Zašto je baš Srbija zemlja mogućnosti? Saznajte na TEDxZemun događaju

Zašto je baš Srbija zemlja mogućnosti? Saznajte na predstojećoj TEDxZemun konferenciji

Ovogodišnja TEDxZemun konferencija koja će se održati 6. novembra u zemunskom Madlenianumu pružiće potrebnu inspiraciju svima koji su u potrazi za istom. Ovo će biti odlična prilika za sve u publici da čuju ljude koji imaju drugačiji pogled na svet i inspirišu druge da menjaju sebe i svoje okruženje, te ostvare ono što nisu znali da mogu.

ted-x-zemun

Predstojeća TEDx konferencija pored toga što nastoji da prisutnima promeniti pogled na svet, takođe će pružiti odgovor zašto je, iako malo ko od nas veruje u to, baš Srbija zemlja mogućnosti, a ovo je jedna od nekoliko zanimljivih tema koje će publika biti u prilici da čuje na predstojećem događaju. Samo jedan od predavača jeste i Dragan Tomić koji će sa prisutnima podeliti svoj životni put od navijača fudbalskog kluba Rad, do direktora Microsoft razvojnog centra u Srbiji koji danas ima čak preko 200 talentovanih programera.

Sa druge strane, poverenik za informacije, Rodoljub Šabić, pričaće o tome na koji način se može uspeti u sistemu, a sačuvati integritet i vrednosti. Zašto nekada treba ići sam protiv svih kako bismo živeli naša ubeđenja i uspeli u tome, ispričaće Netokracijin Marko Mudrinić.

Mesta su ograničena, požurite sa prijavama

Takođe, među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači. Cilj TEDxZemunED konferencije je da se mladi podstaknu da promene nešto u svom životu i okruženju. Podsećanja radi, prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji, dok su na TED-ovim događajima govorili i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, osnivač Apple-a Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi, a TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative.

ted-x
Svoju inspirativnu priču sa drugima podeliće i Netokracijin Marko Mudrinić.

Iz organizacije ističu da je broj mesta ograničen, te svi zainteresovani koji žele da prisustvuju događaju mogu već sada da se prijave besplatno, a rok za prijavu je do subote, 29. oktobra. Više informacija o samom događaju kao i spisak predavača možete pronaći na zvaničnom sajtu TEDxZemun konferencije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Novost

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.