Hrvatski Trillenium među pobednicima 'BgVF' takmičenja

Hrvatski Trillenium među pobednicima ‘BgVF’ takmičenja – ide u Hanover na CeBit!

Četvrto izdanje jednog od najvećih događaja posvećenih investicijama i inovacijama - Belgrade Venture Forum, održano je preko vikenda u srpskoj prestonici koju je tom prilikom posetilo više od 150 investitora zainteresovanih za region Jugoistočne Evrope. Tradicionalno startap takmičenje donelo je nove pobednike, a među njima su se posebno istakli timovi iz hrvatske.

bgvf_1

Više od 800 učesnika posetilo je ovogodišnji Belgrade Venture Forum koji je privukao 150 investitora zainteresovanih za ulaganje u zanimljive tehnološke projekte iz regiona, te 50 predavača i panelista koji su tokom trodnevne konferencije govorili o aktuelnim temama kao što su izgradnja sistema u brzo rastućoj organizaciji, ali i prepoznavanje klijenata u procesu inoviranja.

Posebno mesto u programu pripalo je Bitcoinima i alternativnim valutama – panelisti su obrazložili svoje zašto i protiv. Govorilo se i o term sheet-ovima te procesu pregovora sa investitorom, ali i razvoju firmi koje se bave hardverskim projektima, kao i edukaciji preduzetnika koja iz ugla investitora i dalje predstavlja polje na kome region može poraditi.

Prošlogodišnji pobednici uveliko rade na realizaciji ideja

Ovog puta publika je imala priliku da se priseti i pobednika startap takmičenja iz 2014. godine, od kojih su danas svi pronašli investitore i brzo napreduju, napominju iz organizacije Belgrade Venture Foruma. Samo prošle godine nastup jednog tima, Tender5, bio je rezultat direktne investicije, gde se njihov sadašnji investitor našao u žiriju.

BgVF ni ove godine ne bi bio potpun bez takmičenja – tako se žiriju i prisutnima predstavilo 30 inovativnih tehnoloških kompanija iz 8 zemalja. Među pobednicima su se našle kompanije iz Srbije, Austrije i Bugarske, a Hrvatska je ove godine imala čak dva pobednika. Finalnu odluku doneo je žiri sačinjen od čak 60 investitora.

foto_1

Američko-hrvatsko-makedonski Fueloyal proglašen je ukupnim pobednikom pri čemu je kompanija fast track-ovana za Elevenov Demo Day krajem godine u Sofiji. Hrvatski Trillenium (dobija besplatan štand na konferenciji CeBit 2016.) i Bueno takođe su se našli među pobednicima, a među njima su i EuroPATC (Srbija), Imagga Technologies (Bugarska) i Xioneer Systems (Austrija).

Dobitnik specijalne nagrade koju dodeljuje Beogradski inkubator tehničkih fakulteta jeste upravo CAR:GO, dok su svi pobednici dobili knjige poznatih autora Davida Goldsmitha i Dick Lija, besplatne karte za CeBit sajam i CeBit Global conference, ali i besplatne školarine za prvu generaciju programa Founder Institute Beograd, te cloud i hosting pakete kompanije Mainstream.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Sasomange od letos zabeležio 100.000 registrovanih korisnika u pohodu na udeo u domaćem ‘classifieds’ tržištu

Sredinom godine na tržište Srbije stigao je novi oglasnik koji tehnologijom i dizajnom želi da se bori za svoj deo 'classifieds' kolača. Zanimalo nas je kako je čitava priča zamišljena i šta to novo Sasomange.rs pruža domaćim kupcima i trgovcima.

Analiza

Vodeća udruženja frilensera predstavljaju dalje korake ukoliko nadležni organi ne odgovore na njihove zahteve

Sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i Udruženja frilensera i preduzetnika razgovarali smo o narednim koracima kada je reč o pregovorima sa nadležnim organima zbog najavljenog oporezivanja frilensera.

Kolumna

Filtriranje interneta u Srbiji donosi ozbiljne posledice i nepoznatu korist

Filtriranje interneta je u Srbiji uvedeno radi navodnog sprečavanja dalje štete po republički budžet i ekonomiju i uz zanemarivanje brojnih aspekata koji ovaj opasan presedan nosi sa sobom. U tekstu analiziramo zašto je ta odluka besmislena i do kakvih posledica može dovesti.

Propustili ste

Gaming

Facebookov ‘cloud gaming’ ponudiće oglašivačima nove mogućnosti za reklamu

'Cloud' gejming je termin koji je u ovoj dinamičnoj godini isplivao na površinu i zainteresovao mnoge. Iako mu je potrebno još vremena da pokaže svoj pun potencijal, velike kompanije polažu ogromnu nadu u ovu oblast. Nakon kompanija Google i Apple, svoj 'cloud' gejming servis predstavio je i Facebook.

Društvene mreže

1.000.000 pregleda kasnije i domaći Extreme Intimo srušio je Instagram svojim humanim gestom

Ovih dana niste mogli da ne primetite video koji je šerovan širom Instagrama: kampanju #stvarnoželim brenda Extreme Intimo koji je za svako deljenje videa poklanjao novčana sredstva za porodilišta širom Srbije. Više o tome razgovaramo sa predstavnicima ove kompanije.

Internet marketing

TikTok kampanja ‘Teži Ravnoteži’ za 10 dana ima više od 700.000 pregleda – i interesuje tinejdžere širom Balkana

U okviru nacionalne kampanje 'Teži ravnoteži' pokrenut je i TikTok kanal sa ciljem edukacije đaka i studenata na temu zdravih životnih stilova. U nastavku teksta organizatori nam detaljnije otkrivaju o čemu je reč.

Office Talks Podcast

Država ćuti na zahteve frilensera (gost Miran Pogačar)

23. epizodu Office Talks podkasta obeležila je aktuelna tema oporezivanja frilensera. Naš gost bio je Miran Pogačar, predsednik novoosnovanog Udruženja radnika na Internetu.

Startapi i poslovanje

Nakon pritiska javnosti Apple konačno smanjuje App Store naknadu na 15% – ali samo za pojedine developere

Kao deo novog programa za mala preduzeća kompanija Apple najavila je smanjenje stope provizije u App Store prodavnici za 15% - što predstavlja jednu od najznačajnijih promena u procesu u kojem iOS developeri zarađuju na svojim igrama i aplikacijama za Apple uređaje.

Društvene mreže

Snap Inc. imenovao predstavnika za Srbiju – u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je i kompanija Snap Inc. imenovala svog predstavnika za Republiku Srbiju.