Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Beogradski TradeCore podigao $3 miliona za razvoj naprednijeg brokerskog softvera

Prestonički startap TradeCore na čelu sa Stefanom Pajkovićem primio je investiciju u visini od 3 miliona dolara za brži razvoj jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala. Kompaniju trenutno čini više od 50 zaposlenih, a nakon investicije sledi širenje na tržište Azije kao i otvaranje kancelarija u Tel Avivu.

TradeCore, beogradski fintech startap koji se bavi razvojem alata za trejding kompanije (sa kancelarijama i u Londonu) podigao je investiciju u iznosu od 3 miliona dolara namenjenih širenju na nova inostrana tržišta, kao i razvoju novih finansijskih usluga za bržu, lakšu i sigurniju razmenu kapitala.

Kako navode iz South Central Ventures (fonda koji je umnogome predvodio ovu rundu), TradeCore se na tržište probio uz pomoć platforme i jedinstvenih alata za učesnike na globalnom tržištu kapitala i kompanije koje pružaju finansijske usluge pojedincima. Kompanija u ovom trenutku razvija nekoliko proizvoda i pruža različit spektar usluga koje jedan fintech startap može da ponudi, dok se TradeCore može pohvaliti poslovanju u čak nekoliko vertikala – kroz fintech, regtech, plaćanja i kriptovalute.

Među vodećim proizvodima TradeCore-a za sada se ističe BrokerIQ – CRM za finansijske servise tj. „softver za brokere“ koji pruža jednostavno i jedinstveno rešenje za onboarding klijenata, proveru dokumenata, procesuiranje plaćanja i praćenje korisnika. „BrokerIQ omogućava klijentima da ubrzaju svoj rast, povećaju prihode i konverzije, dok u isto vreme utiče na smanjenje koeficijenta promene korisnika i poboljšava stopu korišćenja aplikacije“, napominju iz ove kompanije, dodajući da trenutno rade na proizvodu po imenu ComplyIQ koji omogućava klijentima da implementiraju napredne provere svojih korisnika poput KYC i AML.

Naredni korak širenje na azijska tržišta

Na pitanje o pozadini tima koji razvija TradeCore, u razgovoru sa predstavnicima SC Ventures fonda saznajemo da je ovaj startap 2013. godine osnovao Stefan Pajković koji je pre toga radio u Deutche banci kao VP za trgovinu derivata na kamatnim stopama, a potom je zajedno sa nekoliko prijatelja pokrenuo i prodao online brokersku kuću za čak 50 miliona dolara, kako i sam navodi u intervjuu za Startit iz 2015. godine.

TradeCore danas čini više od 50 zaposlenih, a kompanija planira i nova zapošljavanja uslovljena širenjem na Azijska tržišta.

Na poziciji CTO-a nalazi se Milan Stanojević koji se timu pridružio 2014. godine, a koji je pre toga radio u Vojnoobaveštajnoj agenciji, kao i u Virtuelnom centru za praćenje klimatskih promena u jugoistočnoj Evropi.

U izjavi za medije, Pajković je prokomentarisao:

Sredstva iz investicionog fonda ćemo iskoristiti za širenje na Azijsko tržište, otvaranje novih kancelarija u Tel Avivu, a i šire. Imamo planove da proširimo bazu velikih klijenata, ubrzamo razvoj proizvoda i podignemo svest o našem poslovanju na tržištu.

TradeCore tim u ovom trenutku čini više od 50 profesionalaca iz oblasti programiranja, analize poslovanja, korisničke podrške i slično, dok je samo u 2017. godini kompanija porasla za više od 30 novih članova. Ubrzan rast tek sledi uz najnoviju rundu investiranja kojom TradeCore planira da se još bolje pozicionira na tržištu finansijskih servisa, šireći uz South Central Ventures mrežu svojih klijenata.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.