Tenderly i Trapesys organizuju 'Web3 u Petnici' - Netokracija.rs

Tenderly i Trapesys organizuju ‘Web3 u Petnici’

Od 15. do 21. maja, Tenderly i Trapesys organizuju web3 seminar u Israživačkoj stanici Petnica, a svi učesnici imaće priliku da učestvuju u nizu predavanja i radionica, predvođenih iskusnim mentorima.

Cilj programa je da se što većem broju IT stručnjaka i zaljubljenika u nove tehnologije pruži mogućnost da se na kvalitetan i efikasan način suštinski upoznaju sa web3 tehnologijama i njihovim primenama kroz 7 dana radionica i predavanja uz više od 15 mentora i predavača, kao i kroz praktični rad na samostalnim projektima.

Čitav program se održava u Istraživačkoj Stanici Petnica od 15. do 21. maja, troškovi pohađanja seminara iznose 349€, što pokriva smeštaj i ishranu tokom 7 dana programa, a jednom broju polaznika će Tenderly i Trapesys pokriti troškove u određenoj meri.

Predavanja, radionice i rad na samostalnim projektima su tri glavne vrste aktivnosti. Pored toga polaznici će imati priliku i da iskuse izlete u prirodi, obilazak Istraživačke stanice i prezentovanje svojih projekata.

Prijave traju do 3. aprila

Teme predavanja i radionica koje će program obuhvatiti uključuju: Uvod u web3; Algoritmi i strukture podataka u blockchain čvorovima; Pametni ugovori i decentralizovane virtuelne mašine; Radionica razvoja Ethereum pametnih ugovora; Pametni ugovori i web3 iz ugla zakona; Web3 ekonomski modeli; Primene i etika web3-ja; Inovacije u Ethereum ekosistemu; Radionica podizanja blockchain mreža.

Svaki polaznik koji uspešno završi timski projekat biće nagrađen POAP-om na Ethereum mreži, odnosno dokazom o prisustvu (Proof of Attendance). Prijave su otvorene do 3. aprila, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem zvaničnog sajta Web3 u Petnici.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Najava

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Startapi i poslovanje

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!