Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Kao deo svetske turneje Solana x Jump Hacker House konferencija nakon Praga, Njujorka, Majamija, Bahama, Ostina, Londona i Barselone, dolazi u Beograd. Ovaj događaj pružiće pojedincima i timovima priliku da pronađu nove saradnike ili članove tima, kao i da nauče i naprave nešto novo tokom događaja. Pored prostora za rad i dobre internet konekcije, timovi će imati priliku da prisustvuju predavanjima i radionicama.

Sa druge strane, inženjeri Solana Labs-a govoriće o trenutnim tehnološkim izazovima sa kojima se Solana blockchain suočava. Kao sponzori događaja Jump Crypto, Solsea i Streamflow Finance održaće dodatna predavanja i radionice.

Tako će inženjeri iz Jump Crypto održati radionicu za softverske inženjere o projektu Wormhole, dok će Vitomir Jevremović, osnivač Solsea, govoriti o budućnosti NFT-jeva. Mališa Stanojević, osnivač Streamflow Finance-a, održaće predavanje o tome kako od koncepta tehnološke ideje doći do projekta i tima. Povodom predstojećeg događaja u Beogradu, oglasio se i Austin Federa, Head of Communications u Solana Fondaciji koji je istakao sledeće:

Balkan i Solana imaju dosta toga zajedničkog – rast, inovativnost, i dosta dobrih inženjera. Zbog toga smo uzbuđeni da dovedemo Solana x Jump Hacker House u Beograd i pomognemo inženjerima da krenu da razvijaju proizvode i rešenja u web3 tehnologijama.

Prijavite se na vreme i osigurajte vaše mesto

Kao uvod u Hacker House Beograd održaće se Solana RS meetup u sredu 29.06. od 17:30h u amfiteatru Nove Iskre na Dorćolu. Tokom ovog okupljanja uključiće se Bartosz Lipiński, softverski inženjer iz Solana Labs-a i Alevtina Yakovenko, ecosystem growth lead iz Solana Fondacije koji će dati kratku najavu o tome šta učesnici mogu da očekuju tokom Hacker House Beograd konferencije.

Osnivač Streamflow Finance protokola i platforme za distribuciju tokena, Mališa Stanojević, otkriće prve detalje novog grant-a za softverske inženjere i tehnološke timove uz više informacija o tome na koji način se prijaviti. Unique.vc će predstaviti svoju platformu za upravljanje organizacijom i njenim sredstvima na blockchain tehnologiji. All Art protokol  blockchain infrastrukture za digitalnu imovinu i Solsea sveobuhvatna NFT platforma predstaviće svoje projekte publici.

Takođe, Solrise koji se nalazi među prvim timovima koji su razvijani na Solani, predstaviće Solflare, tačnije prvi novčanik za Solana blockchain i Solrise Finance, platformu za decentralizovane investicione fondove. Nakon zvaničnog programa, zakazano je i neformalno druženje na terasi Nove Iskre. Kapacitet Solana RS meetup-a je ograničen, pa iz organizacije apeluju na sve potencijalne učesnike da osiguraju svoje mesto prijavom na ovom linku.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.