Beogradski Trickest osigurao €1,4 miliona investicije

Beogradski Trickest osigurao €1,4 miliona investicije – sledi širenje tima i beta lansiranje proizvoda

Među investitorima nalaze se Credo Ventures, Earlybird i osnivači rumunskog 'jednoroga' - kompanije UiPath.

Trickest, startap koji razvija cloud-based platformu za pronalaženje slabih tačaka svakog sistema, saopštio je da je osigurao seed rundu investicije u iznosu od 1,4 miliona evra. Ovu rundu predvodio je Credo Ventures uz učešće fonda Early Bird Digital East, kao i uz anđeoske investicije Danijela Dinesa i Mariusa Tirce – u pitanju su CEO i CTO rumunske kompanije UiPath koja važi za jednog od najvećih jednoroga u komšiluku.

Sa proizvodom ove beogradske kompanija koja nastoji da automatizuje takozvani penetration testing, kako za velike kompanije, tako i za pojedince, upoznali smo se još prošle godine u velikom intervjuu sa osnivačima TrickestaNenadom Zarićem i Mihailom Tomićem. Inače, 2020. godine u Trickest je investirao i ICT Hub Ventures koji je prepoznao inovativno rešenje iz domena cyber bezbednosti.

Razvoj Trickest platforme je podržan i od strane Fonda za inovacionu delatnost. Kompanija je bila korisnik Mini Granta, čime je u ranoj fazi obezbedila sredstva za godinu dana razvoja.

Etičko hakovanje – automatizovano

Kako Netokracija saznaje, nova investicija biće prvenstveno namenjena širenju beogradskog tima tj. bržem skaliranju u beta fazi lansiranja proizvoda. Jan Haberman, generalni partner u Credu Ventures, prokomentarisao je saradnju sa Trickestom i problem koji ova domaća kompanija rešava:

Nenad i Mihailo imaju zaista sjajnu viziju kada je u pitanju disrupcija tržišta cyber bezbednosti. Videli smo da automatizacija testiranja pomaže organizacijama da brže donesu bolje odluke kada je bezbednost u pitanju, pri čemu Trickest unosi jednostavnost i organizovanost u domen etičkog hakovanja i čini kompletan posao lakšim. Izuzetno smo srećni što smo u prilici da podržimo kompaniju u ovoj fazi i uzbuđeni smo da zajedno sa osnivačima radimo na nečemu novom i značajnom.

Mehmet Atici, partner u fondu Earlybird Digital East, takođe je prokomentarisao vest o novoj rundi finansiranja:

Sve veći broj cyber napada govore nam da je penetration testing nešto što danas predstavlja osnovu bezbednosti svakog tehnološkog biznisa. Zaista smo impresionirani vizijom koju su Nenad i Mihailo pokazali, ali i proizvodom koji su nam predstavili. Radujemo se prilici sa sarađujemo sa ovom kompanijom i idejom da se ovakav vid testiranja može automatizovati i dodatno pojednostaviti za pojedince, ali i za velike organizacije.

O potencijalu ove beogradske ekipe oglasio se i Miloš Matić, investicioni menadžer u ICT Hub Venture fondu koji je za Netokraciju izjavio:

Ponosni smo na čitav tim i to što su postigli jer su za samo godinu i nešto dana prešli ogroman put, a posebno nas raduje jer je to rezultiralo proizvodom koji je trenutno u beta testiranju za uži krug cybersecurity inženjera. Sigurni smo da će nakon lansiranja proizvoda i nove runde investicije, Trickest u kratkom periodu postati nezamenljivi deo opusa cybersecurity alata na brojim tržištima. Drago nam je što smo deo Trickest priče koju nastavljamo da podržavamo i pratimo i u svim budućim razvojnim fazama.

Više o proizvodu kompanije Tickest pronađite na zvaničnom sajtu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.