Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Kao deo svetske turneje Solana x Jump Hacker House konferencija nakon Praga, Njujorka, Majamija, Bahama, Ostina, Londona i Barselone, dolazi u Beograd. Ovaj događaj pružiće pojedincima i timovima priliku da pronađu nove saradnike ili članove tima, kao i da nauče i naprave nešto novo tokom događaja. Pored prostora za rad i dobre internet konekcije, timovi će imati priliku da prisustvuju predavanjima i radionicama.

Sa druge strane, inženjeri Solana Labs-a govoriće o trenutnim tehnološkim izazovima sa kojima se Solana blockchain suočava. Kao sponzori događaja Jump Crypto, Solsea i Streamflow Finance održaće dodatna predavanja i radionice.

Tako će inženjeri iz Jump Crypto održati radionicu za softverske inženjere o projektu Wormhole, dok će Vitomir Jevremović, osnivač Solsea, govoriti o budućnosti NFT-jeva. Mališa Stanojević, osnivač Streamflow Finance-a, održaće predavanje o tome kako od koncepta tehnološke ideje doći do projekta i tima. Povodom predstojećeg događaja u Beogradu, oglasio se i Austin Federa, Head of Communications u Solana Fondaciji koji je istakao sledeće:

Balkan i Solana imaju dosta toga zajedničkog – rast, inovativnost, i dosta dobrih inženjera. Zbog toga smo uzbuđeni da dovedemo Solana x Jump Hacker House u Beograd i pomognemo inženjerima da krenu da razvijaju proizvode i rešenja u web3 tehnologijama.

Prijavite se na vreme i osigurajte vaše mesto

Kao uvod u Hacker House Beograd održaće se Solana RS meetup u sredu 29.06. od 17:30h u amfiteatru Nove Iskre na Dorćolu. Tokom ovog okupljanja uključiće se Bartosz Lipiński, softverski inženjer iz Solana Labs-a i Alevtina Yakovenko, ecosystem growth lead iz Solana Fondacije koji će dati kratku najavu o tome šta učesnici mogu da očekuju tokom Hacker House Beograd konferencije.

Osnivač Streamflow Finance protokola i platforme za distribuciju tokena, Mališa Stanojević, otkriće prve detalje novog grant-a za softverske inženjere i tehnološke timove uz više informacija o tome na koji način se prijaviti. Unique.vc će predstaviti svoju platformu za upravljanje organizacijom i njenim sredstvima na blockchain tehnologiji. All Art protokol  blockchain infrastrukture za digitalnu imovinu i Solsea sveobuhvatna NFT platforma predstaviće svoje projekte publici.

Takođe, Solrise koji se nalazi među prvim timovima koji su razvijani na Solani, predstaviće Solflare, tačnije prvi novčanik za Solana blockchain i Solrise Finance, platformu za decentralizovane investicione fondove. Nakon zvaničnog programa, zakazano je i neformalno druženje na terasi Nove Iskre. Kapacitet Solana RS meetup-a je ograničen, pa iz organizacije apeluju na sve potencijalne učesnike da osiguraju svoje mesto prijavom na ovom linku.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Kolumna

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.