Treći TEDxZemunED 11. oktobra u Madlenianumu

Zašto dati otkaz i pokrenuti posao sa 300 evra? Saznajte na trećem TEDxZemunED

U nedelju 11. oktobra u zemunskom Madlenianumu održaće se treća TEDxZemunED konferencija koja će okupiti motivacione predavače iz sveta obrazovanja, a koji će sa publikom podeliti ideje i poglede oko obrazovanja, preduzetništva i rada u IT industriji. Iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da se prijave ističući da su prijave i ove godine besplatne.

ted5

Među ovogodišnjim govornicima naći će se Milivoje Čalija, preduzetnik koji će sa publikom podeliti priču kako je odlučio da napusti korporativni svet, dobar posao i sigurnu platu i sa kapitalom od samo 300 evra pokrene sopstveni biznis od kojeg njegova porodica danas živi.

Pored Vladimira Vulića te Vladimira Koprića čija su imena već poznata našim čitaocima, prisutnima će se između ostalog obratiti i Uroš Banješević, jedan od osnivača Mad Head Games studija koji je napravio pravi mali bum na svetskim listama video igara – danas imaju već 6 naslova koje su na top listama Big Fish Gamesa, najvećeg svetskog izdavača casual igara.

Krajnji cilj – edukacija i motivacija mladih

Treba istaći i da je cilj TEDxZemunED konferencije podsticanje i edukacija (otuda ED u imenu) mladih ljudi na razmišljanje o obrazovanju i neminovnim promenama u društvu u kojem žive. Kompletnu listu govornika na predstojećem događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu, gde se ujedno nalaze i kratke biografije o svakom od njih.

Prisustvo događaju u potpunosti je besplatno, te iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da do 7. oktobra popune online prijavu i na taj način obezbede svoje mesto.

Update: Svi koji ne budu imali priliku da lično prisustvuju pomenutoj konferenciji, moći će uživo da prate prenos celog programa. Zbog velikog interesovanja za sam događaj i ograničenog broja mesta, organizatori su obezbedili live stream. Svi zainteresovani već od danas mogu popuniti svoje prijave

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Sponzorisano

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startup Genome 2024: Ekosistemi Beograda i Novog Sada vrede preko milijardu evra!

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija imalo je premijerni uvid u ovogodišnje izdanje Startup Genome istraživanja koje je obuhvatilo podatke za startap ekosisteme Beograda i Novog Sada.

Startapi i poslovanje

PolyAI Nikole Mrkšića vredi $500 miliona!

PolyAI, startap sa sedištem u Londonu koji razvija glasove generisane uz pomoć veštačke inteligencije za upotrebu u pozivnim centrima, zatvorio je krug finansiranja od 50 miliona dolara (39,4 miliona funti) dostigavši tako ukupnu vrednost od blizu 500 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

Silicon Garden investirao u srpski OTA Sync u zaokruženoj ‘seed’ rundi ulaganja

Domaća hotel tech kompanija OTA Sync prikupila je dodatna sredstva koja će se koristiti za širenje prodajnog tima na globalno tržište. 

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.