Beogradski Trickest osigurao €1,4 miliona investicije

Beogradski Trickest osigurao €1,4 miliona investicije – sledi širenje tima i beta lansiranje proizvoda

Među investitorima nalaze se Credo Ventures, Earlybird i osnivači rumunskog 'jednoroga' - kompanije UiPath.

Trickest, startap koji razvija cloud-based platformu za pronalaženje slabih tačaka svakog sistema, saopštio je da je osigurao seed rundu investicije u iznosu od 1,4 miliona evra. Ovu rundu predvodio je Credo Ventures uz učešće fonda Early Bird Digital East, kao i uz anđeoske investicije Danijela Dinesa i Mariusa Tirce – u pitanju su CEO i CTO rumunske kompanije UiPath koja važi za jednog od najvećih jednoroga u komšiluku.

Sa proizvodom ove beogradske kompanija koja nastoji da automatizuje takozvani penetration testing, kako za velike kompanije, tako i za pojedince, upoznali smo se još prošle godine u velikom intervjuu sa osnivačima TrickestaNenadom Zarićem i Mihailom Tomićem. Inače, 2020. godine u Trickest je investirao i ICT Hub Ventures koji je prepoznao inovativno rešenje iz domena cyber bezbednosti.

Razvoj Trickest platforme je podržan i od strane Fonda za inovacionu delatnost. Kompanija je bila korisnik Mini Granta, čime je u ranoj fazi obezbedila sredstva za godinu dana razvoja.

Etičko hakovanje – automatizovano

Kako Netokracija saznaje, nova investicija biće prvenstveno namenjena širenju beogradskog tima tj. bržem skaliranju u beta fazi lansiranja proizvoda. Jan Haberman, generalni partner u Credu Ventures, prokomentarisao je saradnju sa Trickestom i problem koji ova domaća kompanija rešava:

Nenad i Mihailo imaju zaista sjajnu viziju kada je u pitanju disrupcija tržišta cyber bezbednosti. Videli smo da automatizacija testiranja pomaže organizacijama da brže donesu bolje odluke kada je bezbednost u pitanju, pri čemu Trickest unosi jednostavnost i organizovanost u domen etičkog hakovanja i čini kompletan posao lakšim. Izuzetno smo srećni što smo u prilici da podržimo kompaniju u ovoj fazi i uzbuđeni smo da zajedno sa osnivačima radimo na nečemu novom i značajnom.

Mehmet Atici, partner u fondu Earlybird Digital East, takođe je prokomentarisao vest o novoj rundi finansiranja:

Sve veći broj cyber napada govore nam da je penetration testing nešto što danas predstavlja osnovu bezbednosti svakog tehnološkog biznisa. Zaista smo impresionirani vizijom koju su Nenad i Mihailo pokazali, ali i proizvodom koji su nam predstavili. Radujemo se prilici sa sarađujemo sa ovom kompanijom i idejom da se ovakav vid testiranja može automatizovati i dodatno pojednostaviti za pojedince, ali i za velike organizacije.

O potencijalu ove beogradske ekipe oglasio se i Miloš Matić, investicioni menadžer u ICT Hub Venture fondu koji je za Netokraciju izjavio:

Ponosni smo na čitav tim i to što su postigli jer su za samo godinu i nešto dana prešli ogroman put, a posebno nas raduje jer je to rezultiralo proizvodom koji je trenutno u beta testiranju za uži krug cybersecurity inženjera. Sigurni smo da će nakon lansiranja proizvoda i nove runde investicije, Trickest u kratkom periodu postati nezamenljivi deo opusa cybersecurity alata na brojim tržištima. Drago nam je što smo deo Trickest priče koju nastavljamo da podržavamo i pratimo i u svim budućim razvojnim fazama.

Više o proizvodu kompanije Tickest pronađite na zvaničnom sajtu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Sponzorisano

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.