Zašto je baš Srbija zemlja mogućnosti? Saznajte na TEDxZemun događaju

Zašto je baš Srbija zemlja mogućnosti? Saznajte na predstojećoj TEDxZemun konferenciji

Ovogodišnja TEDxZemun konferencija koja će se održati 6. novembra u zemunskom Madlenianumu pružiće potrebnu inspiraciju svima koji su u potrazi za istom. Ovo će biti odlična prilika za sve u publici da čuju ljude koji imaju drugačiji pogled na svet i inspirišu druge da menjaju sebe i svoje okruženje, te ostvare ono što nisu znali da mogu.

ted-x-zemun

Predstojeća TEDx konferencija pored toga što nastoji da prisutnima promeniti pogled na svet, takođe će pružiti odgovor zašto je, iako malo ko od nas veruje u to, baš Srbija zemlja mogućnosti, a ovo je jedna od nekoliko zanimljivih tema koje će publika biti u prilici da čuje na predstojećem događaju. Samo jedan od predavača jeste i Dragan Tomić koji će sa prisutnima podeliti svoj životni put od navijača fudbalskog kluba Rad, do direktora Microsoft razvojnog centra u Srbiji koji danas ima čak preko 200 talentovanih programera.

Sa druge strane, poverenik za informacije, Rodoljub Šabić, pričaće o tome na koji način se može uspeti u sistemu, a sačuvati integritet i vrednosti. Zašto nekada treba ići sam protiv svih kako bismo živeli naša ubeđenja i uspeli u tome, ispričaće Netokracijin Marko Mudrinić.

Mesta su ograničena, požurite sa prijavama

Takođe, među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači. Cilj TEDxZemunED konferencije je da se mladi podstaknu da promene nešto u svom životu i okruženju. Podsećanja radi, prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji, dok su na TED-ovim događajima govorili i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, osnivač Apple-a Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi, a TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative.

ted-x
Svoju inspirativnu priču sa drugima podeliće i Netokracijin Marko Mudrinić.

Iz organizacije ističu da je broj mesta ograničen, te svi zainteresovani koji žele da prisustvuju događaju mogu već sada da se prijave besplatno, a rok za prijavu je do subote, 29. oktobra. Više informacija o samom događaju kao i spisak predavača možete pronaći na zvaničnom sajtu TEDxZemun konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Propustili ste

Internet marketing

Budžeti za digitalno oglašavanje u najvećoj meri stopirani – ali se brendovi polako vraćaju u igru

Kako brendovi treba da se postave za vreme pandemije i trebaju li više da ulažu u digitalne kanale?

Startapi i poslovanje

Pitali smo IT kompanije kako su organizovale rad na daljinu i koje savete imaju za svoje kolege

Sa kojim se to izazovima susreću IT kompanije sada kada svi njihovi zaposleni rade od kuće?

Intervju

Šta radi Chief Revenue Officer i zašto je baš ova osoba potrebna vašem biznisu?

Relativno mlada profesija naziva 'Chief Revenue Officera' nastala je u Silicijumskoj dolini i polako se širi među kompanijama širom sveta. O njenoj ulozi i važnosti u IT industriji razgovaramo sa Vedranom Rašićem.

Novost

‘Korona’ zabeležila 750.000 spominjanja širom ex-Yu Interneta

Korona virus, trenutno najpopularnija svetska tema, okupirao nas je u potpunosti - i online i offline. Zahvaljujući analizi Mediatoolkita saznali smo koliko smo, u poslednjih mesec i po dana, na Internetu pretraživali o ovom virusu i u regionu i u Srbiji.