Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Prestonički startap TradeCore na čelu sa Stefanom Pajkovićem primio je investiciju u visini od 3 miliona dolara za brži razvoj jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala. Kompaniju trenutno čini više od 50 zaposlenih, a nakon investicije sledi širenje na tržište Azije kao i otvaranje kancelarija u Tel Avivu.

TradeCore, beogradski fintech startap koji se bavi razvojem alata za trejding kompanije (sa kancelarijama i u Londonu) podigao je investiciju u iznosu od 3 miliona dolara namenjenih širenju na nova inostrana tržišta, kao i razvoju novih finansijskih usluga za bržu, lakšu i sigurniju razmenu kapitala.

Kako navode iz South Central Ventures (fonda koji je umnogome predvodio ovu rundu), TradeCore se na tržište probio uz pomoć platforme i jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala i kompanije koje pružaju finansijske usluge pojedincima. Kompanija u ovom trenutku razvija nekoliko proizvoda i pruža različit spektar usluga koje jedan fintech startap može da ponudi, dok se TradeCore može pohvaliti poslovanju u čak nekoliko vertikala – kroz fintech, regtech, plaćanja i kriptovalute.

Među vodećim proizvodima TradeCore-a za sada se ističe BrokerIQ – CRM za finansijske servise tj. „softver za brokere“ koji pruža jednostavno i jedinstveno rešenje za onboarding klijenata, proveru dokumenata, procesuiranje plaćanja i praćenje korisnika. „BrokerIQ omogućava klijentima da ubrzaju svoj rast, povećaju prihode i konverzije, dok u isto vreme utiče na smanjenje koeficijenta promene korisnika i poboljšava stopu korišćenja aplikacije“, napominju iz ove kompanije, dodajući da trenutno rade na proizvodu po imenu ComplyIQ koji omogućava klijentima da implementiraju napredne provere svojih korisnika poput KYC i AML.

Naredni korak širenje na azijska tržišta

Na pitanje o pozadini tima koji razvija TradeCore, u razgovoru sa predstavnicima SC Ventures fonda saznajemo da je ovaj startap 2013. godine osnovao Stefan Pajković koji je pre toga radio u Deutche banci kao VP za trgovinu derivata na kamatnim stopama, a potom je zajedno sa nekoliko prijatelja pokrenuo i prodao online brokersku kuću za čak 50 miliona dolara, kako i sam navodi u intervjuu za Startit iz 2015. godine.

TradeCore danas čini više od 50 zaposlenih, a kompanija planira i nova zapošljavanja uslovljena širenjem na Azijska tržišta.

Na poziciji CTO-a nalazi se Milan Stanojević koji se timu pridružio 2014. godine, a koji je pre toga radio u Vojnoobaveštajnoj agenciji, kao i u Virtuelnom centru za praćenje klimatskih promena u jugoistočnoj Evropi.

U izjavi za medije, Pajković je prokomentarisao:

Sredstva iz investicionog fonda ćemo iskoristiti za širenje na Azijsko tržište, otvaranje novih kancelarija u Tel Avivu, a i šire. Imamo planove da proširimo bazu velikih klijenata, ubrzamo razvoj proizvoda i podignemo svest o našem poslovanju na tržištu.

TradeCore tim u ovom trenutku čini više od 50 profesionalaca iz oblasti programiranja, analize poslovanja, korisničke podrške i slično, dok je samo u 2017. godini kompanija porasla za više od 30 novih članova. Ubrzan rast tek sledi uz najnoviju rundu investiranja kojom TradeCore planira da se još bolje pozicionira na tržištu finansijskih servisa, šireći uz South Central Ventures mrežu svojih klijenata.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

5 razloga zašto paušalci ne veruju izmenama zakona i zašto se javno bune protiv njihovog usvajanja

Svako ko je prisustvovao otvorenim razgovorima povodom donošenja novih zakona o poslovanju i oporezivanju paušalaca ima samo jedan pridev - zapaljivo. Suprostavljene strane diskutovale su o zakonskim predlozima, a šta je to što paušalci ističu kao najveće probleme, pročitajte u nastavku ovog teksta.

Kultura 2.0

Horor priče iz industrije: Plata koja nikada nije stigla

Želite da promenite firmu jer više nema šta da vam ponudi? Ja bih, na vašem mestu, ponovo razmislio - ko zna šta vas čeka u sledećoj.

Startapi i poslovanje

Da li je zbog ‘paušala’ na pomolu novi egzodus programera i digitalnih stručnjaka?

Od svih dilema koje poslednjih mesec dana potresaju domaću IT zajednicu, jedna od najizraženijih i najstrastvenijih glasi - otići ili ostati?

Propustili ste

E-commerce

Četiri domaća startapa koja transformišu e-commerce u Srbiji

Drugi deo Netokracijine OMGcommerce konferencije bio je rezervisan za Business i Product Track, a u okviru dela posvećenog proizvodima publici su se predstavili domaći inovativni startapi sa svojim rešenjima iz oblasti e-trgovine.

Kultura 2.0

Employer Branding iz drugog ugla: Kako izgraditi identitet kompanije koji ljudima nešto znači?

Prošli četvrtak imali smo priliku da posetimo 'Tech Doc' filmski festival koji je kompanija Levi9 organizovala za svoje zaposlene i partnere. Kakve to ima veze sa Employer Branding-om?

E-commerce

Guberinić: CarGo stiže u Novi Sad, a za njim i servis za digitalna plaćanja!

Treća po redu OMGcommerce konferencija u organizaciji Netokracije završena je juče, a pored dvadeset predavača koji su govorili o rešenjima i trendovima u oblasti e-trgovine, publika se upoznala i sa novinama koje kompanija CarGo planira da uvede u narednom periodu na tržište Srbije.

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Intervju

Preobražaj se ne dešava ako iza njega ne stoje ljudi koji vide svet drugim očima

Duvanska industrija bez dima? Zvuči paradoksalno, ali kompanija Philip Morris International smatra da je to moguće. O njihovoj biznis transformaciji koja će to omogućiti i zaposlenima koji igraju ključnu ulogu, u nastavku teksta razgovaramo sa njihovom HR menadžerkom.

Netokracija

Zakonske osnove za razvoj ‘online’ trgovine u Srbiji su postavljene – web trgovci traže smanjenje sive ekonomije

Treća Netokracijina konferencija posvećena digitalnoj trgovini i budućnosti ove oblasti počela je jutros u prostorijama Naučno-tehnološkog parka. Dvadeset ovogodišnjih predavača publici će predstaviti rešenja i proizvode, govoriće o promenama koje novi zakoni donose za sve digitalne trgovce i podeliti konkretne savete za unapređenje poslovanje web prodavnica.