Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Upravo ove teme detaljnije su nam približili Slavica Pepić i Ivan Bačik. Ideja iza ove epizode bila je da predstavimo dosadašnji rad kompanije Symphony, tim koji stoji iza ove kompanije, njihova iskustva na tržištu rada i da ih, što je najbitnije, bliže predstavimo našoj zajednici i publici.

Ono o čemu smo konkretno u ovoj epizodi pričali jeste na koji način izgleda regrutovanje talenata u kompaniji, kako izgledaju projekti na kojima radi tim iza Symphony-ja koji je osnovan 2006. godine u Sarajevu – šireći vremenom svoje razvojne centre i u Srbiji počev od  2016. godine, gde sada radi više od 160 ljudi.

Imali smo priliku da pričamo i o tome na kojim sve projektima kompanija radi i koje izazove sa sobom donosi rad za inostrane klijente. Ono što bi mnogima moglo da bude najzanimljivije jeste i razgovor o procesima regrutovanja talenata koje ova kompanija sprovodi, zapravo kako kod njih kasnije izgleda profesionalni razvoj zaposlenih što je veoma važno na nivou čitave kompanije.

Kako je razgovor tekao, dotakli smo se i jedne zanimljive činjenice, tačnije uloge psihologa u kompaniji i zašto se potez njihovog angažovanja ispostavio kao pogodak. Naši sagovornici su nam govorili i o radnoj kulturi firme i šta ona sve podrazumeva u vremenu kada su se čitavi procesi rada promenili zbog pandemije korona virusa – posebno kada govorimo o online regrutaciji, što je zaseban izazov.

Ipak i pored pandemije, saznali smo da je kompanija porasla za 30 novih ljudi, a uz to itekako su bili angažovani u humanitarnim akcijama. Pričali smo i o kampanji sa UNICEF-om, kao i o partnerstvu sa SOS selima za pomoć deci koja u vreme krize pohađaju online nastavu. Na samom kraju, osvrnuli smo se i ka narednim planovima kompanije Symphony, kao i koje pozicije su za sada otvorene za nove kadrove u firmi.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.