Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije - širi se na Evropu i SAD

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Strong Network je razvio platformu koja ubrzava razvoj softvera uz pomoć Cloud IDE-a, softverskih “kontejnera” i Secure Web Browser-a. Na taj način kompanije mogu da omoguće svojim programerima da rade bilo gde u svetu istovremeno čuvajući bezbednost svog izvornog koda, poverljivih podataka i kredencijala.

Strong Network gradi budućnost bezbednog i pouzdanog remote razvoja sofverskih projekata kroz svoju Virtual Workspace Infrastrukturu, odnosno Cloud IDE platformu za upravljanje softverskim projektima. Platforma omogućava kompanijama da zaštite svoju intelektualnu svojinu od sve većih pretnji poput curenja izvornog koda ili podataka, krađe kredencijala, kao i da poboljšaju efikasnost IT infrastrukture što doprinosi značajnom smanjenju troškova.

U “Enterprise” verziji, platforma može biti instalirana na lokalnim serverima ili u privatnom cloud-u kompanije. Pored toga, dostupna je i SaaS verzija namenjena  startup-ovima i malim kompanijama. Povodom vesti o značajnoj investiciji oglasio se i dr Laurent Balmelli, suosnivač Strong Network-a koji je tom prilikom istakao:

Svet je distribuiran, u skladu sa tim i radno okuruženje za programere bi trebalo da bude takvo. Sa našom platformom, kompanije sada mogu lako integrisati članove tima gde god da se oni nalaze i odmah im obezbediti potpuno podešeno radno okruženje.

Što je još važnije, naše radno okruženje, koje se sastoji od korisničkog interfejsa za kolaboraciju, Cloud IDE-a i Secure Web Browser, omogućava kompanijama da rade sa eksternim programerima i frilenserima koji rade od kuće ili jednostavno zaposlenima u pokretu, bez rizika da će intelektualna svojina, poslovne tajne i poverljive informacije biti kompromitovane – posebno kada su u pitanju ljudi koji nisu direktno zaposleni u kompaniji.

Osnivači Strong Network startapa, Ozrenko Dragić i dr Laurent Balmelli.

Bezbednost podataka je veliki problem za kompanije koji Strong Network nastoji da reši

Sa novim finansiranjem, Strong Network planira da globalno skalira svoj proizvod, kao i da razvije svoje prodajne i inženjerske timove širom sveta. Klijenti kompanije Strong Network kreću se od startapa u ranoj fazi pa sve do velikih tehnoloških kompanija. Za programere, Strong Network nudi zgodnu multi-cloud platformu sa integracijama sa razvojnim alatima kao što su GitHub, GitLab, BitBucket i svim dostupni CI/CD alatima. Balmelli takođe dodaje sledeće:

Mi smo jedini proizvod na tržištu koji na jednostavan način omogućava distribuciju, na nivou cele kompanije, integrisanog razvojnog okruženja u cloud-u (IDE) i visoku zaštitu podataka koristeći Virtual Worskpace Infrastracture (VWI), koja pokriva i implementira mehanizme kao što je Zero-Trust arhitektura, sprečavanje gubitka podataka, jednostavno upravljanje i siguran pristup svim razvojnim alatima preko Secure Web Browser-a zasnovanog na Google Chrome-u.

“Dosadašnji uspeh Laurenta, Ozrenka i njihovog tima veoma je impresivan i oni se nalaze na sjajnom putu da promene način rada programeraširom sveta”, istakao je Patrik Bekmen, generalni partner u OpenOcean-u koji je jedan od investitora u pomenuti startap.

Prema njegovim rečima, Strong Network rešava ogromu i rastuću bolnu tačku kompanija koje pokušavaju da usvoje remote i hibridni model rada koristeći najbolje talente širom sveta bez ugrožavanja svoje intelektualne svojine ili agilnosti. Bekmen između ostalog dodaje kako je bezbednost podataka jedan od gorućih problema sa kojima se kompanije danas susreću – a sa svojim iskustvom, Strong Network zna kako se suočiti sa tim bolje od bilo koga drugog.


Ostavi komentar

  1. vex 5

    vex 5

    30. 5. 2022. u 05:24 Odgovori

    Dosadašnji uspeh Laurenta, Ozrenka i njihovog tima veoma je impresivan i oni se nalaze na sjajnom putu da promene način rada programeraširom sveta

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Zašto je VS Code omiljeni alat svih developera?

Ovogodišnje Stack Overflow istraživanje pokazalo je da je Visual Studio Code (VS Code) već četvrtu godinu zaredom najvoljeniji alat među svim developerima. Predstavljamo vam razloge zašto se 74,48% profesionalnih developera, ali i početnika izjasnilo da preferira ovaj alat u odnosu na ostale.

Startapi i poslovanje

SPLET tech konferencija o inovativnom preduzetništvu zakazana za 12. oktobar u Beogradu

Prvi put u Beogradu, 12. oktobra 2022. godine u MTS Dvorani, održaće se SPLET Tech, konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništvu.

Karijere

Istraživanje: Prosečne plate u IT sektoru €1.600, sve više stručnjaka sa srednjom školom

Istraživanje 'Puls Srpske IT zajednice' pokazuje da su plate nastavile rast, te da sada prosečna iznosi čak 1.600 evra, dok 10% kandidata zarađuje iznose preko 3.000 evra, što je pet puta više od prosečne plate u Srbiji.

Startapi i poslovanje

Otvara se HUB8 – novi ‘coworking’ prostor u srcu Dedinja

Smešten u vili sa bazenom, novi coworking prostire se na 530 metara kvadratnih i u ponudi ima 40 radnih mesta za pojedince i timove, sale za sastanke, ali i mogućnost virtuelne kancelarije.

Startapi i poslovanje

Keo Sar: Srpski osnivači imaju jasnu viziju o problemima koje rešavaju

Keo Sar poseduje bogato iskustvo u mentorisanju međunarodnim akceleratorskim programima, a za Netokraciju je govorio o domaćem startap ekosistemu, njegovim razlikama u odnosu na strano tržište i potencijalu za budući rast.

Gaming

Nordeus fondacija pokrenula Gejmlab – besplatnu platformu za učenje o gejmingu

Nordeus fondacija danas predstavlja besplatnu platformu za učenje o gejmingu pod nazivom Gejmlab. Kroz kurseve, iskustvo stručnjaka praktičan rad, otvorene izvore informacija, mladi mogu da steknu osnovna znanja o samoj industriji, disciplinama i karijerama u okviru nje.