Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Prestonički startap TradeCore na čelu sa Stefanom Pajkovićem primio je investiciju u visini od 3 miliona dolara za brži razvoj jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala. Kompaniju trenutno čini više od 50 zaposlenih, a nakon investicije sledi širenje na tržište Azije kao i otvaranje kancelarija u Tel Avivu.

TradeCore, beogradski fintech startap koji se bavi razvojem alata za trejding kompanije (sa kancelarijama i u Londonu) podigao je investiciju u iznosu od 3 miliona dolara namenjenih širenju na nova inostrana tržišta, kao i razvoju novih finansijskih usluga za bržu, lakšu i sigurniju razmenu kapitala.

Kako navode iz South Central Ventures (fonda koji je umnogome predvodio ovu rundu), TradeCore se na tržište probio uz pomoć platforme i jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala i kompanije koje pružaju finansijske usluge pojedincima. Kompanija u ovom trenutku razvija nekoliko proizvoda i pruža različit spektar usluga koje jedan fintech startap može da ponudi, dok se TradeCore može pohvaliti poslovanju u čak nekoliko vertikala – kroz fintech, regtech, plaćanja i kriptovalute.

Među vodećim proizvodima TradeCore-a za sada se ističe BrokerIQ – CRM za finansijske servise tj. „softver za brokere“ koji pruža jednostavno i jedinstveno rešenje za onboarding klijenata, proveru dokumenata, procesuiranje plaćanja i praćenje korisnika. „BrokerIQ omogućava klijentima da ubrzaju svoj rast, povećaju prihode i konverzije, dok u isto vreme utiče na smanjenje koeficijenta promene korisnika i poboljšava stopu korišćenja aplikacije“, napominju iz ove kompanije, dodajući da trenutno rade na proizvodu po imenu ComplyIQ koji omogućava klijentima da implementiraju napredne provere svojih korisnika poput KYC i AML.

Naredni korak širenje na azijska tržišta

Na pitanje o pozadini tima koji razvija TradeCore, u razgovoru sa predstavnicima SC Ventures fonda saznajemo da je ovaj startap 2013. godine osnovao Stefan Pajković koji je pre toga radio u Deutche banci kao VP za trgovinu derivata na kamatnim stopama, a potom je zajedno sa nekoliko prijatelja pokrenuo i prodao online brokersku kuću za čak 50 miliona dolara, kako i sam navodi u intervjuu za Startit iz 2015. godine.

TradeCore danas čini više od 50 zaposlenih, a kompanija planira i nova zapošljavanja uslovljena širenjem na Azijska tržišta.

Na poziciji CTO-a nalazi se Milan Stanojević koji se timu pridružio 2014. godine, a koji je pre toga radio u Vojnoobaveštajnoj agenciji, kao i u Virtuelnom centru za praćenje klimatskih promena u jugoistočnoj Evropi.

U izjavi za medije, Pajković je prokomentarisao:

Sredstva iz investicionog fonda ćemo iskoristiti za širenje na Azijsko tržište, otvaranje novih kancelarija u Tel Avivu, a i šire. Imamo planove da proširimo bazu velikih klijenata, ubrzamo razvoj proizvoda i podignemo svest o našem poslovanju na tržištu.

TradeCore tim u ovom trenutku čini više od 50 profesionalaca iz oblasti programiranja, analize poslovanja, korisničke podrške i slično, dok je samo u 2017. godini kompanija porasla za više od 30 novih članova. Ubrzan rast tek sledi uz najnoviju rundu investiranja kojom TradeCore planira da se još bolje pozicionira na tržištu finansijskih servisa, šireći uz South Central Ventures mrežu svojih klijenata.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Propustili ste

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?

Startapi i poslovanje

Nakon 10 godina u advertajzingu odlučili su da pokrenu restoran u Beogradu – zašto?

Tehnologija i hrana danas su nerazdvojni - kao meso i kiseli kupus. U priči koja sledi, otkrivamo kako je jedna beogradska agencija završila u food-tech vodama i upoznajemo vas sa novim konceptom restorana koji preti da u potpunosti promeni ovu industriju.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Tehnologija

Zašto je AI za nas i dalje kao tinejdžerski seks?

U misiji da demistifikujemo AI i konačno isteramo na čistac realne probleme i obesmislimo sav taj AI 'hype' organizujemo prvi internacionalni Brain Summit. Do tada, koje predrasude u vezi veštačke inteligencije vi imate?

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.