Novosadski GlobeScout.Me pobednik Start Tel Aviv takmičenja

Novosadski GlobeScout.Me pobednik Start Tel Aviv takmičenja

Juče je u prostorijama coworking prostora Playground održano četvrto po redu Start Tel Aviv takmičenje koje organizuju Ambasada Izraela u Srbiji i ICT Hub. Pobedu među pet najboljih timova koji su se predstavili žiriju odneo je novosadski GlobeScout.Me koji će svoju predstaviti investitorima na prestižnom DLD festivalu u Tel Avivu početkom septembra.

Takmičenje Start Tel Aviv ove godine bilo je posvećeno socijalnom preduzetništvu i urbanim inovacijama. Sturčni žiri, na čelu sa Morijom Kasis, koja važi za jednu od vodećih stručnih konsultanata za startap kompanije u Izraelu, odabrao je pet kompanija koje će svoje inovativne projekte predstaviti na završnom događaju. Između ostalog, tim žirija sačinjavali su i Kosta Andrić (ICT Hub), Jenny Sedov (Embassy of Israel), zatim Natalija Sandić (Innovation Fund) i Ivan Filipović (30Hills).

Pobednički tim GlobeScout.Me je platforma namenjena sportistima, trenerima i timovima širom sveta koji mogu da kreiraju svoj profil i tako se povežu međusobno – jednom rečju, LinkedIn za sportiste. CEO i suosnivač, Ognjen Vlaškalin, prokomentarisao je značaj odlazak na DLD festival:

Odneti pobedu na jednom ovakvom takmičenju uvek znači puno, sjajno je to što je u potpunosti plaćen put u Tel Aviv i sam Izrael koji je drugi najveći ekosistem u svetu kada je reč o startapima.

Našem timu biće posebno interesantno da se upozna sa procesom funkcionisanja tamošnja startap zajednice, a ono što je takođe veoma značajno za nas jeste i kontakt sa potencijalnim investitorima pred kojima ćemo imati priliku da predstavimo svoj proizvod i u narednom periodu možda podignemo određena novčana sredstva.

Povezivanje sa preduzetnicima i investitorima u prvom planu

Pored pobedničkog projekta na Start Tel Aviv takmičenju predstavljeni su i mobilna aplikacija Filter App – vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu, kao i Uradi-zaradi – online platforma koja omogućava zauzetim ljudima da delegiraju jednokratne zadatke onima koji su zainteresovani za zaradu.

DLD Festival inovacija u Tel Avivu okuplja investitore i predstavnike kompanija širom sveta, predstavljajući tako veliku priliku za mlade startape da predstave svoje ideje.

Publika je imala prilike i da se upozna projektima kao što su Solagro čiji tim stoji iza rešenja pametnih presa za reciklažu, kao i sa startapom CouchCoach koji ljubiteljima košarke pruža mogućnost da se aktivno uključe u zvanične utakmice i predviđaju pobednike.

Pobednički tim osvojio je u okviru Start Tel Aviv takmičenja odlazak na DLD festival – međunarodni događaj posvećen inovacijama koji se svake godine održava u Izraelu. Novosadski GlobeScout.Me tamo će imati priliku da se upozna sa vodećim izraelskim preduzetnicima, poslovnim anđelima i predstavnicima tehnoloških inkubatora, ali i sa načinom na koji funkcioniše sada već poznati telavivski startap ekosistem.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nike, IBM i McDonald’s koriste srpski Vacation Tracker kako bi pratili godišnje odmore svojih zaposlenih

Praćenje godišnjih odmora, bolovanja i slobodnih dana u kompanijama sa velikim brojem zaposlenih često ume da bude komplikovan i zamoran proces. Rešenje ovog izazova u vidu digitalnog servisa Vacation Tracker ponudio je razvojni tim kompanije Cloud Horizon u Srbiji.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.