Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Upravo ove teme detaljnije su nam približili Slavica Pepić i Ivan Bačik. Ideja iza ove epizode bila je da predstavimo dosadašnji rad kompanije Symphony, tim koji stoji iza ove kompanije, njihova iskustva na tržištu rada i da ih, što je najbitnije, bliže predstavimo našoj zajednici i publici.

Ono o čemu smo konkretno u ovoj epizodi pričali jeste na koji način izgleda regrutovanje talenata u kompaniji, kako izgledaju projekti na kojima radi tim iza Symphony-ja koji je osnovan 2006. godine u Sarajevu – šireći vremenom svoje razvojne centre i u Srbiji počev od  2016. godine, gde sada radi više od 160 ljudi.

Imali smo priliku da pričamo i o tome na kojim sve projektima kompanija radi i koje izazove sa sobom donosi rad za inostrane klijente. Ono što bi mnogima moglo da bude najzanimljivije jeste i razgovor o procesima regrutovanja talenata koje ova kompanija sprovodi, zapravo kako kod njih kasnije izgleda profesionalni razvoj zaposlenih što je veoma važno na nivou čitave kompanije.

Kako je razgovor tekao, dotakli smo se i jedne zanimljive činjenice, tačnije uloge psihologa u kompaniji i zašto se potez njihovog angažovanja ispostavio kao pogodak. Naši sagovornici su nam govorili i o radnoj kulturi firme i šta ona sve podrazumeva u vremenu kada su se čitavi procesi rada promenili zbog pandemije korona virusa – posebno kada govorimo o online regrutaciji, što je zaseban izazov.

Ipak i pored pandemije, saznali smo da je kompanija porasla za 30 novih ljudi, a uz to itekako su bili angažovani u humanitarnim akcijama. Pričali smo i o kampanji sa UNICEF-om, kao i o partnerstvu sa SOS selima za pomoć deci koja u vreme krize pohađaju online nastavu. Na samom kraju, osvrnuli smo se i ka narednim planovima kompanije Symphony, kao i koje pozicije su za sada otvorene za nove kadrove u firmi.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.