Hrvatski Trillenium među pobednicima 'BgVF' takmičenja

Hrvatski Trillenium među pobednicima ‘BgVF’ takmičenja – ide u Hanover na CeBit!

Četvrto izdanje jednog od najvećih događaja posvećenih investicijama i inovacijama - Belgrade Venture Forum, održano je preko vikenda u srpskoj prestonici koju je tom prilikom posetilo više od 150 investitora zainteresovanih za region Jugoistočne Evrope. Tradicionalno startap takmičenje donelo je nove pobednike, a među njima su se posebno istakli timovi iz hrvatske.

bgvf_1

Više od 800 učesnika posetilo je ovogodišnji Belgrade Venture Forum koji je privukao 150 investitora zainteresovanih za ulaganje u zanimljive tehnološke projekte iz regiona, te 50 predavača i panelista koji su tokom trodnevne konferencije govorili o aktuelnim temama kao što su izgradnja sistema u brzo rastućoj organizaciji, ali i prepoznavanje klijenata u procesu inoviranja.

Posebno mesto u programu pripalo je Bitcoinima i alternativnim valutama – panelisti su obrazložili svoje zašto i protiv. Govorilo se i o term sheet-ovima te procesu pregovora sa investitorom, ali i razvoju firmi koje se bave hardverskim projektima, kao i edukaciji preduzetnika koja iz ugla investitora i dalje predstavlja polje na kome region može poraditi.

Prošlogodišnji pobednici uveliko rade na realizaciji ideja

Ovog puta publika je imala priliku da se priseti i pobednika startap takmičenja iz 2014. godine, od kojih su danas svi pronašli investitore i brzo napreduju, napominju iz organizacije Belgrade Venture Foruma. Samo prošle godine nastup jednog tima, Tender5, bio je rezultat direktne investicije, gde se njihov sadašnji investitor našao u žiriju.

BgVF ni ove godine ne bi bio potpun bez takmičenja – tako se žiriju i prisutnima predstavilo 30 inovativnih tehnoloških kompanija iz 8 zemalja. Među pobednicima su se našle kompanije iz Srbije, Austrije i Bugarske, a Hrvatska je ove godine imala čak dva pobednika. Finalnu odluku doneo je žiri sačinjen od čak 60 investitora.

foto_1

Američko-hrvatsko-makedonski Fueloyal proglašen je ukupnim pobednikom pri čemu je kompanija fast track-ovana za Elevenov Demo Day krajem godine u Sofiji. Hrvatski Trillenium (dobija besplatan štand na konferenciji CeBit 2016.) i Bueno takođe su se našli među pobednicima, a među njima su i EuroPATC (Srbija), Imagga Technologies (Bugarska) i Xioneer Systems (Austrija).

Dobitnik specijalne nagrade koju dodeljuje Beogradski inkubator tehničkih fakulteta jeste upravo CAR:GO, dok su svi pobednici dobili knjige poznatih autora Davida Goldsmitha i Dick Lija, besplatne karte za CeBit sajam i CeBit Global conference, ali i besplatne školarine za prvu generaciju programa Founder Institute Beograd, te cloud i hosting pakete kompanije Mainstream.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.