Zašto je baš Srbija zemlja mogućnosti? Saznajte na TEDxZemun događaju

Zašto je baš Srbija zemlja mogućnosti? Saznajte na predstojećoj TEDxZemun konferenciji

Ovogodišnja TEDxZemun konferencija koja će se održati 6. novembra u zemunskom Madlenianumu pružiće potrebnu inspiraciju svima koji su u potrazi za istom. Ovo će biti odlična prilika za sve u publici da čuju ljude koji imaju drugačiji pogled na svet i inspirišu druge da menjaju sebe i svoje okruženje, te ostvare ono što nisu znali da mogu.

ted-x-zemun

Predstojeća TEDx konferencija pored toga što nastoji da prisutnima promeniti pogled na svet, takođe će pružiti odgovor zašto je, iako malo ko od nas veruje u to, baš Srbija zemlja mogućnosti, a ovo je jedna od nekoliko zanimljivih tema koje će publika biti u prilici da čuje na predstojećem događaju. Samo jedan od predavača jeste i Dragan Tomić koji će sa prisutnima podeliti svoj životni put od navijača fudbalskog kluba Rad, do direktora Microsoft razvojnog centra u Srbiji koji danas ima čak preko 200 talentovanih programera.

Sa druge strane, poverenik za informacije, Rodoljub Šabić, pričaće o tome na koji način se može uspeti u sistemu, a sačuvati integritet i vrednosti. Zašto nekada treba ići sam protiv svih kako bismo živeli naša ubeđenja i uspeli u tome, ispričaće Netokracijin Marko Mudrinić.

Mesta su ograničena, požurite sa prijavama

Takođe, među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači. Cilj TEDxZemunED konferencije je da se mladi podstaknu da promene nešto u svom životu i okruženju. Podsećanja radi, prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji, dok su na TED-ovim događajima govorili i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, osnivač Apple-a Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi, a TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative.

ted-x
Svoju inspirativnu priču sa drugima podeliće i Netokracijin Marko Mudrinić.

Iz organizacije ističu da je broj mesta ograničen, te svi zainteresovani koji žele da prisustvuju događaju mogu već sada da se prijave besplatno, a rok za prijavu je do subote, 29. oktobra. Više informacija o samom događaju kao i spisak predavača možete pronaći na zvaničnom sajtu TEDxZemun konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Odložen rok za zapošljavanje preduzetnika uz olakšice – novi datum je 60 dana od ukidanja vanrednog stanja

Rok za sticanje statusa kvalifikovanog novozaposlenog lica izmenjen je uredbom Vlade Republike Srbije i sada je će biti moguć 60 dana nakon završetka vanrednog stanja.

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako srpski IT-jevci treba da se brendiraju u inostranstvu – kao jeftina ili kvalitetna radna snaga?

Aktuelna pandemijska kriza (i njene ekonomske posledice), naveli su nas na sledeće pitanje: da li će domaće IT kompanije, agencije, frilenseri i regruteri morati da promene način na koji predstavljaju svoje proizvode, usluge i kadar na međunarodnom tržištu? Dakle, hoćemo li u prvi plat isticati da smo povoljni, da imamo kvalitetan kadar - ili oba?

Kultura 2.0

Kreativni direktori agencija otkrivaju da li je ekonomska kriza ubica kreativnosti – ili ne

Ako se bavite poslom koji počiva na originalnosti i kreativnosti, da li ste u tome u prethodna dva meseca bili uspešni? Ukoliko niste, kreativni direktori marketinških agencija otkrivaju svoje savete.

Novost

Google imenovao svog predstavnika u Srbiji – saopštava SHARE Fondacija

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obratio se kompaniji Google i nakon pregovora sa njihovim pravnim timom, ova kompanija odredila je svog predstavnika u Srbiji u skladu sa domaćim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Gaming

Apple Arcade dovešće više igrača srpskim gejming studijima – samo ako pametno postave strategiju

Servis Apple Arcade sada je i zvanično dostupan u Srbiji, a benefite bi, osim igrača, mogli da imaju i gejming studiji i developeri - kroz dodatni izvor zarade i veću vidljivost njihovih igara. Otkrivamo na koji način izgleda i šta sve donosi saradnja sa kompanijom Apple.

Tehnologija

Ne, hocudaglasam.com ne prikuplja podatke građana jer to nije ‘lažni’ sajt za glasanje

Vlada Srbije upozorila je da se pojavio lažni sajt za glasanje iz inostranstva i apelovala je na građane da budu oprezni u pogledu toga kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost njihove zloupotrebe. U ekskluzivnom razgovoru sa tvorcem ovog sajta otkrivamo kako servis pomaže našim građanima u dijaspori, šta on jeste - a šta nije.

Startapi i poslovanje

Oslanjajući se na poznanstva i preporuke, Recrooit želi da promeni način na koji zapošljavamo stručne kandidate

Recrooit je nova domaća platforma za regrutovanje kandidata koja ima za cilj da olakša celokupan proces zapošljavanja i postane glavni saveznik poslodavaca i regrutera prilikom zapošljavanja IT kvalifikovanih kadrova - oslanjajući se na zajednicu i preporuke iskusnih profesionalaca u svim industrijama.