Teodesk: Srpska platforma koja omogućava nadzor komplentnog poslovanja firme

Domaći Teodesk omogućava interno praćenje poslovnih aktivnosti za 1.000 korisnika u Srbiji – od komunikacije do organizacije

I kompanije i mali timovi u digitalnoj industriji gotovo da ne mogu da funkcionišu bez kolaboracionih i menadžerskih aplikacija. U gomili tih softverskih rešenja, beogradski Teodesk u jednoj platformi nudi čitav niz alata koje zadovoljavaju različite poslovne potrebe jedne firme.

Digitalizacija i transformacija poslovanja postale su skupe reči u poslovnim krugovima – toliko da se neke firme utrkuju ko će bolje i efikasnije proći taj složen proces promene, sve sa ciljem boljeg pozicioniranja na tržištu.

Jedan od elemenata tog procesa prilagođavanja modernom poslovnom ekosistemu je i integracija različitih softverskih alata u svakodnevno poslovanje, koje će podići efikasnost timova, dati bolji pregled situacije i pristup informacijama – a jedini problem je što ih ima toliko puno, da ne znate koji da izaberete.

Ipak, čini se da beogradski Teodesk ima rešenje koje će vam uštedeti vreme. U razgovoru sa Slobodanom Jovičincem, direktorom i jednim od osnivača ovog startapa, govorimo o tome šta njihov alat pruža korisnicima i po čemu se razlikuje u odnosu na brojnu konkurenciju.

Celokupni poslovni tok firme na jednom mestu

Slobodan nam na samom početku razgovora otkriva da je početna ideja tima koji stoji iza ovog rešenja bila da se kroz jedan intuitivan alat napravi centralizovan sistem aplikacija koji će korisnicima rešiti svakodnevne poslovne probleme – sandučiće prepune mail-ova, vođenje komunikacije na mnogo različitih kanala, neadekvatno praćenje zadatih aktivnosti, probleme sa dokumentacijom, novčanim tokovima i utrošenim resursima i slično.

Sve to navelo je Slobodana i njegov tim da sve ideje, planove i podatke o tržištu stave na papir i krenu u istraživanje i razvoj naprednog softvera koji će rešiti pomenute izazove:

Bili smo svesni da ulazimo na veoma konkurentno tržište, da postoje različita rešenja, ali kroz razgovore sa kompanijama shvatili smo da ona pokrivaju samo delić problema sa kojima su se susretali u radu. Teodesk je počeo kao alat za Project Management, međutim, kako je tekao razvoj, uvideli smo da sam softver može da ima i širu primenu.

Ta šira primena podrazumevala je, dakle, dalji razvoj Teodeska, što je rezultovalo kreiranjem rešenja za kolaboraciju koja na jednom mestu objedinjuje eksternu i internu komunikaciju sa planiranjem poslovnih procesa i projekata. Uz to, dodaje naš sagovornik, softver je projektovan i da olakša upravljanje dokumentacijom, troškovima i utrošenim resursima – što je vrlo zgodno ukoliko imate odgovornu poziciju u firmi:

Ova platforma, dakle, na jednom mestu objedinjuje celokupan poslovni tok – počev od planiranja određenih aktivnosti i resursa potrebnih za njihovu realizaciju, preko angažovanja najkompetentnijih ljudi za njihovo izvođenje do realizacije samog poslovnog procesa ili projekta i njihovog praćenja, ali, kao što sam rekao, radimo i na dodatnim opcijama.

U sklopu ovog alata takođe je moguće kreirati izvešataj o svim aktivnostima koje su u njemu ispraćene (što vam značajno može uštedeti vreme), a naš sagovornik dodaje i da tim radi i novim opcijama koje bi proces distribucije učinilo efikasnijim za kompanije sa maloprodajnim objektima.

Slobodan nam je otkrio da je pred čitavim timom niz izazova kako bi se već postojeća rešenja dodatno unapredila integracijom novih tehnologija kao što je veštačka inteligencija – radi boljeg korisničkog iskustva.

Domaće kompanije kao najbrojniji korisnici servisa

Potencijal ovog rešenja za sada je prepoznalo oko 1.000 aktivnih korisnika, koje najvećim delom čine uglavnom veće kompanije iz Srbije. Kako bi, pak, zadovoljili zahteve tolikog broja klijenata, u ovaj startap danas je uključeno 17 ljudi, a timovi su podeljeni na IT i biznis sektor.

Ipak, za tri godine svog postojanja ova firma nije ulazila u pregovore sa investitorima, a Slobodan objašnjava da su početna finanisiranja preuzeli iz sopstvenih budžeta. Ali, dodaje on, tim otovoreno razmišlja i o traženju investicija jer kako se poslovanje povećava, tako su i troškovi veći.

Sa druge strane, poslovni model i glavni izvor finansija za Teodesk danas predstavlja model pretplate za neke od paketa koje se nalaze u ponudi, o čemu nam Slobodan detaljnije govori:

U zavisnosti od veličine kompanije, ponuda paketa samog rešenja je tako organizovana da može na najbolji način da zadovolji potrebe, kako manjih kompanija, tako i srednjih i velikih preduzeća. Korisnici se odlučuju za neki od paketa i u zavisnosti od broja zakupljenih licenci i perioda na koji se potpisuje ugovor, plaćaju mesečnu ili godišnju pretplatu.

Pred sam kraj razgovora Jovičinac je prokomentarisao da današnje poslovno okruženje karakteriše sve veća neizvesnost, a to zahteva konstantno prilagođavanje načina na koji se posluje. Otuda ova beogradska kompanija ima velike planove za naredni period, ali da se čitav tim trudi da ide korak po korak na bazi informacija koje njihov softver prikuplja.

Tako bi u narednom periodu logičan sled događaja bio integracija veštačke inteligencije, uz pomoć koje Teodesk tim veruje da može podići razvoj alata na viši nivo. Pored toga, koncentrisani su i na održavanje odnosa sa korisnicima:

Ideja nam je da idemo u pravcu rešenja koje će centralizovati i dugoročno graditi znanje jedne organizacije. Naravno, kako obim posla bude rastao, radićemo na tome i da proširimo tim. Za sad nam je najveći fokus na komunikaciji sa klijentima i razvoju kvalitetnog rešenja.

„Razmišljamo i o tome da se uskoro proširimo i na druga tržišta. Takođe, kao i svaka mlada kompanija, konstantno pregovaramo sa novim potencijalnim korisnicima. Trenutno je nekoliko kompanija u probnom periodu, a mi se trudimo da u tom procesu uvek budemo prisutni i da zajedno optimizujemo njihov rad“, zaključuje na kraju Slobodan.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.

Novost

‘Freelance hours rate’ anketa: Frilenseri treba više da cene svoj rad

Ova anketa nastala je kao rezultat diskusije na drušvenim mrežama u vezi angažovanja frilensera po veoma niskim cenama, a nastoji da detaljnije približi stanje kada je reč o zaradi na tržištu slobodnog rada. Organizator ankete je srpski IT preduzetnik koji je želeo da ostane anoniman.