Beogradski Trickest osigurao €1,4 miliona investicije

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Beogradski Trickest osigurao €1,4 miliona investicije – sledi širenje tima i beta lansiranje proizvoda

Među investitorima nalaze se Credo Ventures, Earlybird i osnivači rumunskog 'jednoroga' - kompanije UiPath.

Trickest, startap koji razvija cloud-based platformu za pronalaženje slabih tačaka svakog sistema, saopštio je da je osigurao seed rundu investicije u iznosu od 1,4 miliona evra. Ovu rundu predvodio je Credo Ventures uz učešće fonda Early Bird Digital East, kao i uz anđeoske investicije Danijela Dinesa i Mariusa Tirce – u pitanju su CEO i CTO rumunske kompanije UiPath koja važi za jednog od najvećih jednoroga u komšiluku.

Sa proizvodom ove beogradske kompanija koja nastoji da automatizuje takozvani penetration testing, kako za velike kompanije, tako i za pojedince, upoznali smo se još prošle godine u velikom intervjuu sa osnivačima TrickestaNenadom Zarićem i Mihailom Tomićem. Inače, 2020. godine u Trickest je investirao i ICT Hub Ventures koji je prepoznao inovativno rešenje iz domena cyber bezbednosti.

Razvoj Trickest platforme je podržan i od strane Fonda za inovacionu delatnost. Kompanija je bila korisnik Mini Granta, čime je u ranoj fazi obezbedila sredstva za godinu dana razvoja.

Etičko hakovanje – automatizovano

Kako Netokracija saznaje, nova investicija biće prvenstveno namenjena širenju beogradskog tima tj. bržem skaliranju u beta fazi lansiranja proizvoda. Jan Haberman, generalni partner u Credu Ventures, prokomentarisao je saradnju sa Trickestom i problem koji ova domaća kompanija rešava:

Nenad i Mihailo imaju zaista sjajnu viziju kada je u pitanju disrupcija tržišta cyber bezbednosti. Videli smo da automatizacija testiranja pomaže organizacijama da brže donesu bolje odluke kada je bezbednost u pitanju, pri čemu Trickest unosi jednostavnost i organizovanost u domen etičkog hakovanja i čini kompletan posao lakšim. Izuzetno smo srećni što smo u prilici da podržimo kompaniju u ovoj fazi i uzbuđeni smo da zajedno sa osnivačima radimo na nečemu novom i značajnom.

Mehmet Atici, partner u fondu Earlybird Digital East, takođe je prokomentarisao vest o novoj rundi finansiranja:

Sve veći broj cyber napada govore nam da je penetration testing nešto što danas predstavlja osnovu bezbednosti svakog tehnološkog biznisa. Zaista smo impresionirani vizijom koju su Nenad i Mihailo pokazali, ali i proizvodom koji su nam predstavili. Radujemo se prilici sa sarađujemo sa ovom kompanijom i idejom da se ovakav vid testiranja može automatizovati i dodatno pojednostaviti za pojedince, ali i za velike organizacije.

O potencijalu ove beogradske ekipe oglasio se i Miloš Matić, investicioni menadžer u ICT Hub Venture fondu koji je za Netokraciju izjavio:

Ponosni smo na čitav tim i to što su postigli jer su za samo godinu i nešto dana prešli ogroman put, a posebno nas raduje jer je to rezultiralo proizvodom koji je trenutno u beta testiranju za uži krug cybersecurity inženjera. Sigurni smo da će nakon lansiranja proizvoda i nove runde investicije, Trickest u kratkom periodu postati nezamenljivi deo opusa cybersecurity alata na brojim tržištima. Drago nam je što smo deo Trickest priče koju nastavljamo da podržavamo i pratimo i u svim budućim razvojnim fazama.

Više o proizvodu kompanije Tickest pronađite na zvaničnom sajtu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Digitalni mediji

Trendovi.co: Šta nam donosi 2023. godina iz oblasti Employer brandinga i društvenih mreža?

Sada već tradicionalno, agencija Pioniri Communications su kroz projekat Trendovi.co objavili predviđanja za ovu godinu kada su u pitanju digitalni marketing, 'event' industrija, tehnologija, PR, 'entertainment' industrija i druge srodne oblasti. Pročitajte šta smo izdvojili za vas.

Novost

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Gaming

Wargaming Forge: Novi edukativni program o kreiranju globalnih video igra – uz potencijalno zaposlenje

Industrija razvoja video igara jeste zanimljiva, ali u isto vreme kompleksna stvar. Potencijale talenata koji tu istu industriju grade, prepoznala je kompanija Wargaming koja je pored kancelarija u Beogradu, otvorila i 'Forge' program prakse, sa čijom smo programskom menadžerkom razgovarali.

Propustili ste

Kultura 2.0

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.

Startapi i poslovanje

OTP banka otvorila prijave za novi Generator ZERO 2023 konkurs

OTP banka je pokrenula novi ciklus Generator ZERO 2023 konkursa sa ciljem da podrži rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije.

Office Talks Podcast

Kako graditi uspešne web3 kompanije i projekte?

U tech zajednici sve više se priča o web3 svetu. Upravo zato, tema 127. epizode Office Talks podkasta bila je o izgradnji i vođenju web3 kompanija. O tome smo pričali sa osnivačima kompanije ShardLabs, koja ima tim i u Beogradu.

Karijere

Serbian Product Community: Objavljena anketa za ljude koji se bave kreiranjem digitalnih proizvoda

Cilj ankete je podizanje transparentnosti plata tako da se zajednički stekne realnija slika o stanju u upravljanju razvojem digitalnih proizvoda u Srbiji.

Tehnologija

Slobodan Marković: Kako javno dostupni NLP modeli za srpski jezik doprinose rastu domaće IT industrije?

Zašto ChatGPT ne zna padeže, a mi još uvek nemamo Siri na srpskom? Kako razvoj ovih alata može pozitivno da utiče na domaću 'tech' zajednicu, objasnio nam je Slobodan Marković, digitalni savetnik u organizaciji UNDP.

Intervju

Kako je Dalibor pored pozicije Lead Data konsultanta pronašao vreme za porodični hobi i biznis

Još kada smo bili deca, mnogi su nas pitali - "Da li imaš hobi"? Čak i kada odrastemo, postanemo profesionalci, ljubav prema hobiju, ako ga zaista volimo, ostaje zauvek tu sa nama. Ovo je priča o Daliboru Lazareviću koji iako radi kao Lead Data Consultant, pronalazi vreme da proizvodi manje predmete od drveta i plastike.