Počinju besplatne Tink Punk radionice za devojke iz STEAM oblasti

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Počinju besplatne Tink Punk radionice za devojke iz STEAM oblasti

Tink Punk radionice kreativne elektronike i programiranja imaju za cilj da uvedu devojke u STEAM oblasti na zabavan i interaktivan način.

Tink Punk radionice elektronike nastojaće da devojkama na zanimljiv, prijateljski način približe elektroniku i programiranje u atmosferi u kojoj je sasvim u redu biti na početku, pitati za pomoć i napredovati svojim tempom.

Instruktorke će sa polaznicama praviti neobične gedžete, e-nakit i e-tekstil, gejming kontrolere i dizajnirati interakcije sa svetlom i zvukom. Polaznicama nije potrebno predznanje iz programiranja ili elektronike. Dakle, nema pritisaka, ismevanja ili slično, radiće se u bezbednoj atmosferi za napredovanje i kreativno izražavanje.

Zahvaljujući podršci partnera koji se zalažu za osnaživanje žena u STEAM-u, sve radionice Tink Punk su besplatne. Prve radionice održaće se u mejkerspejsu Centra za promociju nauke u Beogradu, a u najavi su i radionice širom Srbije. Tink Punk radionice okupljaju devojke sličnih interesovanja i uključuju ih u Discord zajednicu mentorki, instruktorki i polaznica koje su jedna drugoj inspiracija i podrška.

Devojkama je potrebna podrška da ostanu u STEAM oblastima

Istraživanja pokazuju da je devojkama osim inspirativnih uzora potrebna i kontinuirana podrška da ostanu u STEAM oblastima. Tink Punk zajednica će biti uz njih tokom obrazovanja, fakulteta, prve prakse i poslova.

Devojke će upoznati i povezati se direktno sa ženama sa zanimljivim karijerama u gejmingu, dizajnu, interaktivnim umetnostima, arhitekturi, programiranju, medicini, health i biotehnologijama. Glavni partner Tink Punk radionica je kompanija Decenter.

Tink Punk tim ovim putem poziva sve zainteresovane devojke da se prijave za radionice na sajtu tinkpunk.com i sve zainteresovane instruktorke da ih kontaktira, takođe preko sajta ili instagrama @tink_punk.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Novost

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.