Marković, digitalni savetnik u organizaciji UNDP.

Sponzorisano

Kako je Dalibor pored pozicije Lead Data konsultanta pronašao vreme za porodični hobi i biznis

Još kada smo bili deca, mnogi su nas pitali - "Da li imaš hobi"? Čak i kada odrastemo, postanemo profesionalci, ljubav prema hobiju, ako ga zaista volimo, ostaje zauvek tu sa nama. Ovo je priča o Daliboru Lazareviću koji iako radi kao Lead Data Consultant, pronalazi vreme da proizvodi manje predmete od drveta i plastike.