$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Još u avgustu prošle godine, imali smo priliku da ugostimo Andreja Benčića i Bogdana Habića, osnivače Tenderly-ja koji su nam govorili o tome kako je i na koji način nastala ova kompanija, uz poseban fokus na tadašnju investiciju od 15 miliona evra. Nakon malo manje od godinu dana, pomenuta kompanija je nastavila ubrzano da raste, što je bio povod za novu epizodu.

Uspeh na globalnom i lokalnom tržištu koji je Tenderly zabeležio, a koji se ogleda u novoj serija B investiciji od 40 miliona dolara i rastu korisnika od 420% potvrdili su nam naši novi sagovornici i takođe suosnivači pomenute kompanije – Nebojša Urošević i Miljan Tekić. Osim hronologije njihove dosadašnje karijere u IT industriji, oni su nam otkrili da je nakon nove runde investicije, otvorene i kancelarija u SAD, prihod je porastao za 500%, dok je tim nastavio da se širi.

Sa našim gostima smo imali priliku da se dotaknemo i malo poznate teme DevRel-a (Developer Relations) na ovim prostorima, a oni su nam govorili na koji način Tenderly gleda i ulaže u ovu oblast – uz građenje tehničke dokumentacije za programere. Ono što je takođe bila tema epizode, jeste razvoj projekta Tenderly garaža i njegov značaj kako za samu kompaniju, tako i za širenje znanja u developerskom web3 svetu, sa osvrtom na lokalnu zajednicu.

Pred sam kraj, Miljan i Nebojša su izneli svoje stavove u vezi trenutne situacije na web3 tržištu, govoreći između ostalog o ekspanziji NFT-a i objašnjavajući nam DAO koncept. Između ostalog, imaćete priliku da saznate koji su to web3 protokoli trenutno najkorisniji za razvoj proizvoda i koliko bi zapravo tehnički fakulteti u državi trebali da u svoj nastavni program ubace blockchain programiranje – kako bi se stvorili novi talenti.

Štaviše, u razgovoru sa našim gostima smo saznali koji su to naredni poslovni planovi koji će doprineti bržem i kvalitetnijem razvoju kompanije Tenderly u narednim godinama.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.