$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Još u avgustu prošle godine, imali smo priliku da ugostimo Andreja Benčića i Bogdana Habića, osnivače Tenderly-ja koji su nam govorili o tome kako je i na koji način nastala ova kompanija, uz poseban fokus na tadašnju investiciju od 15 miliona evra. Nakon malo manje od godinu dana, pomenuta kompanija je nastavila ubrzano da raste, što je bio povod za novu epizodu.

Uspeh na globalnom i lokalnom tržištu koji je Tenderly zabeležio, a koji se ogleda u novoj serija B investiciji od 40 miliona dolara i rastu korisnika od 420% potvrdili su nam naši novi sagovornici i takođe suosnivači pomenute kompanije – Nebojša Urošević i Miljan Tekić. Osim hronologije njihove dosadašnje karijere u IT industriji, oni su nam otkrili da je nakon nove runde investicije, otvorene i kancelarija u SAD, prihod je porastao za 500%, dok je tim nastavio da se širi.

Sa našim gostima smo imali priliku da se dotaknemo i malo poznate teme DevRel-a (Developer Relations) na ovim prostorima, a oni su nam govorili na koji način Tenderly gleda i ulaže u ovu oblast – uz građenje tehničke dokumentacije za programere. Ono što je takođe bila tema epizode, jeste razvoj projekta Tenderly garaža i njegov značaj kako za samu kompaniju, tako i za širenje znanja u developerskom web3 svetu, sa osvrtom na lokalnu zajednicu.

Pred sam kraj, Miljan i Nebojša su izneli svoje stavove u vezi trenutne situacije na web3 tržištu, govoreći između ostalog o ekspanziji NFT-a i objašnjavajući nam DAO koncept. Između ostalog, imaćete priliku da saznate koji su to web3 protokoli trenutno najkorisniji za razvoj proizvoda i koliko bi zapravo tehnički fakulteti u državi trebali da u svoj nastavni program ubace blockchain programiranje – kako bi se stvorili novi talenti.

Štaviše, u razgovoru sa našim gostima smo saznali koji su to naredni poslovni planovi koji će doprineti bržem i kvalitetnijem razvoju kompanije Tenderly u narednim godinama.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Intervju

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.