Launcher je prvi niški akceleratorski program

Launcher je prvi niški akceleratorski program – prijave traju do 20. decembra u ponoć

Naučno-tehnološki park Niš, uz finansijsku podršku kompanije Fazi i Ministarstva za nauku tehnološki razvoj i inovaciju, pokrenuo je prvi niški akceleratorski program 'Launcher'.

Ovaj program podrške namenjen je startap timovima u ranoj fazi razvoja, pojedincima,
timovima privrednim subjektima (privredno društvo i preduzetnici) koji razvijaju inovativno i tehnološko rešenje.

Kako navode organizatori, Launcher pokriva ideje iz oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija, hrane za budućnost, mašina i proizvodnih procesa budućnosti i kreativne industrije. Uz punu stručnu pomoć mentora iz relevantnih oblasti, program Launcher omogućava timovima da oblikuju svoje ideje i osvoje novčanu nagradu u iznosu od 20.000 evra kao podsticaj za dalji rast i razvoj.

Kroz Launcher program, učesnici će biti u prilici da uče uz mentorstvo i konsultacije, dobiti članstvo i radni prostor u NTP Niš i nove networking prilike.

Predavači na programu su iskusni profesionalci iz različitih oblasti, uključujući preduzetništvo, inovacije, tehnologiju, marketing, prodaju, finansije i menadžment, a mentori su renomirani preduzetnici, stručnjaci iz različitih industrija, investitori i poslovni savetnici koji će pomoći učesnicima u različitim aspektima razvoja njihovih startapa.

Program će se sastojati iz dve faze

Proces selekcije programa podrazumeva dve faze. U prvoj fazi, učesnici će imati priliku da prisustvuju radionicama i takmičenjima na kojima će prezentovati svoje ideje, nakon čega će odabrani timovi preći u sledeću fazu programa – intenzivnih radionica i mentorstva na kojoj će u saradnji sa mentorima nastaviti njihov dalji razvoj.

Vrhunac ove faze je Demo dan u kojem će timovi imati prilike da predstave svoje ideje pred komisijom koja će doneti odluku o finansijskoj podršci onim najperspektivnijim, pružajući im priliku za dalji napredak.

Rok za prijavu otvoren je do 20. decembra u ponoć, a više informacija o samom projektu možete pronaći na zvaničnom sajtu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.