Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Tenderly, vodeća platforma za blockchain programere koja olakšava pravljenje inovativnih web3 proizvoda, obezbedila je investiciju u iznosu od $40 miliona u okviru B runde investiranja. Finansiranje je predvodio fond Spark Capital uz učešće postojećih investitora - fondova Accel i Point Nine Capital.

Kada je reč o ostalim investitorima, oni uključuju Abstract Ventures, Coinbase Ventures, Uniswap, Daedalus, i pojedince kao što su Guillermo Rauch (CEO Vercel), Jinglan Wang (Co-Founder i CEO Optimism), Eric Ries (Founder Long-Term Stock Exchange) i Tihomir Bajić (CEO of LTSE Software). Podsetimo, poslednja investicija za Tenderly o kojoj smo pisali sredinom prošle godine, iznosila je 15,3 miliona dolara.

Ono što je bitno napomenuti jeste da najnoviju investiciju Tenderly planira da iskoristi za dalji razvoj proizvoda, privlačenje novih korisnika i partnera kao i za širenje tima u Beogradu i San Francisku. Takođe, deo ove investicije biće alociran na razvoj Tenderly Garaže, projekta koji ima za cilj da poveže lokalnu startap zajednicu kroz deljenje relevantnih znanja i umrežavanje. Andrej Benčić, osnivač i CEO Tenderly-ja ističe da neograničena mogućnost inoviranja i otvorena kolaboracija čine blockchian industrijom budućnosti, dodajući sledeće:

Svoje mesto u ovoj industriji obezbedili smo gradeći jedinstvenu platformu koja ima za cilj da pomogne svim inženjerima bez obzira na njihov nivo znanja. Ponosni smo na činjenicu da je Tenderly prvi izbor svih relevantnih blockchain kompanija i nova investicija će nam omogućiti da iskoristimo tu situaciju kako bismo obezbedili kontinuirani rast.

Pored toga, želimo i da vratimo lokalnoj zajednici i pomognemo drugima na isti način na koji smo i mi dobili pomoć kada smo počinjali. Zbog toga radimo na pokretanju inicijative Tenderly Garaža koja će služiti kao platforma za edukaciju i povezivanje startup zajednice u Srbiji.

Inicijativa Tenderly Garaža za osnaživanje startap scene u Srbiji

Kompanija trenutno beleži veoma značajan rast gde je u poređenju sa prethodnom godinom broj registrovanih korisnika porastao za 420% dok su prihodi uvećani za 500%. Pored trenutnih i novih investitora rast kompanije uliva poverenje i najistaknutijim kompanijama na tržištu kao što su Chainlink, Uniswap, Yearn Finance, Aave, Nexus Mutual, Instadapp i mnogi drugi sa kojima Tenderly ima uspešnu saradnju i partnerstva.

Nova investicija će dodatno pomoći da se Tenderly tim u Beogradu vremenom proširi sa novim članovima koji će raditi na unapređenju proizvoda.

Pored povećanja broja korisnika Tenderly takođe ulaže velike napore u širenje već izuzetnog tima koji je nedavno dobio značajna pojačanja i na višim lestvicama kao što je Milan Mitrović na poziciji SVP Product. Štaviše, u planu je i pokretanje inicijative Tenderly Garaža, a koju će voditi Milena Milić. Ona objašnjava više detalja u vezi ovog projekta:

Jedna od bitnih odlika razvijenog startap ekosistema jeste da je vođen privatnim sektorom. Garaža je nastala iz namere Tenderly osnivača da zajednici vrate znanje i iskustvo koje su sticali u procesu građenja kompanije.

Fenomenalna ekipa koja stoji iza ovog startapa odlučno je pristupila izgradnji pay-it-forward kulture kod nas. Ovakve inicijative ključne su za rast i razvoj uspešne startap zajednice u Srbiji i ogromno mi je zadovoljstvo što imam priliku da vodim jednu od njih.

Tenderly se trenutno bavi razvojem potpuno novih komponenti koje nadograđuju već postojeći tech stack i dodatno olakšavaju proces razvoja aplikacija na blockchainu. Kompanija planira i da investira u poboljšanje onboarding procesa za sve početnike u industriji i olakša tranziciju iz web2 u web3 industriju.

Na samom kraju se oglasila i Yasmin Razavi, generalni menadžer u fondu Spark Capital koja je dodala da Tenderly već koristi i voli više desetina hiljada programera u web3 ekosistemu. Ona je dodala da pored toga što će značajno spustiti barijeru za ulazak u web3 industriju, Tenderly pruža podršku inženjerima kroz ceo ciklus pravljenja proizvoda: od razvoja i testiranja do monitoringa i daljeg unapređenja.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.