Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Tenderly, vodeća platforma za blockchain programere koja olakšava pravljenje inovativnih web3 proizvoda, obezbedila je investiciju u iznosu od $40 miliona u okviru B runde investiranja. Finansiranje je predvodio fond Spark Capital uz učešće postojećih investitora - fondova Accel i Point Nine Capital.

Kada je reč o ostalim investitorima, oni uključuju Abstract Ventures, Coinbase Ventures, Uniswap, Daedalus, i pojedince kao što su Guillermo Rauch (CEO Vercel), Jinglan Wang (Co-Founder i CEO Optimism), Eric Ries (Founder Long-Term Stock Exchange) i Tihomir Bajić (CEO of LTSE Software). Podsetimo, poslednja investicija za Tenderly o kojoj smo pisali sredinom prošle godine, iznosila je 15,3 miliona dolara.

Ono što je bitno napomenuti jeste da najnoviju investiciju Tenderly planira da iskoristi za dalji razvoj proizvoda, privlačenje novih korisnika i partnera kao i za širenje tima u Beogradu i San Francisku. Takođe, deo ove investicije biće alociran na razvoj Tenderly Garaže, projekta koji ima za cilj da poveže lokalnu startap zajednicu kroz deljenje relevantnih znanja i umrežavanje. Andrej Benčić, osnivač i CEO Tenderly-ja ističe da neograničena mogućnost inoviranja i otvorena kolaboracija čine blockchian industrijom budućnosti, dodajući sledeće:

Svoje mesto u ovoj industriji obezbedili smo gradeći jedinstvenu platformu koja ima za cilj da pomogne svim inženjerima bez obzira na njihov nivo znanja. Ponosni smo na činjenicu da je Tenderly prvi izbor svih relevantnih blockchain kompanija i nova investicija će nam omogućiti da iskoristimo tu situaciju kako bismo obezbedili kontinuirani rast.

Pored toga, želimo i da vratimo lokalnoj zajednici i pomognemo drugima na isti način na koji smo i mi dobili pomoć kada smo počinjali. Zbog toga radimo na pokretanju inicijative Tenderly Garaža koja će služiti kao platforma za edukaciju i povezivanje startup zajednice u Srbiji.

Inicijativa Tenderly Garaža za osnaživanje startap scene u Srbiji

Kompanija trenutno beleži veoma značajan rast gde je u poređenju sa prethodnom godinom broj registrovanih korisnika porastao za 420% dok su prihodi uvećani za 500%. Pored trenutnih i novih investitora rast kompanije uliva poverenje i najistaknutijim kompanijama na tržištu kao što su Chainlink, Uniswap, Yearn Finance, Aave, Nexus Mutual, Instadapp i mnogi drugi sa kojima Tenderly ima uspešnu saradnju i partnerstva.

Nova investicija će dodatno pomoći da se Tenderly tim u Beogradu vremenom proširi sa novim članovima koji će raditi na unapređenju proizvoda.

Pored povećanja broja korisnika Tenderly takođe ulaže velike napore u širenje već izuzetnog tima koji je nedavno dobio značajna pojačanja i na višim lestvicama kao što je Milan Mitrović na poziciji SVP Product. Štaviše, u planu je i pokretanje inicijative Tenderly Garaža, a koju će voditi Milena Milić. Ona objašnjava više detalja u vezi ovog projekta:

Jedna od bitnih odlika razvijenog startap ekosistema jeste da je vođen privatnim sektorom. Garaža je nastala iz namere Tenderly osnivača da zajednici vrate znanje i iskustvo koje su sticali u procesu građenja kompanije.

Fenomenalna ekipa koja stoji iza ovog startapa odlučno je pristupila izgradnji pay-it-forward kulture kod nas. Ovakve inicijative ključne su za rast i razvoj uspešne startap zajednice u Srbiji i ogromno mi je zadovoljstvo što imam priliku da vodim jednu od njih.

Tenderly se trenutno bavi razvojem potpuno novih komponenti koje nadograđuju već postojeći tech stack i dodatno olakšavaju proces razvoja aplikacija na blockchainu. Kompanija planira i da investira u poboljšanje onboarding procesa za sve početnike u industriji i olakša tranziciju iz web2 u web3 industriju.

Na samom kraju se oglasila i Yasmin Razavi, generalni menadžer u fondu Spark Capital koja je dodala da Tenderly već koristi i voli više desetina hiljada programera u web3 ekosistemu. Ona je dodala da pored toga što će značajno spustiti barijeru za ulazak u web3 industriju, Tenderly pruža podršku inženjerima kroz ceo ciklus pravljenja proizvoda: od razvoja i testiranja do monitoringa i daljeg unapređenja.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Posetili smo promociju pet srpskih startapa u Cirihu

Ovim povodom, osnivači pet domaćih startapa pitch-ovali su svoje ideje pred investitorima, a Lav Odrović imenovan je za počasnog predstavnika Privredne komore Srbije u Švajcarskoj.

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Digitalni mediji

Social Serbia 2024: Ljudi u Srbiji se plaše AI alata i manje veruju influenserima!

Kakvo je stanje u digitalu, koje platforme koristimo, kome verujemo i šta se u navikama korisnika promenilo u poslednjih godinu dana – pitanja su na koja odgovara upravo objavljeno istraživanje Social Serbia 2024.

Karijere

Na koji ćeš faks? Poseti Metaverse sajam obrazovanja koji je okupio 128.000 studenata

Predstavljamo vam virtuelni 3D sajam obrazovanja zasnovan na Metaverse tehnologiji, koji mladima u Srbiji i regionu značajno olakšava potragu za idealnim izborom fakulteta i budućim zaposlenjem!

Karijere

Otvoren Mejkers lab konkurs: 25.000 učenika imaće pristup učionicama budućnosti!

Grupa za obrazovanje koju čine Nordeus Fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa Digitalna Srbija, otvorila je konkurs za pokretanje Mejkers lab učionica u srednjim školama širom Srbije.

Karijere

Kako je kompanija ASEE uz Miloša Ljevaju stvorila jak tim za cyber bezbednost

Ovo je inspirativna priča o Milošu Ljevaji, superheroju u poslovnom i privatnom životu. Igra za "plavi", odbrambeni tim. Počeo je da radi kao priznati IT stručnjak u ASEE Grupi na strateškom razvoju u oblasti sajber bezbednosti još 2010. godine, ali njegova avantura se nije tu zaustavila.