Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije - širi se na Evropu i SAD

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Strong Network je razvio platformu koja ubrzava razvoj softvera uz pomoć Cloud IDE-a, softverskih “kontejnera” i Secure Web Browser-a. Na taj način kompanije mogu da omoguće svojim programerima da rade bilo gde u svetu istovremeno čuvajući bezbednost svog izvornog koda, poverljivih podataka i kredencijala.

Strong Network gradi budućnost bezbednog i pouzdanog remote razvoja sofverskih projekata kroz svoju Virtual Workspace Infrastrukturu, odnosno Cloud IDE platformu za upravljanje softverskim projektima. Platforma omogućava kompanijama da zaštite svoju intelektualnu svojinu od sve većih pretnji poput curenja izvornog koda ili podataka, krađe kredencijala, kao i da poboljšaju efikasnost IT infrastrukture što doprinosi značajnom smanjenju troškova.

U “Enterprise” verziji, platforma može biti instalirana na lokalnim serverima ili u privatnom cloud-u kompanije. Pored toga, dostupna je i SaaS verzija namenjena  startup-ovima i malim kompanijama. Povodom vesti o značajnoj investiciji oglasio se i dr Laurent Balmelli, suosnivač Strong Network-a koji je tom prilikom istakao:

Svet je distribuiran, u skladu sa tim i radno okuruženje za programere bi trebalo da bude takvo. Sa našom platformom, kompanije sada mogu lako integrisati članove tima gde god da se oni nalaze i odmah im obezbediti potpuno podešeno radno okruženje.

Što je još važnije, naše radno okruženje, koje se sastoji od korisničkog interfejsa za kolaboraciju, Cloud IDE-a i Secure Web Browser, omogućava kompanijama da rade sa eksternim programerima i frilenserima koji rade od kuće ili jednostavno zaposlenima u pokretu, bez rizika da će intelektualna svojina, poslovne tajne i poverljive informacije biti kompromitovane – posebno kada su u pitanju ljudi koji nisu direktno zaposleni u kompaniji.

Osnivači Strong Network startapa, Ozrenko Dragić i dr Laurent Balmelli.

Bezbednost podataka je veliki problem za kompanije koji Strong Network nastoji da reši

Sa novim finansiranjem, Strong Network planira da globalno skalira svoj proizvod, kao i da razvije svoje prodajne i inženjerske timove širom sveta. Klijenti kompanije Strong Network kreću se od startapa u ranoj fazi pa sve do velikih tehnoloških kompanija. Za programere, Strong Network nudi zgodnu multi-cloud platformu sa integracijama sa razvojnim alatima kao što su GitHub, GitLab, BitBucket i svim dostupni CI/CD alatima. Balmelli takođe dodaje sledeće:

Mi smo jedini proizvod na tržištu koji na jednostavan način omogućava distribuciju, na nivou cele kompanije, integrisanog razvojnog okruženja u cloud-u (IDE) i visoku zaštitu podataka koristeći Virtual Worskpace Infrastracture (VWI), koja pokriva i implementira mehanizme kao što je Zero-Trust arhitektura, sprečavanje gubitka podataka, jednostavno upravljanje i siguran pristup svim razvojnim alatima preko Secure Web Browser-a zasnovanog na Google Chrome-u.

“Dosadašnji uspeh Laurenta, Ozrenka i njihovog tima veoma je impresivan i oni se nalaze na sjajnom putu da promene način rada programeraširom sveta”, istakao je Patrik Bekmen, generalni partner u OpenOcean-u koji je jedan od investitora u pomenuti startap.

Prema njegovim rečima, Strong Network rešava ogromu i rastuću bolnu tačku kompanija koje pokušavaju da usvoje remote i hibridni model rada koristeći najbolje talente širom sveta bez ugrožavanja svoje intelektualne svojine ili agilnosti. Bekmen između ostalog dodaje kako je bezbednost podataka jedan od gorućih problema sa kojima se kompanije danas susreću – a sa svojim iskustvom, Strong Network zna kako se suočiti sa tim bolje od bilo koga drugog.


Ostavi komentar

  1. vex 5

    vex 5

    30. 5. 2022. u 05:24 Odgovori

    Dosadašnji uspeh Laurenta, Ozrenka i njihovog tima veoma je impresivan i oni se nalaze na sjajnom putu da promene način rada programeraširom sveta

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.