Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Prestonički startap TradeCore na čelu sa Stefanom Pajkovićem primio je investiciju u visini od 3 miliona dolara za brži razvoj jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala. Kompaniju trenutno čini više od 50 zaposlenih, a nakon investicije sledi širenje na tržište Azije kao i otvaranje kancelarija u Tel Avivu.

TradeCore, beogradski fintech startap koji se bavi razvojem alata za trejding kompanije (sa kancelarijama i u Londonu) podigao je investiciju u iznosu od 3 miliona dolara namenjenih širenju na nova inostrana tržišta, kao i razvoju novih finansijskih usluga za bržu, lakšu i sigurniju razmenu kapitala.

Kako navode iz South Central Ventures (fonda koji je umnogome predvodio ovu rundu), TradeCore se na tržište probio uz pomoć platforme i jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala i kompanije koje pružaju finansijske usluge pojedincima. Kompanija u ovom trenutku razvija nekoliko proizvoda i pruža različit spektar usluga koje jedan fintech startap može da ponudi, dok se TradeCore može pohvaliti poslovanju u čak nekoliko vertikala – kroz fintech, regtech, plaćanja i kriptovalute.

Među vodećim proizvodima TradeCore-a za sada se ističe BrokerIQ – CRM za finansijske servise tj. “softver za brokere” koji pruža jednostavno i jedinstveno rešenje za onboarding klijenata, proveru dokumenata, procesuiranje plaćanja i praćenje korisnika. “BrokerIQ omogućava klijentima da ubrzaju svoj rast, povećaju prihode i konverzije, dok u isto vreme utiče na smanjenje koeficijenta promene korisnika i poboljšava stopu korišćenja aplikacije”, napominju iz ove kompanije, dodajući da trenutno rade na proizvodu po imenu ComplyIQ koji omogućava klijentima da implementiraju napredne provere svojih korisnika poput KYC i AML.

Naredni korak širenje na azijska tržišta

Na pitanje o pozadini tima koji razvija TradeCore, u razgovoru sa predstavnicima SC Ventures fonda saznajemo da je ovaj startap 2013. godine osnovao Stefan Pajković koji je pre toga radio u Deutche banci kao VP za trgovinu derivata na kamatnim stopama, a potom je zajedno sa nekoliko prijatelja pokrenuo i prodao online brokersku kuću za čak 50 miliona dolara, kako i sam navodi u intervjuu za Startit iz 2015. godine.

TradeCore danas čini više od 50 zaposlenih, a kompanija planira i nova zapošljavanja uslovljena širenjem na Azijska tržišta.

Na poziciji CTO-a nalazi se Milan Stanojević koji se timu pridružio 2014. godine, a koji je pre toga radio u Vojnoobaveštajnoj agenciji, kao i u Virtuelnom centru za praćenje klimatskih promena u jugoistočnoj Evropi.

U izjavi za medije, Pajković je prokomentarisao:

Sredstva iz investicionog fonda ćemo iskoristiti za širenje na Azijsko tržište, otvaranje novih kancelarija u Tel Avivu, a i šire. Imamo planove da proširimo bazu velikih klijenata, ubrzamo razvoj proizvoda i podignemo svest o našem poslovanju na tržištu.

TradeCore tim u ovom trenutku čini više od 50 profesionalaca iz oblasti programiranja, analize poslovanja, korisničke podrške i slično, dok je samo u 2017. godini kompanija porasla za više od 30 novih članova. Ubrzan rast tek sledi uz najnoviju rundu investiranja kojom TradeCore planira da se još bolje pozicionira na tržištu finansijskih servisa, šireći uz South Central Ventures mrežu svojih klijenata.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.