Beogradski Trickest osigurao €1,4 miliona investicije

Beogradski Trickest osigurao €1,4 miliona investicije – sledi širenje tima i beta lansiranje proizvoda

Među investitorima nalaze se Credo Ventures, Earlybird i osnivači rumunskog 'jednoroga' - kompanije UiPath.

Trickest, startap koji razvija cloud-based platformu za pronalaženje slabih tačaka svakog sistema, saopštio je da je osigurao seed rundu investicije u iznosu od 1,4 miliona evra. Ovu rundu predvodio je Credo Ventures uz učešće fonda Early Bird Digital East, kao i uz anđeoske investicije Danijela Dinesa i Mariusa Tirce – u pitanju su CEO i CTO rumunske kompanije UiPath koja važi za jednog od najvećih jednoroga u komšiluku.

Sa proizvodom ove beogradske kompanija koja nastoji da automatizuje takozvani penetration testing, kako za velike kompanije, tako i za pojedince, upoznali smo se još prošle godine u velikom intervjuu sa osnivačima TrickestaNenadom Zarićem i Mihailom Tomićem. Inače, 2020. godine u Trickest je investirao i ICT Hub Ventures koji je prepoznao inovativno rešenje iz domena cyber bezbednosti.

Razvoj Trickest platforme je podržan i od strane Fonda za inovacionu delatnost. Kompanija je bila korisnik Mini Granta, čime je u ranoj fazi obezbedila sredstva za godinu dana razvoja.

Etičko hakovanje – automatizovano

Kako Netokracija saznaje, nova investicija biće prvenstveno namenjena širenju beogradskog tima tj. bržem skaliranju u beta fazi lansiranja proizvoda. Jan Haberman, generalni partner u Credu Ventures, prokomentarisao je saradnju sa Trickestom i problem koji ova domaća kompanija rešava:

Nenad i Mihailo imaju zaista sjajnu viziju kada je u pitanju disrupcija tržišta cyber bezbednosti. Videli smo da automatizacija testiranja pomaže organizacijama da brže donesu bolje odluke kada je bezbednost u pitanju, pri čemu Trickest unosi jednostavnost i organizovanost u domen etičkog hakovanja i čini kompletan posao lakšim. Izuzetno smo srećni što smo u prilici da podržimo kompaniju u ovoj fazi i uzbuđeni smo da zajedno sa osnivačima radimo na nečemu novom i značajnom.

Mehmet Atici, partner u fondu Earlybird Digital East, takođe je prokomentarisao vest o novoj rundi finansiranja:

Sve veći broj cyber napada govore nam da je penetration testing nešto što danas predstavlja osnovu bezbednosti svakog tehnološkog biznisa. Zaista smo impresionirani vizijom koju su Nenad i Mihailo pokazali, ali i proizvodom koji su nam predstavili. Radujemo se prilici sa sarađujemo sa ovom kompanijom i idejom da se ovakav vid testiranja može automatizovati i dodatno pojednostaviti za pojedince, ali i za velike organizacije.

O potencijalu ove beogradske ekipe oglasio se i Miloš Matić, investicioni menadžer u ICT Hub Venture fondu koji je za Netokraciju izjavio:

Ponosni smo na čitav tim i to što su postigli jer su za samo godinu i nešto dana prešli ogroman put, a posebno nas raduje jer je to rezultiralo proizvodom koji je trenutno u beta testiranju za uži krug cybersecurity inženjera. Sigurni smo da će nakon lansiranja proizvoda i nove runde investicije, Trickest u kratkom periodu postati nezamenljivi deo opusa cybersecurity alata na brojim tržištima. Drago nam je što smo deo Trickest priče koju nastavljamo da podržavamo i pratimo i u svim budućim razvojnim fazama.

Više o proizvodu kompanije Tickest pronađite na zvaničnom sajtu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Propustili ste

E-commerce

Lansiran ecommerce4all – nova platforma za podršku razvoja e-trgovine

Mnogi poslovni podaci i informacije vezane za poslovanja e-trgovine od danas su zvanično dostupni na prvoj regionalnoj platformi za e-trgovinu pod nazivom 'E-commerce for all – ecommerce4all.eu' koja je već sada dostupna u Srbiji.

Intervju

Kako su srednja škola i prvi iPhone usmerili Vladimira ka karijeri ‘mobile software’ arhitekte

Dolazak u IT industriju može da krene iz više životnih pravaca. Međutim, kada se još u školskom periodu interesujete za računare i rad na njima, velika je verovatnoća da će buduća karijera biti vezana za tehnologiju. Svoju priču u dolazak u svet IT-ja i kompaniju Levi9, otkriva nam Vladimir Pavlović koji je Mobile Software arhitekta.

Startapi i poslovanje

Britanski Paysend najavio otvaranje kancelarije u Beogradu nakon $125 miliona investicije

Još jedna inostrana kompanija koja je prepoznala domaći tehnološki talenat.

Office Talks Podcast

Šta traže ruske IT firme u Beogradu?

Tri meseca od početka sukoba u Ukrajini vidimo veliki broj IT firmi i programera koji su odabrali upravo Beograd za svoju novu bazu. Kako ove promene na tržištu utiču na lokalni kadar i da li dolazi do skoka cene programera? O ovim temama razgovaramo u 96. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.