Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Tenderly, vodeća platforma za blockchain programere koja olakšava pravljenje inovativnih web3 proizvoda, obezbedila je investiciju u iznosu od $40 miliona u okviru B runde investiranja. Finansiranje je predvodio fond Spark Capital uz učešće postojećih investitora - fondova Accel i Point Nine Capital.

Kada je reč o ostalim investitorima, oni uključuju Abstract Ventures, Coinbase Ventures, Uniswap, Daedalus, i pojedince kao što su Guillermo Rauch (CEO Vercel), Jinglan Wang (Co-Founder i CEO Optimism), Eric Ries (Founder Long-Term Stock Exchange) i Tihomir Bajić (CEO of LTSE Software). Podsetimo, poslednja investicija za Tenderly o kojoj smo pisali sredinom prošle godine, iznosila je 15,3 miliona dolara.

Ono što je bitno napomenuti jeste da najnoviju investiciju Tenderly planira da iskoristi za dalji razvoj proizvoda, privlačenje novih korisnika i partnera kao i za širenje tima u Beogradu i San Francisku. Takođe, deo ove investicije biće alociran na razvoj Tenderly Garaže, projekta koji ima za cilj da poveže lokalnu startap zajednicu kroz deljenje relevantnih znanja i umrežavanje. Andrej Benčić, osnivač i CEO Tenderly-ja ističe da neograničena mogućnost inoviranja i otvorena kolaboracija čine blockchian industrijom budućnosti, dodajući sledeće:

Svoje mesto u ovoj industriji obezbedili smo gradeći jedinstvenu platformu koja ima za cilj da pomogne svim inženjerima bez obzira na njihov nivo znanja. Ponosni smo na činjenicu da je Tenderly prvi izbor svih relevantnih blockchain kompanija i nova investicija će nam omogućiti da iskoristimo tu situaciju kako bismo obezbedili kontinuirani rast.

Pored toga, želimo i da vratimo lokalnoj zajednici i pomognemo drugima na isti način na koji smo i mi dobili pomoć kada smo počinjali. Zbog toga radimo na pokretanju inicijative Tenderly Garaža koja će služiti kao platforma za edukaciju i povezivanje startup zajednice u Srbiji.

Inicijativa Tenderly Garaža za osnaživanje startap scene u Srbiji

Kompanija trenutno beleži veoma značajan rast gde je u poređenju sa prethodnom godinom broj registrovanih korisnika porastao za 420% dok su prihodi uvećani za 500%. Pored trenutnih i novih investitora rast kompanije uliva poverenje i najistaknutijim kompanijama na tržištu kao što su Chainlink, Uniswap, Yearn Finance, Aave, Nexus Mutual, Instadapp i mnogi drugi sa kojima Tenderly ima uspešnu saradnju i partnerstva.

Nova investicija će dodatno pomoći da se Tenderly tim u Beogradu vremenom proširi sa novim članovima koji će raditi na unapređenju proizvoda.

Pored povećanja broja korisnika Tenderly takođe ulaže velike napore u širenje već izuzetnog tima koji je nedavno dobio značajna pojačanja i na višim lestvicama kao što je Milan Mitrović na poziciji SVP Product. Štaviše, u planu je i pokretanje inicijative Tenderly Garaža, a koju će voditi Milena Milić. Ona objašnjava više detalja u vezi ovog projekta:

Jedna od bitnih odlika razvijenog startap ekosistema jeste da je vođen privatnim sektorom. Garaža je nastala iz namere Tenderly osnivača da zajednici vrate znanje i iskustvo koje su sticali u procesu građenja kompanije.

Fenomenalna ekipa koja stoji iza ovog startapa odlučno je pristupila izgradnji pay-it-forward kulture kod nas. Ovakve inicijative ključne su za rast i razvoj uspešne startap zajednice u Srbiji i ogromno mi je zadovoljstvo što imam priliku da vodim jednu od njih.

Tenderly se trenutno bavi razvojem potpuno novih komponenti koje nadograđuju već postojeći tech stack i dodatno olakšavaju proces razvoja aplikacija na blockchainu. Kompanija planira i da investira u poboljšanje onboarding procesa za sve početnike u industriji i olakša tranziciju iz web2 u web3 industriju.

Na samom kraju se oglasila i Yasmin Razavi, generalni menadžer u fondu Spark Capital koja je dodala da Tenderly već koristi i voli više desetina hiljada programera u web3 ekosistemu. Ona je dodala da pored toga što će značajno spustiti barijeru za ulazak u web3 industriju, Tenderly pruža podršku inženjerima kroz ceo ciklus pravljenja proizvoda: od razvoja i testiranja do monitoringa i daljeg unapređenja.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.