Novosadski GlobeScout.Me pobednik Start Tel Aviv takmičenja

Novosadski GlobeScout.Me pobednik Start Tel Aviv takmičenja

Juče je u prostorijama coworking prostora Playground održano četvrto po redu Start Tel Aviv takmičenje koje organizuju Ambasada Izraela u Srbiji i ICT Hub. Pobedu među pet najboljih timova koji su se predstavili žiriju odneo je novosadski GlobeScout.Me koji će svoju predstaviti investitorima na prestižnom DLD festivalu u Tel Avivu početkom septembra.

Takmičenje Start Tel Aviv ove godine bilo je posvećeno socijalnom preduzetništvu i urbanim inovacijama. Sturčni žiri, na čelu sa Morijom Kasis, koja važi za jednu od vodećih stručnih konsultanata za startap kompanije u Izraelu, odabrao je pet kompanija koje će svoje inovativne projekte predstaviti na završnom događaju. Između ostalog, tim žirija sačinjavali su i Kosta Andrić (ICT Hub), Jenny Sedov (Embassy of Israel), zatim Natalija Sandić (Innovation Fund) i Ivan Filipović (30Hills).

Pobednički tim GlobeScout.Me je platforma namenjena sportistima, trenerima i timovima širom sveta koji mogu da kreiraju svoj profil i tako se povežu međusobno – jednom rečju, LinkedIn za sportiste. CEO i suosnivač, Ognjen Vlaškalin, prokomentarisao je značaj odlazak na DLD festival:

Odneti pobedu na jednom ovakvom takmičenju uvek znači puno, sjajno je to što je u potpunosti plaćen put u Tel Aviv i sam Izrael koji je drugi najveći ekosistem u svetu kada je reč o startapima.

Našem timu biće posebno interesantno da se upozna sa procesom funkcionisanja tamošnja startap zajednice, a ono što je takođe veoma značajno za nas jeste i kontakt sa potencijalnim investitorima pred kojima ćemo imati priliku da predstavimo svoj proizvod i u narednom periodu možda podignemo određena novčana sredstva.

Povezivanje sa preduzetnicima i investitorima u prvom planu

Pored pobedničkog projekta na Start Tel Aviv takmičenju predstavljeni su i mobilna aplikacija Filter App – vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu, kao i Uradi-zaradi – online platforma koja omogućava zauzetim ljudima da delegiraju jednokratne zadatke onima koji su zainteresovani za zaradu.

DLD Festival inovacija u Tel Avivu okuplja investitore i predstavnike kompanija širom sveta, predstavljajući tako veliku priliku za mlade startape da predstave svoje ideje.

Publika je imala prilike i da se upozna projektima kao što su Solagro čiji tim stoji iza rešenja pametnih presa za reciklažu, kao i sa startapom CouchCoach koji ljubiteljima košarke pruža mogućnost da se aktivno uključe u zvanične utakmice i predviđaju pobednike.

Pobednički tim osvojio je u okviru Start Tel Aviv takmičenja odlazak na DLD festival – međunarodni događaj posvećen inovacijama koji se svake godine održava u Izraelu. Novosadski GlobeScout.Me tamo će imati priliku da se upozna sa vodećim izraelskim preduzetnicima, poslovnim anđelima i predstavnicima tehnoloških inkubatora, ali i sa načinom na koji funkcioniše sada već poznati telavivski startap ekosistem.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.

Intervju

McCann otkriva (skoro) sve što ste želeli da znate o tehnologiji – tokom i posle korone

'WeCann Point of View' je e-book kreiran od strane agencije McCann u okviru kog dele svoja razmišljanja o praćenju i privatnosti, kupovini, dokumentima i parama, ekonomiji deljenja i ekonomiji razdvojenosti, proširenoj realnosti, i drugim trendovima koji su se promenili u toku pandemije. U nastavku za Netokraciju izdvajaju najzanimljivije delove.

Startapi i poslovanje

Kako srpski IT-jevci treba da se brendiraju u inostranstvu – kao jeftina ili kvalitetna radna snaga?

Aktuelna pandemijska kriza (i njene ekonomske posledice), naveli su nas na sledeće pitanje: da li će domaće IT kompanije, agencije, frilenseri i regruteri morati da promene način na koji predstavljaju svoje proizvode, usluge i kadar na međunarodnom tržištu? Dakle, hoćemo li u prvi plat isticati da smo povoljni, da imamo kvalitetan kadar - ili oba?