Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Upravo ove teme detaljnije su nam približili Slavica Pepić i Ivan Bačik. Ideja iza ove epizode bila je da predstavimo dosadašnji rad kompanije Symphony, tim koji stoji iza ove kompanije, njihova iskustva na tržištu rada i da ih, što je najbitnije, bliže predstavimo našoj zajednici i publici.

Ono o čemu smo konkretno u ovoj epizodi pričali jeste na koji način izgleda regrutovanje talenata u kompaniji, kako izgledaju projekti na kojima radi tim iza Symphony-ja koji je osnovan 2006. godine u Sarajevu – šireći vremenom svoje razvojne centre i u Srbiji počev od  2016. godine, gde sada radi više od 160 ljudi.

Imali smo priliku da pričamo i o tome na kojim sve projektima kompanija radi i koje izazove sa sobom donosi rad za inostrane klijente. Ono što bi mnogima moglo da bude najzanimljivije jeste i razgovor o procesima regrutovanja talenata koje ova kompanija sprovodi, zapravo kako kod njih kasnije izgleda profesionalni razvoj zaposlenih što je veoma važno na nivou čitave kompanije.

Kako je razgovor tekao, dotakli smo se i jedne zanimljive činjenice, tačnije uloge psihologa u kompaniji i zašto se potez njihovog angažovanja ispostavio kao pogodak. Naši sagovornici su nam govorili i o radnoj kulturi firme i šta ona sve podrazumeva u vremenu kada su se čitavi procesi rada promenili zbog pandemije korona virusa – posebno kada govorimo o online regrutaciji, što je zaseban izazov.

Ipak i pored pandemije, saznali smo da je kompanija porasla za 30 novih ljudi, a uz to itekako su bili angažovani u humanitarnim akcijama. Pričali smo i o kampanji sa UNICEF-om, kao i o partnerstvu sa SOS selima za pomoć deci koja u vreme krize pohađaju online nastavu. Na samom kraju, osvrnuli smo se i ka narednim planovima kompanije Symphony, kao i koje pozicije su za sada otvorene za nove kadrove u firmi.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Propustili ste

Tehnologija

Bitcoin gubi vrednost – da li je sada pravo vreme za ulaganje?

U prethodnim nedeljama kriptovaluta Bitcoin beleži veliki pad. Zašto je to tako?

Gaming

Niški Webelinx razvija casual video igre za iOS i Android koje igra 15 miliona igrača širom sveta

Kako razvoj industrije video igara u Srbiji sve više raste, tako na površinu izlaze uspešne poslovne priče kreativnih mladih ljudi i startapa koji oblikuju IT scenu naše zemlje. Ovo je još jedna takva priča koja nam dolazi i Niša, preciznije iz Webelinx Games studija.

Startapi i poslovanje

Ima nešto u dvodecenijskom iskustvu Smarta, ali i u ženskom liderstvu

Ivana Ružičić i Ivanka Rankusović nalaze se na čelu kompanije Smart New Frontier Group. U nastavku teksta sa njima detaljnije govorimo o poslovanju te kompanije, ali i položaju žena u IT industriji.

Mobilno

Ukida se naplata rominga između Srbije i Grčke – potpisivanje sporazuma sledeće nedelje

Od ovog leta svi naši građani imaće dodatni razloga za uživanje na putu za Grčku, s obzirom na to da će od sledeće nedelje biti ukinute naknade za roming između ove dve zemlje.

Startapi i poslovanje

City Expert lansirao ‘Kreditni Savetnik’ za buduće vlasnike nekretnina

Kupovina stana ili kuće ume da bude prava noćna mora ukoliko kroz čitav proces prolazite sami i nemate iskustva. Kompanija City Expert lansirala je novi sajt po imenu 'Kreditni Savetnik' koji bi trebalo da edukuje i informiše kupce o različitim mogućnostima za kreditiranje nekretnine.

Office Talks Podcast

Mudrinić hejtuje streaming servise

U 46. epizodi Office Talks podcasta razgovaramo o tome šta pratimo od sadržaja i zašto moramo biti pretplaćeni na nekoliko video servisa kako bismo mogli da gledamo sve što nam je duši milo.