Trickest lansira javnu verziju platforme za orkestraciju security workflow-a

Trickest lansira javnu verziju svoje platforme za orkestraciju security workflow-a

Trickest, startap koji posluje u domenu automatizacije cybersecurity procesa, lansirao je svima dostupnu verziju svoje platforme za orkestraciju security workflow-a.

Platforma koju razvija pomenuti startap je hiper-skalabilna SaaS platforma koja cybersecurity timovima služi za kreiranje, orkestraciju i egzekuciju workflow-a u domenu ofanzivnog dela cybersecurity-ja, a community verzija omogućiće pristup najnaprednijim alatima iz ove oblasti – uključujući i akademiju, security istraživače, kao i one koji se bave edukacijom i bug bounty hunting-om.

Trickest, inače, otkriva perspektivu hakera, sa potpunom kontrolom i transparentnošću osnovnih cybersecurity metodologija, omogućavajući organizacijama da posmatraju opasnosti iz ugla malicioznih hakera.

Uz pomoć njihove SaaS platforme, security profesionalci mogu da kreiraju, upravljaju, orkestriraju i izvršavaju razne personalizovane i modifikovane workflow-e i integracije u okviru Continuous Vulnerability Scanning-a, Attack Surface Monitoring-a, Secret/Content Discovery-ja, Threat Hunting-a, i automatskog penetration testinga.

Koje mogućnosti pruža ‘community’ platforma?

Trickest takođe pomaže u prikupljanju i analizi informacija o potencijalnim sajber pretnjama automatizacijom tzv. Open Source Inteligence-a (OSINT), podržavajući automatizaciju purple i red tim operacija i omogućava kontinuirano skeniranje potencijalnih ranjivosti, a kako navode iz ovog startapa, community platforma za orkestraciju security workflow-a korisnicima pruža sledeće mogućnosti:

  • Integraciju 300 vodećih open source alata kreiranih od strane zajednice, koji služe za razvoj cybersecurity metodologija i workflow-a. Korisnici imaju potpunu kontrolu u korišćenju ovih alata, načinu međusobnog povezivanja, orkestriranju i izvršavanju, kao i potpunu transparentnost dobijenih rezultata;
  • Biblioteku sa preko 80 gotovih Offensive Security Workflow šablona koje korisnici mogu izvršavati. Korisnici mogu kopirati i editovati šablone kako bi ih prilagodili specifičnim zahtevima ili jedinstvenim slučajevima;
  • Low-Code Visual Framework za kreiranje workflow orkestracija uz pomoć drag-and-drop funkcije i jednostavnim editovanjem alata i skripti;
  • Pisanje skripti u programskim jezicima Bash i Python, kao i mogućnost korišćenja komandne linije(CLI) direktno u platformi;
  • Hiper-skalabilnu infrastrukturu, dizajniranu za rukovanje operacijama velikih razmera, pokrivajući milione targeta i mapiranje celokupne potencijalne površine napada organizacija.

Korisnici community verzije, mogu da povežu sopstvene self-hosted mašine, i tako omoguće izvršavanje worfklow-a na privatnoj infrastrukturi.

Trickest tim dobija pojačanje

Zajedno sa današnjim lansiranjem community verzije, Trickest objavljuje saradnju Sa Benom Sadeghipourom, poznatijim kao NahamSec, Nenad Zarić, izvršni direktor Trickesta, izjavio je sledeće:

Ova saradnja je značajan korak ka unapređenju naše platforme i njenih mogućnosti i pokazuje našu posvećenost osnaživanju cybersecurity zajednice snažnim alatima za automatizaciju i orkestraciju. Uz Benov angažman, bićemo u još većoj mogućnosti da pružimo još inovativnija rešenja našim korisnicima i partnerima.

Trickest je, inače, dizajniran je za cybersecurity timove u kompanijama, security konsultante i partnere, kompanije koje pružaju usluge iz ove oblasti, penetration testere, kao i članove red i purple timova u kompanijama, a detalje o rešenjima koje razvijaju možete pronaći na zvaničnom sajtu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Novost

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Intervju

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Sponzorisano

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.