Teodesk: Srpska platforma koja omogućava nadzor komplentnog poslovanja firme

Domaći Teodesk omogućava interno praćenje poslovnih aktivnosti za 1.000 korisnika u Srbiji – od komunikacije do organizacije

I kompanije i mali timovi u digitalnoj industriji gotovo da ne mogu da funkcionišu bez kolaboracionih i menadžerskih aplikacija. U gomili tih softverskih rešenja, beogradski Teodesk u jednoj platformi nudi čitav niz alata koje zadovoljavaju različite poslovne potrebe jedne firme.

Digitalizacija i transformacija poslovanja postale su skupe reči u poslovnim krugovima – toliko da se neke firme utrkuju ko će bolje i efikasnije proći taj složen proces promene, sve sa ciljem boljeg pozicioniranja na tržištu.

Jedan od elemenata tog procesa prilagođavanja modernom poslovnom ekosistemu je i integracija različitih softverskih alata u svakodnevno poslovanje, koje će podići efikasnost timova, dati bolji pregled situacije i pristup informacijama – a jedini problem je što ih ima toliko puno, da ne znate koji da izaberete.

Ipak, čini se da beogradski Teodesk ima rešenje koje će vam uštedeti vreme. U razgovoru sa Slobodanom Jovičincem, direktorom i jednim od osnivača ovog startapa, govorimo o tome šta njihov alat pruža korisnicima i po čemu se razlikuje u odnosu na brojnu konkurenciju.

Celokupni poslovni tok firme na jednom mestu

Slobodan nam na samom početku razgovora otkriva da je početna ideja tima koji stoji iza ovog rešenja bila da se kroz jedan intuitivan alat napravi centralizovan sistem aplikacija koji će korisnicima rešiti svakodnevne poslovne probleme – sandučiće prepune mail-ova, vođenje komunikacije na mnogo različitih kanala, neadekvatno praćenje zadatih aktivnosti, probleme sa dokumentacijom, novčanim tokovima i utrošenim resursima i slično.

Sve to navelo je Slobodana i njegov tim da sve ideje, planove i podatke o tržištu stave na papir i krenu u istraživanje i razvoj naprednog softvera koji će rešiti pomenute izazove:

Bili smo svesni da ulazimo na veoma konkurentno tržište, da postoje različita rešenja, ali kroz razgovore sa kompanijama shvatili smo da ona pokrivaju samo delić problema sa kojima su se susretali u radu. Teodesk je počeo kao alat za Project Management, međutim, kako je tekao razvoj, uvideli smo da sam softver može da ima i širu primenu.

Ta šira primena podrazumevala je, dakle, dalji razvoj Teodeska, što je rezultovalo kreiranjem rešenja za kolaboraciju koja na jednom mestu objedinjuje eksternu i internu komunikaciju sa planiranjem poslovnih procesa i projekata. Uz to, dodaje naš sagovornik, softver je projektovan i da olakša upravljanje dokumentacijom, troškovima i utrošenim resursima – što je vrlo zgodno ukoliko imate odgovornu poziciju u firmi:

Ova platforma, dakle, na jednom mestu objedinjuje celokupan poslovni tok – počev od planiranja određenih aktivnosti i resursa potrebnih za njihovu realizaciju, preko angažovanja najkompetentnijih ljudi za njihovo izvođenje do realizacije samog poslovnog procesa ili projekta i njihovog praćenja, ali, kao što sam rekao, radimo i na dodatnim opcijama.

U sklopu ovog alata takođe je moguće kreirati izvešataj o svim aktivnostima koje su u njemu ispraćene (što vam značajno može uštedeti vreme), a naš sagovornik dodaje i da tim radi i novim opcijama koje bi proces distribucije učinilo efikasnijim za kompanije sa maloprodajnim objektima.

Slobodan nam je otkrio da je pred čitavim timom niz izazova kako bi se već postojeća rešenja dodatno unapredila integracijom novih tehnologija kao što je veštačka inteligencija – radi boljeg korisničkog iskustva.

Domaće kompanije kao najbrojniji korisnici servisa

Potencijal ovog rešenja za sada je prepoznalo oko 1.000 aktivnih korisnika, koje najvećim delom čine uglavnom veće kompanije iz Srbije. Kako bi, pak, zadovoljili zahteve tolikog broja klijenata, u ovaj startap danas je uključeno 17 ljudi, a timovi su podeljeni na IT i biznis sektor.

Ipak, za tri godine svog postojanja ova firma nije ulazila u pregovore sa investitorima, a Slobodan objašnjava da su početna finanisiranja preuzeli iz sopstvenih budžeta. Ali, dodaje on, tim otovoreno razmišlja i o traženju investicija jer kako se poslovanje povećava, tako su i troškovi veći.

Sa druge strane, poslovni model i glavni izvor finansija za Teodesk danas predstavlja model pretplate za neke od paketa koje se nalaze u ponudi, o čemu nam Slobodan detaljnije govori:

U zavisnosti od veličine kompanije, ponuda paketa samog rešenja je tako organizovana da može na najbolji način da zadovolji potrebe, kako manjih kompanija, tako i srednjih i velikih preduzeća. Korisnici se odlučuju za neki od paketa i u zavisnosti od broja zakupljenih licenci i perioda na koji se potpisuje ugovor, plaćaju mesečnu ili godišnju pretplatu.

Pred sam kraj razgovora Jovičinac je prokomentarisao da današnje poslovno okruženje karakteriše sve veća neizvesnost, a to zahteva konstantno prilagođavanje načina na koji se posluje. Otuda ova beogradska kompanija ima velike planove za naredni period, ali da se čitav tim trudi da ide korak po korak na bazi informacija koje njihov softver prikuplja.

Tako bi u narednom periodu logičan sled događaja bio integracija veštačke inteligencije, uz pomoć koje Teodesk tim veruje da može podići razvoj alata na viši nivo. Pored toga, koncentrisani su i na održavanje odnosa sa korisnicima:

Ideja nam je da idemo u pravcu rešenja koje će centralizovati i dugoročno graditi znanje jedne organizacije. Naravno, kako obim posla bude rastao, radićemo na tome i da proširimo tim. Za sad nam je najveći fokus na komunikaciji sa klijentima i razvoju kvalitetnog rešenja.

„Razmišljamo i o tome da se uskoro proširimo i na druga tržišta. Takođe, kao i svaka mlada kompanija, konstantno pregovaramo sa novim potencijalnim korisnicima. Trenutno je nekoliko kompanija u probnom periodu, a mi se trudimo da u tom procesu uvek budemo prisutni i da zajedno optimizujemo njihov rad“, zaključuje na kraju Slobodan.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Sada nije vreme za strahove jer najbolja prilika za oporavak SME sektora leži u digitalnim servisima

Svedoci smo instant digitalizacije mnogobrojnih poslova i zanimanja izazvanih pandemijom COVID-19 virusa. O tome kako se mali i srednji biznisi mogu uspešno nositi sa ovim promenama - razgovaramo sa osnivačem kompanije SuperHosting.rs.

Kultura 2.0

Lift Kviz je prvi srpski mobilni kviz koji se emituje uživo – a svojim učesnicima nudi i novčane nagrade

Dosadno vam je u karantinu? 'Mobile' kviz koji se emituje uživo i ima nagradni fond zvuči kao dobra ideja.

Startapi i poslovanje

30.000 korisnika posetilo je novi sajt koji digitalizuje odlazak na pijacu

Novi propisi onemogućili su, između ostalog, i posetu pijacama. Srećom, postoji alternativa u vidu nekoliko 'online' rešenja za nabavku voća i povrća kao što je novoosnovani sajt Ponovo Radi Pijaca.

Startapi i poslovanje

Startap iz Beograda Uradi-zaradi omogućio kupovinu namirnica, šetanje ljubimaca i nabavku lekova

Uradi-zaradi koji povezuje pojedince u potrazi za zaradom sa korisnicima kojima je potrebno da im se neki kućni posao završi, pokrenuo je zaseban projekat pomoći ljudima u izolaciji usled epidemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

I pred IT-jem je recesija, ali se posao nastavlja – kao i regrutacija kadrova

Kako u praksi izgleda proces 'online' regrutovanja kadrova u toku pandemije i koliko kompanija je nastavilo da aktivno traži nove zaposlene?

Startapi i poslovanje

Podacima protiv COVID-19: Otvoren poziv za udruživanje data science inicijativa i rešenja

Online meetup 'Podacima protiv Korone' ima za cilj da dodatno podrži i ojača inicijativu iz domaće IT zajednice kako bi se na kraju pronašla rešenja i ideje radi dodatnog suzbijanja epidemije COVID-19 virusa.