Sve o 'SC Ventures' (fondu vrednom €40 miliona)

Sve o ‘SC Ventures’ (fondu vrednom €40 miliona) naredne srede u ICT Hub-u

Četrnaesti 'ICT Hub Meetup' ugostiće 16. decembra predstavnike South Central Ventures fonda, koji raspolaže sa 40 miliona evra namenjenih tehnološkim startapima sa prostora Balkana. U ime ovog investicionog fonda prisutnima će se obratiti Vuk Đukić koji će govoriti više o seed kapitalu namenjenom 'early stage' kompanijama, ali i načinu na koji zainteresovani startapi mogu aplicirati.

svc-icthub

Krajem septembra Netokracija je ekskluzivno najavila početak rada novog Venture Capital fonda na prostoru Balkana. U pitanju je Enterprise Innovatio Fund (ENIF) koji posluje pod brendom South Central Ventures, a koji raspolaže sa 40 miliona evra namenjenih tehnološkim kompanijama na prostoru Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Albanije i Crne Gore.

U cilju predstavljanja investitora i SCV tima, prostorije ICT Hub-a ugostiće naredne srede Vuka Đukića, principal-a ovog fonda, koji će govoriti o ciljevima i uslovima ulaganja. Kroz info sesiju koja će biti održana na srpskom jeziku, prisutni će moći da saznaju sve o iznosima seed kapitala namenjenog za early-stage projekte, kao i kako da apliciraju za South Central Ventures, pri čemu će Đukić odgovarati i na pitanja publike.

Iz ICT Hub-a napominju da je prisustvo okupljanju otvoreno za sve zainteresovane, te pozivaju na prethodnu potvrdu prisustva putem zvanične Meetup stranice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Web 3.0

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.