Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Upravo ove teme detaljnije su nam približili Slavica Pepić i Ivan Bačik. Ideja iza ove epizode bila je da predstavimo dosadašnji rad kompanije Symphony, tim koji stoji iza ove kompanije, njihova iskustva na tržištu rada i da ih, što je najbitnije, bliže predstavimo našoj zajednici i publici.

Ono o čemu smo konkretno u ovoj epizodi pričali jeste na koji način izgleda regrutovanje talenata u kompaniji, kako izgledaju projekti na kojima radi tim iza Symphony-ja koji je osnovan 2006. godine u Sarajevu – šireći vremenom svoje razvojne centre i u Srbiji počev od  2016. godine, gde sada radi više od 160 ljudi.

Imali smo priliku da pričamo i o tome na kojim sve projektima kompanija radi i koje izazove sa sobom donosi rad za inostrane klijente. Ono što bi mnogima moglo da bude najzanimljivije jeste i razgovor o procesima regrutovanja talenata koje ova kompanija sprovodi, zapravo kako kod njih kasnije izgleda profesionalni razvoj zaposlenih što je veoma važno na nivou čitave kompanije.

Kako je razgovor tekao, dotakli smo se i jedne zanimljive činjenice, tačnije uloge psihologa u kompaniji i zašto se potez njihovog angažovanja ispostavio kao pogodak. Naši sagovornici su nam govorili i o radnoj kulturi firme i šta ona sve podrazumeva u vremenu kada su se čitavi procesi rada promenili zbog pandemije korona virusa – posebno kada govorimo o online regrutaciji, što je zaseban izazov.

Ipak i pored pandemije, saznali smo da je kompanija porasla za 30 novih ljudi, a uz to itekako su bili angažovani u humanitarnim akcijama. Pričali smo i o kampanji sa UNICEF-om, kao i o partnerstvu sa SOS selima za pomoć deci koja u vreme krize pohađaju online nastavu. Na samom kraju, osvrnuli smo se i ka narednim planovima kompanije Symphony, kao i koje pozicije su za sada otvorene za nove kadrove u firmi.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Tehnologija

Ekskluzivno: Posetili smo Državni data centar u Kragujevcu od 14.000m² – jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope

Redakcija Netokracije prošle nedelje imala je priliku da prva među medijima u Srbiji poseti nedavno izgrađeni data centar u Kragujevcu. Tom prilikom razgovarali smo i sa Mihailom Jovanovićem, direktorom kancelarije za IT i eUpravu, koji nam je otkrio više detalja o ovoj zgradi i njenoj važnosti u procesu digitalizacije države.

Propustili ste

Tehnologija

Kako je softver otvorenog koda uticao da rover NASA-e uspešno sleti na Mars?

Prešavši put od preko 200 miliona kilometara još jedan rover sa Zemlje je, nakon sedam meseci, uspešno sleteo na Mars. Pored mnogih inženjerskih dostignuća na ovom polju, vrlo važnu ulogu za ovaj veliku uspeh, odigrao je, ni manje ni više - softver otvorenog koda.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Principal Software Engineer?

Nikola Puzović, Principal Software Engineer u kompaniji LearnUpon, deli svoja razmišljanja o IT industriji u Srbiji.

Karijere

Vuk Stefanović je junior UI inženjer i otkriva nam kako iz njegovog ugla izgleda srpski IT

Predstavljamo vam 'Razgovore sa juniorima' - specijal u kome nam inženjeri koji ulaze u IT otkrivaju kako oni vide ovu industriju.

Office Talks Podcast

Zašto Srbija nema više uspešnih startapa?

10 uspešnih startapa su slučajnost - 100 su proizvod sistemskog rada.

Kultura 2.0

Data Science može se primeniti i u medijskom poslu – a takvo novinarstvo polako se razvija i u Srbiji

Tatjana Kecojević i Tijana Blagojev, Data naučnice, otkrivaju nam šta je to 'Data Journalism'.

Startapi i poslovanje

Telekom Srbija pokreće VC fond – 25 miliona evra za ‘early stage’ startape u narednih 5 godina

Telekom Srbija osnovala je VC fond koji će godišnje ulagati do 5 miliona evra u domaće startape. Početne ideje finansiraće se iznosima od 50.000 do 100.000 evra.