Softech Solutions otvorio predstavništvo u Madridu

Softech Solutions otvorio predstavništvo u Madridu, sledi dalje širenje na inostranom tržištu

Startap Softech Solutions najavio je otvaranje predstavništva u španskoj prestonici, a u okviru konferencije za inovacije i preduzetništvo South Summit u Madridu predstavili su i svoj novi proizvod - Digital Spark™.

Netokracija je krajem februara imala priliku da piše o ovom startapu, a povodom otvaranja nove kancelarije njegovi predstavnici istakli su da će predstavništvo u Madridu biti centar za razvoj poslovanja, prodaju i podršku korisnicima na evropskom tržištu.

U skladu sa najavom otvaranja predstavništva u Madridu, Softech je odabrao South Summit kao priliku da predstavi svoj novi proizvod – Enterprise B2B SaaS Digital Spark™, globalnoj publici. South Summit je jedna od vodećih konferencija za inovacije i preduzetništvo u Evropi, privlači investitore, lidere industrije i startape iz celog sveta.

Tehnički razvoj rešenja ostaje u Beogradu

Prilikom otvaranja predstavništva u prestonici Španije, osnivač pomenutog startapa Ognjen Lukić, za Netokraciju je istakao:

Odluka da otvorimo kancelarije u Madridu bila je rezultat prepoznavanja potencijala startap ekosistema španskog govornog područja. Madrid je postao jedan od najbrže rastućih startap centara u Evropi, s povoljnim poslovnim okruženjem i dostupnošću talenata iz svih oblasti koje su neophodne za kontinurani razvoj inovativnih rešenja.

Takođe, geografski položaj Madrida pruža dobru konekciju s ostalim evropskim tržištima. Ova ekspanzija omogućava nam pristup novim klijentima, investitorima i partnerima, čime se stvara osnova za međunarodni uspeh.

U početnoj fazi, Softech planira da započne s malim timom u Madridu, koji će se postepeno proširivati. Očekuje se da će u pomenutoj kancelariji biti angažovano 10-15 stručnjaka na različitim pozicijama, uključujući menadžment, prodaju, marketing, dok će dalji tehnički razvoj rešenja nastaviti tim u Beogradu. Ognjen, između ostalog, dodaje sledeće:

Predstavništvo u Madridu će imati nekoliko ključnih zaduženja. Prvo, fokusiraće se na uspostavljanje i održavanje odnosa s klijentima na evropskom tržištu. Naš tim će raditi na identifikovanju njihovih specifičnih potreba i pružati im podršku u implementaciji našeg rešenja Digital Spark™. Osim toga, kancelarija će biti odgovorna za aktivnosti prodaje i marketinga, sa ciljem širenja na tržišta španskog govornog područja.

Širenje portfolija kompatibilnih B2B SaaS proizvoda svakako ostaje prioritet kompanije. Prema Ognjenovim rečima, Softech Solutions je dokazao da ume da napravi proizvod za svetsko tržište, a sada je pred njima novi izazov u kreiranju internacionalne strukture menadžmenta, prodaje i marketinga koji će biti podrška razvoju inovacija. Otvaranje kancelarije u Madridu je samo prvi korak ka održivom rastu kompanije na međunarodnom tržištu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Srpski OTA Sync podigao je dodatna sredstva u svojoj €1,3m seed rundi investicija predvođenih češkim investitorima Presto Ventures.

Novost

Intelisale kroz reorganizaciju timova nastavlja da unapređuje svoje proizvode i usluge

Šta se dešava kada kompanija dobije veći broj klijenata i prepozna nove potrebe tržišta kao priliku za razvoj? O ovim temama razgovaramo sa Novakom Cvjetanom, novim Head of Engineering u kompaniji Intelisale.

Startapi i poslovanje

OTP banka pokreće OTP Connect – program za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija kod startapa

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da podstakne dalje unapređenje inovacionog ambijenta i formira jednostavan okvir za rast i umrežavanje startap i tehnološke zajednice, i finansijskog sektora.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startup Shower: Prijavi svoju ideju i osvoji 1.000.000 RSD

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, Business Intelligence Institute raspisuje konkurs za projekat "Start up Shower" pružajući finansijsku podršku od 1.000.000 dinara bespovratnih sredstava.

Gaming

Da li je globalna kriza pogodila i domaću ‘game dev’ industriju ili je to samo prolazni period?

Prethodnih meseci bili smo svedoci velikih otpuštanja u IT industriji usled globalne krize koja i dalje traje. Ovom talasu otkaza nije ostala imuna ni game dev scena, a mi smo analizirali šta su glavni razlozi za smanjenje broja kadrova u industriji razvoja video igara i da li je ovo samo prolazni krizni period.

Kultura 2.0

Ko su najzadovoljniji radnici u Srbiji? Istraživanje pokazuje da su to programeri

Kakvo je opšte stanje zadovoljstva i angažovanja zaposlenih na tržištu rada u Srbiji? Luppa i HR fabrika napravile su veliku analizu koja daje odgovore.

Startapi i poslovanje

Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Vodič

Izabrali smo top 10 gedžeta koje možete kupiti na popustu za ‘Crni petak’

Black Friday je zvanično stigao, a sa njim i sniženja u mnogim prodavnicama širom sveta. Kao i uvek, odlučili smo da vam predstavimo najzanimljivije gedžete koje možete kupiti u toku ovog 'praznika' sniženja.

Karijere

IT-jevcima je danas teže da promene posao, a kada to čine najbitnija stavka im je – stabilnost

Magdalina Čivović, Tech Lead u kompaniji Doodle, deli svoje utiske o aktuelnim pitanjima na domaćoj tehnološkoj sceni.