Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Novih $40 miliona investicije za srpski Tenderly u okviru Series B runde

Tenderly, vodeća platforma za blockchain programere koja olakšava pravljenje inovativnih web3 proizvoda, obezbedila je investiciju u iznosu od $40 miliona u okviru B runde investiranja. Finansiranje je predvodio fond Spark Capital uz učešće postojećih investitora - fondova Accel i Point Nine Capital.

Kada je reč o ostalim investitorima, oni uključuju Abstract Ventures, Coinbase Ventures, Uniswap, Daedalus, i pojedince kao što su Guillermo Rauch (CEO Vercel), Jinglan Wang (Co-Founder i CEO Optimism), Eric Ries (Founder Long-Term Stock Exchange) i Tihomir Bajić (CEO of LTSE Software). Podsetimo, poslednja investicija za Tenderly o kojoj smo pisali sredinom prošle godine, iznosila je 15,3 miliona dolara.

Ono što je bitno napomenuti jeste da najnoviju investiciju Tenderly planira da iskoristi za dalji razvoj proizvoda, privlačenje novih korisnika i partnera kao i za širenje tima u Beogradu i San Francisku. Takođe, deo ove investicije biće alociran na razvoj Tenderly Garaže, projekta koji ima za cilj da poveže lokalnu startap zajednicu kroz deljenje relevantnih znanja i umrežavanje. Andrej Benčić, osnivač i CEO Tenderly-ja ističe da neograničena mogućnost inoviranja i otvorena kolaboracija čine blockchian industrijom budućnosti, dodajući sledeće:

Svoje mesto u ovoj industriji obezbedili smo gradeći jedinstvenu platformu koja ima za cilj da pomogne svim inženjerima bez obzira na njihov nivo znanja. Ponosni smo na činjenicu da je Tenderly prvi izbor svih relevantnih blockchain kompanija i nova investicija će nam omogućiti da iskoristimo tu situaciju kako bismo obezbedili kontinuirani rast.

Pored toga, želimo i da vratimo lokalnoj zajednici i pomognemo drugima na isti način na koji smo i mi dobili pomoć kada smo počinjali. Zbog toga radimo na pokretanju inicijative Tenderly Garaža koja će služiti kao platforma za edukaciju i povezivanje startup zajednice u Srbiji.

Inicijativa Tenderly Garaža za osnaživanje startap scene u Srbiji

Kompanija trenutno beleži veoma značajan rast gde je u poređenju sa prethodnom godinom broj registrovanih korisnika porastao za 420% dok su prihodi uvećani za 500%. Pored trenutnih i novih investitora rast kompanije uliva poverenje i najistaknutijim kompanijama na tržištu kao što su Chainlink, Uniswap, Yearn Finance, Aave, Nexus Mutual, Instadapp i mnogi drugi sa kojima Tenderly ima uspešnu saradnju i partnerstva.

Nova investicija će dodatno pomoći da se Tenderly tim u Beogradu vremenom proširi sa novim članovima koji će raditi na unapređenju proizvoda.

Pored povećanja broja korisnika Tenderly takođe ulaže velike napore u širenje već izuzetnog tima koji je nedavno dobio značajna pojačanja i na višim lestvicama kao što je Milan Mitrović na poziciji SVP Product. Štaviše, u planu je i pokretanje inicijative Tenderly Garaža, a koju će voditi Milena Milić. Ona objašnjava više detalja u vezi ovog projekta:

Jedna od bitnih odlika razvijenog startap ekosistema jeste da je vođen privatnim sektorom. Garaža je nastala iz namere Tenderly osnivača da zajednici vrate znanje i iskustvo koje su sticali u procesu građenja kompanije.

Fenomenalna ekipa koja stoji iza ovog startapa odlučno je pristupila izgradnji pay-it-forward kulture kod nas. Ovakve inicijative ključne su za rast i razvoj uspešne startap zajednice u Srbiji i ogromno mi je zadovoljstvo što imam priliku da vodim jednu od njih.

Tenderly se trenutno bavi razvojem potpuno novih komponenti koje nadograđuju već postojeći tech stack i dodatno olakšavaju proces razvoja aplikacija na blockchainu. Kompanija planira i da investira u poboljšanje onboarding procesa za sve početnike u industriji i olakša tranziciju iz web2 u web3 industriju.

Na samom kraju se oglasila i Yasmin Razavi, generalni menadžer u fondu Spark Capital koja je dodala da Tenderly već koristi i voli više desetina hiljada programera u web3 ekosistemu. Ona je dodala da pored toga što će značajno spustiti barijeru za ulazak u web3 industriju, Tenderly pruža podršku inženjerima kroz ceo ciklus pravljenja proizvoda: od razvoja i testiranja do monitoringa i daljeg unapređenja.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Izveštaj

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Web 3.0

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.