Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Prestonički startap TradeCore na čelu sa Stefanom Pajkovićem primio je investiciju u visini od 3 miliona dolara za brži razvoj jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala. Kompaniju trenutno čini više od 50 zaposlenih, a nakon investicije sledi širenje na tržište Azije kao i otvaranje kancelarija u Tel Avivu.

TradeCore, beogradski fintech startap koji se bavi razvojem alata za trejding kompanije (sa kancelarijama i u Londonu) podigao je investiciju u iznosu od 3 miliona dolara namenjenih širenju na nova inostrana tržišta, kao i razvoju novih finansijskih usluga za bržu, lakšu i sigurniju razmenu kapitala.

Kako navode iz South Central Ventures (fonda koji je umnogome predvodio ovu rundu), TradeCore se na tržište probio uz pomoć platforme i jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala i kompanije koje pružaju finansijske usluge pojedincima. Kompanija u ovom trenutku razvija nekoliko proizvoda i pruža različit spektar usluga koje jedan fintech startap može da ponudi, dok se TradeCore može pohvaliti poslovanju u čak nekoliko vertikala – kroz fintech, regtech, plaćanja i kriptovalute.

Među vodećim proizvodima TradeCore-a za sada se ističe BrokerIQ – CRM za finansijske servise tj. “softver za brokere” koji pruža jednostavno i jedinstveno rešenje za onboarding klijenata, proveru dokumenata, procesuiranje plaćanja i praćenje korisnika. “BrokerIQ omogućava klijentima da ubrzaju svoj rast, povećaju prihode i konverzije, dok u isto vreme utiče na smanjenje koeficijenta promene korisnika i poboljšava stopu korišćenja aplikacije”, napominju iz ove kompanije, dodajući da trenutno rade na proizvodu po imenu ComplyIQ koji omogućava klijentima da implementiraju napredne provere svojih korisnika poput KYC i AML.

Naredni korak širenje na azijska tržišta

Na pitanje o pozadini tima koji razvija TradeCore, u razgovoru sa predstavnicima SC Ventures fonda saznajemo da je ovaj startap 2013. godine osnovao Stefan Pajković koji je pre toga radio u Deutche banci kao VP za trgovinu derivata na kamatnim stopama, a potom je zajedno sa nekoliko prijatelja pokrenuo i prodao online brokersku kuću za čak 50 miliona dolara, kako i sam navodi u intervjuu za Startit iz 2015. godine.

TradeCore danas čini više od 50 zaposlenih, a kompanija planira i nova zapošljavanja uslovljena širenjem na Azijska tržišta.

Na poziciji CTO-a nalazi se Milan Stanojević koji se timu pridružio 2014. godine, a koji je pre toga radio u Vojnoobaveštajnoj agenciji, kao i u Virtuelnom centru za praćenje klimatskih promena u jugoistočnoj Evropi.

U izjavi za medije, Pajković je prokomentarisao:

Sredstva iz investicionog fonda ćemo iskoristiti za širenje na Azijsko tržište, otvaranje novih kancelarija u Tel Avivu, a i šire. Imamo planove da proširimo bazu velikih klijenata, ubrzamo razvoj proizvoda i podignemo svest o našem poslovanju na tržištu.

TradeCore tim u ovom trenutku čini više od 50 profesionalaca iz oblasti programiranja, analize poslovanja, korisničke podrške i slično, dok je samo u 2017. godini kompanija porasla za više od 30 novih članova. Ubrzan rast tek sledi uz najnoviju rundu investiranja kojom TradeCore planira da se još bolje pozicionira na tržištu finansijskih servisa, šireći uz South Central Ventures mrežu svojih klijenata.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Sponzorisano

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Najava

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.