Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Tenderly, vodeća platforma za blockchain programere koja olakšava pravljenje inovativnih web3 proizvoda, obezbedila je investiciju u iznosu od $40 miliona u okviru B runde investiranja. Finansiranje je predvodio fond Spark Capital uz učešće postojećih investitora - fondova Accel i Point Nine Capital.

Kada je reč o ostalim investitorima, oni uključuju Abstract Ventures, Coinbase Ventures, Uniswap, Daedalus, i pojedince kao što su Guillermo Rauch (CEO Vercel), Jinglan Wang (Co-Founder i CEO Optimism), Eric Ries (Founder Long-Term Stock Exchange) i Tihomir Bajić (CEO of LTSE Software). Podsetimo, poslednja investicija za Tenderly o kojoj smo pisali sredinom prošle godine, iznosila je 15,3 miliona dolara.

Ono što je bitno napomenuti jeste da najnoviju investiciju Tenderly planira da iskoristi za dalji razvoj proizvoda, privlačenje novih korisnika i partnera kao i za širenje tima u Beogradu i San Francisku. Takođe, deo ove investicije biće alociran na razvoj Tenderly Garaže, projekta koji ima za cilj da poveže lokalnu startap zajednicu kroz deljenje relevantnih znanja i umrežavanje. Andrej Benčić, osnivač i CEO Tenderly-ja ističe da neograničena mogućnost inoviranja i otvorena kolaboracija čine blockchian industrijom budućnosti, dodajući sledeće:

Svoje mesto u ovoj industriji obezbedili smo gradeći jedinstvenu platformu koja ima za cilj da pomogne svim inženjerima bez obzira na njihov nivo znanja. Ponosni smo na činjenicu da je Tenderly prvi izbor svih relevantnih blockchain kompanija i nova investicija će nam omogućiti da iskoristimo tu situaciju kako bismo obezbedili kontinuirani rast.

Pored toga, želimo i da vratimo lokalnoj zajednici i pomognemo drugima na isti način na koji smo i mi dobili pomoć kada smo počinjali. Zbog toga radimo na pokretanju inicijative Tenderly Garaža koja će služiti kao platforma za edukaciju i povezivanje startup zajednice u Srbiji.

Inicijativa Tenderly Garaža za osnaživanje startap scene u Srbiji

Kompanija trenutno beleži veoma značajan rast gde je u poređenju sa prethodnom godinom broj registrovanih korisnika porastao za 420% dok su prihodi uvećani za 500%. Pored trenutnih i novih investitora rast kompanije uliva poverenje i najistaknutijim kompanijama na tržištu kao što su Chainlink, Uniswap, Yearn Finance, Aave, Nexus Mutual, Instadapp i mnogi drugi sa kojima Tenderly ima uspešnu saradnju i partnerstva.

Nova investicija će dodatno pomoći da se Tenderly tim u Beogradu vremenom proširi sa novim članovima koji će raditi na unapređenju proizvoda.

Pored povećanja broja korisnika Tenderly takođe ulaže velike napore u širenje već izuzetnog tima koji je nedavno dobio značajna pojačanja i na višim lestvicama kao što je Milan Mitrović na poziciji SVP Product. Štaviše, u planu je i pokretanje inicijative Tenderly Garaža, a koju će voditi Milena Milić. Ona objašnjava više detalja u vezi ovog projekta:

Jedna od bitnih odlika razvijenog startap ekosistema jeste da je vođen privatnim sektorom. Garaža je nastala iz namere Tenderly osnivača da zajednici vrate znanje i iskustvo koje su sticali u procesu građenja kompanije.

Fenomenalna ekipa koja stoji iza ovog startapa odlučno je pristupila izgradnji pay-it-forward kulture kod nas. Ovakve inicijative ključne su za rast i razvoj uspešne startap zajednice u Srbiji i ogromno mi je zadovoljstvo što imam priliku da vodim jednu od njih.

Tenderly se trenutno bavi razvojem potpuno novih komponenti koje nadograđuju već postojeći tech stack i dodatno olakšavaju proces razvoja aplikacija na blockchainu. Kompanija planira i da investira u poboljšanje onboarding procesa za sve početnike u industriji i olakša tranziciju iz web2 u web3 industriju.

Na samom kraju se oglasila i Yasmin Razavi, generalni menadžer u fondu Spark Capital koja je dodala da Tenderly već koristi i voli više desetina hiljada programera u web3 ekosistemu. Ona je dodala da pored toga što će značajno spustiti barijeru za ulazak u web3 industriju, Tenderly pruža podršku inženjerima kroz ceo ciklus pravljenja proizvoda: od razvoja i testiranja do monitoringa i daljeg unapređenja.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.