Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Upravo ove teme detaljnije su nam približili Slavica Pepić i Ivan Bačik. Ideja iza ove epizode bila je da predstavimo dosadašnji rad kompanije Symphony, tim koji stoji iza ove kompanije, njihova iskustva na tržištu rada i da ih, što je najbitnije, bliže predstavimo našoj zajednici i publici.

Ono o čemu smo konkretno u ovoj epizodi pričali jeste na koji način izgleda regrutovanje talenata u kompaniji, kako izgledaju projekti na kojima radi tim iza Symphony-ja koji je osnovan 2006. godine u Sarajevu – šireći vremenom svoje razvojne centre i u Srbiji počev od  2016. godine, gde sada radi više od 160 ljudi.

Imali smo priliku da pričamo i o tome na kojim sve projektima kompanija radi i koje izazove sa sobom donosi rad za inostrane klijente. Ono što bi mnogima moglo da bude najzanimljivije jeste i razgovor o procesima regrutovanja talenata koje ova kompanija sprovodi, zapravo kako kod njih kasnije izgleda profesionalni razvoj zaposlenih što je veoma važno na nivou čitave kompanije.

Kako je razgovor tekao, dotakli smo se i jedne zanimljive činjenice, tačnije uloge psihologa u kompaniji i zašto se potez njihovog angažovanja ispostavio kao pogodak. Naši sagovornici su nam govorili i o radnoj kulturi firme i šta ona sve podrazumeva u vremenu kada su se čitavi procesi rada promenili zbog pandemije korona virusa – posebno kada govorimo o online regrutaciji, što je zaseban izazov.

Ipak i pored pandemije, saznali smo da je kompanija porasla za 30 novih ljudi, a uz to itekako su bili angažovani u humanitarnim akcijama. Pričali smo i o kampanji sa UNICEF-om, kao i o partnerstvu sa SOS selima za pomoć deci koja u vreme krize pohađaju online nastavu. Na samom kraju, osvrnuli smo se i ka narednim planovima kompanije Symphony, kao i koje pozicije su za sada otvorene za nove kadrove u firmi.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako je Miloš od Frontend programera postao JavaScript Tech Lead

Ukoliko imate dobro početno znanje i volju da učite, IT industrija vas može nagraditi brzim napretkom kroz tehnološku hijerarhiju kompanije. Svoj karijerni put ka tituli senior programera, ovog puta nam detaljno otkriva Miloš Cvetković koji je JavaScript Tech Lead u kompaniji Levi9.

Office Talks Podcast

Relax Gaming: Put od formiranja studija do nagrađivanih igara

Gost 99. epizode Office Talks podcasta bio je Srđan Zdravković, Head of Studio u kompaniji Relax Gaming koja se bavi razvojem online igara na sreću, a čiji tim u Srbiji stoji iza nekih od najnagrađivanijih naslova u iGaming industriji.

Recenzija

Telegram ili WhatsApp: Koje nam prednosti i rizike donosi svakodnevno dopisivanje na ovim aplikacijama?

Telegram je uveo premium opciju koja za 4,99 dolara mesečno korisnicima obezbeđuje pristup dodatnim funkcijama. Da li je ovo samo nastavak 'borbe' za korisnike između ovog chat servisa i giganta kao što je WhatsApp?

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.