Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije - širi se na Evropu i SAD

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Strong Network je razvio platformu koja ubrzava razvoj softvera uz pomoć Cloud IDE-a, softverskih “kontejnera” i Secure Web Browser-a. Na taj način kompanije mogu da omoguće svojim programerima da rade bilo gde u svetu istovremeno čuvajući bezbednost svog izvornog koda, poverljivih podataka i kredencijala.

Strong Network gradi budućnost bezbednog i pouzdanog remote razvoja sofverskih projekata kroz svoju Virtual Workspace Infrastrukturu, odnosno Cloud IDE platformu za upravljanje softverskim projektima. Platforma omogućava kompanijama da zaštite svoju intelektualnu svojinu od sve većih pretnji poput curenja izvornog koda ili podataka, krađe kredencijala, kao i da poboljšaju efikasnost IT infrastrukture što doprinosi značajnom smanjenju troškova.

U “Enterprise” verziji, platforma može biti instalirana na lokalnim serverima ili u privatnom cloud-u kompanije. Pored toga, dostupna je i SaaS verzija namenjena  startup-ovima i malim kompanijama. Povodom vesti o značajnoj investiciji oglasio se i dr Laurent Balmelli, suosnivač Strong Network-a koji je tom prilikom istakao:

Svet je distribuiran, u skladu sa tim i radno okuruženje za programere bi trebalo da bude takvo. Sa našom platformom, kompanije sada mogu lako integrisati članove tima gde god da se oni nalaze i odmah im obezbediti potpuno podešeno radno okruženje.

Što je još važnije, naše radno okruženje, koje se sastoji od korisničkog interfejsa za kolaboraciju, Cloud IDE-a i Secure Web Browser, omogućava kompanijama da rade sa eksternim programerima i frilenserima koji rade od kuće ili jednostavno zaposlenima u pokretu, bez rizika da će intelektualna svojina, poslovne tajne i poverljive informacije biti kompromitovane – posebno kada su u pitanju ljudi koji nisu direktno zaposleni u kompaniji.

Osnivači Strong Network startapa, Ozrenko Dragić i dr Laurent Balmelli.

Bezbednost podataka je veliki problem za kompanije koji Strong Network nastoji da reši

Sa novim finansiranjem, Strong Network planira da globalno skalira svoj proizvod, kao i da razvije svoje prodajne i inženjerske timove širom sveta. Klijenti kompanije Strong Network kreću se od startapa u ranoj fazi pa sve do velikih tehnoloških kompanija. Za programere, Strong Network nudi zgodnu multi-cloud platformu sa integracijama sa razvojnim alatima kao što su GitHub, GitLab, BitBucket i svim dostupni CI/CD alatima. Balmelli takođe dodaje sledeće:

Mi smo jedini proizvod na tržištu koji na jednostavan način omogućava distribuciju, na nivou cele kompanije, integrisanog razvojnog okruženja u cloud-u (IDE) i visoku zaštitu podataka koristeći Virtual Worskpace Infrastracture (VWI), koja pokriva i implementira mehanizme kao što je Zero-Trust arhitektura, sprečavanje gubitka podataka, jednostavno upravljanje i siguran pristup svim razvojnim alatima preko Secure Web Browser-a zasnovanog na Google Chrome-u.

“Dosadašnji uspeh Laurenta, Ozrenka i njihovog tima veoma je impresivan i oni se nalaze na sjajnom putu da promene način rada programeraširom sveta”, istakao je Patrik Bekmen, generalni partner u OpenOcean-u koji je jedan od investitora u pomenuti startap.

Prema njegovim rečima, Strong Network rešava ogromu i rastuću bolnu tačku kompanija koje pokušavaju da usvoje remote i hibridni model rada koristeći najbolje talente širom sveta bez ugrožavanja svoje intelektualne svojine ili agilnosti. Bekmen između ostalog dodaje kako je bezbednost podataka jedan od gorućih problema sa kojima se kompanije danas susreću – a sa svojim iskustvom, Strong Network zna kako se suočiti sa tim bolje od bilo koga drugog.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Office Talks Podcast

Događaji koji su obeležili domaći IT u 2022.

Još jedna intenzivna i turbulentna godina u lokalnoj i globalnoj IT industriji polako ostaje iza nas. U 124. epizodi Office Talks podkasta tradicionalno prelazimo najznačajnije momente iz IT ekosistema u prethodnih 365 dana.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Novost

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.