Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije - širi se na Evropu i SAD

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Strong Network je razvio platformu koja ubrzava razvoj softvera uz pomoć Cloud IDE-a, softverskih “kontejnera” i Secure Web Browser-a. Na taj način kompanije mogu da omoguće svojim programerima da rade bilo gde u svetu istovremeno čuvajući bezbednost svog izvornog koda, poverljivih podataka i kredencijala.

Strong Network gradi budućnost bezbednog i pouzdanog remote razvoja sofverskih projekata kroz svoju Virtual Workspace Infrastrukturu, odnosno Cloud IDE platformu za upravljanje softverskim projektima. Platforma omogućava kompanijama da zaštite svoju intelektualnu svojinu od sve većih pretnji poput curenja izvornog koda ili podataka, krađe kredencijala, kao i da poboljšaju efikasnost IT infrastrukture što doprinosi značajnom smanjenju troškova.

U “Enterprise” verziji, platforma može biti instalirana na lokalnim serverima ili u privatnom cloud-u kompanije. Pored toga, dostupna je i SaaS verzija namenjena  startup-ovima i malim kompanijama. Povodom vesti o značajnoj investiciji oglasio se i dr Laurent Balmelli, suosnivač Strong Network-a koji je tom prilikom istakao:

Svet je distribuiran, u skladu sa tim i radno okuruženje za programere bi trebalo da bude takvo. Sa našom platformom, kompanije sada mogu lako integrisati članove tima gde god da se oni nalaze i odmah im obezbediti potpuno podešeno radno okruženje.

Što je još važnije, naše radno okruženje, koje se sastoji od korisničkog interfejsa za kolaboraciju, Cloud IDE-a i Secure Web Browser, omogućava kompanijama da rade sa eksternim programerima i frilenserima koji rade od kuće ili jednostavno zaposlenima u pokretu, bez rizika da će intelektualna svojina, poslovne tajne i poverljive informacije biti kompromitovane – posebno kada su u pitanju ljudi koji nisu direktno zaposleni u kompaniji.

Osnivači Strong Network startapa, Ozrenko Dragić i dr Laurent Balmelli.

Bezbednost podataka je veliki problem za kompanije koji Strong Network nastoji da reši

Sa novim finansiranjem, Strong Network planira da globalno skalira svoj proizvod, kao i da razvije svoje prodajne i inženjerske timove širom sveta. Klijenti kompanije Strong Network kreću se od startapa u ranoj fazi pa sve do velikih tehnoloških kompanija. Za programere, Strong Network nudi zgodnu multi-cloud platformu sa integracijama sa razvojnim alatima kao što su GitHub, GitLab, BitBucket i svim dostupni CI/CD alatima. Balmelli takođe dodaje sledeće:

Mi smo jedini proizvod na tržištu koji na jednostavan način omogućava distribuciju, na nivou cele kompanije, integrisanog razvojnog okruženja u cloud-u (IDE) i visoku zaštitu podataka koristeći Virtual Worskpace Infrastracture (VWI), koja pokriva i implementira mehanizme kao što je Zero-Trust arhitektura, sprečavanje gubitka podataka, jednostavno upravljanje i siguran pristup svim razvojnim alatima preko Secure Web Browser-a zasnovanog na Google Chrome-u.

“Dosadašnji uspeh Laurenta, Ozrenka i njihovog tima veoma je impresivan i oni se nalaze na sjajnom putu da promene način rada programeraširom sveta”, istakao je Patrik Bekmen, generalni partner u OpenOcean-u koji je jedan od investitora u pomenuti startap.

Prema njegovim rečima, Strong Network rešava ogromu i rastuću bolnu tačku kompanija koje pokušavaju da usvoje remote i hibridni model rada koristeći najbolje talente širom sveta bez ugrožavanja svoje intelektualne svojine ili agilnosti. Bekmen između ostalog dodaje kako je bezbednost podataka jedan od gorućih problema sa kojima se kompanije danas susreću – a sa svojim iskustvom, Strong Network zna kako se suočiti sa tim bolje od bilo koga drugog.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.