Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Kao deo svetske turneje Solana x Jump Hacker House konferencija nakon Praga, Njujorka, Majamija, Bahama, Ostina, Londona i Barselone, dolazi u Beograd. Ovaj događaj pružiće pojedincima i timovima priliku da pronađu nove saradnike ili članove tima, kao i da nauče i naprave nešto novo tokom događaja. Pored prostora za rad i dobre internet konekcije, timovi će imati priliku da prisustvuju predavanjima i radionicama.

Sa druge strane, inženjeri Solana Labs-a govoriće o trenutnim tehnološkim izazovima sa kojima se Solana blockchain suočava. Kao sponzori događaja Jump Crypto, Solsea i Streamflow Finance održaće dodatna predavanja i radionice.

Tako će inženjeri iz Jump Crypto održati radionicu za softverske inženjere o projektu Wormhole, dok će Vitomir Jevremović, osnivač Solsea, govoriti o budućnosti NFT-jeva. Mališa Stanojević, osnivač Streamflow Finance-a, održaće predavanje o tome kako od koncepta tehnološke ideje doći do projekta i tima. Povodom predstojećeg događaja u Beogradu, oglasio se i Austin Federa, Head of Communications u Solana Fondaciji koji je istakao sledeće:

Balkan i Solana imaju dosta toga zajedničkog – rast, inovativnost, i dosta dobrih inženjera. Zbog toga smo uzbuđeni da dovedemo Solana x Jump Hacker House u Beograd i pomognemo inženjerima da krenu da razvijaju proizvode i rešenja u web3 tehnologijama.

Prijavite se na vreme i osigurajte vaše mesto

Kao uvod u Hacker House Beograd održaće se Solana RS meetup u sredu 29.06. od 17:30h u amfiteatru Nove Iskre na Dorćolu. Tokom ovog okupljanja uključiće se Bartosz Lipiński, softverski inženjer iz Solana Labs-a i Alevtina Yakovenko, ecosystem growth lead iz Solana Fondacije koji će dati kratku najavu o tome šta učesnici mogu da očekuju tokom Hacker House Beograd konferencije.

Osnivač Streamflow Finance protokola i platforme za distribuciju tokena, Mališa Stanojević, otkriće prve detalje novog grant-a za softverske inženjere i tehnološke timove uz više informacija o tome na koji način se prijaviti. Unique.vc će predstaviti svoju platformu za upravljanje organizacijom i njenim sredstvima na blockchain tehnologiji. All Art protokol  blockchain infrastrukture za digitalnu imovinu i Solsea sveobuhvatna NFT platforma predstaviće svoje projekte publici.

Takođe, Solrise koji se nalazi među prvim timovima koji su razvijani na Solani, predstaviće Solflare, tačnije prvi novčanik za Solana blockchain i Solrise Finance, platformu za decentralizovane investicione fondove. Nakon zvaničnog programa, zakazano je i neformalno druženje na terasi Nove Iskre. Kapacitet Solana RS meetup-a je ograničen, pa iz organizacije apeluju na sve potencijalne učesnike da osiguraju svoje mesto prijavom na ovom linku.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.