Softech Solutions otvorio predstavništvo u Madridu

Softech Solutions otvorio predstavništvo u Madridu, sledi dalje širenje na inostranom tržištu

Startap Softech Solutions najavio je otvaranje predstavništva u španskoj prestonici, a u okviru konferencije za inovacije i preduzetništvo South Summit u Madridu predstavili su i svoj novi proizvod - Digital Spark™.

Netokracija je krajem februara imala priliku da piše o ovom startapu, a povodom otvaranja nove kancelarije njegovi predstavnici istakli su da će predstavništvo u Madridu biti centar za razvoj poslovanja, prodaju i podršku korisnicima na evropskom tržištu.

U skladu sa najavom otvaranja predstavništva u Madridu, Softech je odabrao South Summit kao priliku da predstavi svoj novi proizvod – Enterprise B2B SaaS Digital Spark™, globalnoj publici. South Summit je jedna od vodećih konferencija za inovacije i preduzetništvo u Evropi, privlači investitore, lidere industrije i startape iz celog sveta.

Tehnički razvoj rešenja ostaje u Beogradu

Prilikom otvaranja predstavništva u prestonici Španije, osnivač pomenutog startapa Ognjen Lukić, za Netokraciju je istakao:

Odluka da otvorimo kancelarije u Madridu bila je rezultat prepoznavanja potencijala startap ekosistema španskog govornog područja. Madrid je postao jedan od najbrže rastućih startap centara u Evropi, s povoljnim poslovnim okruženjem i dostupnošću talenata iz svih oblasti koje su neophodne za kontinurani razvoj inovativnih rešenja.

Takođe, geografski položaj Madrida pruža dobru konekciju s ostalim evropskim tržištima. Ova ekspanzija omogućava nam pristup novim klijentima, investitorima i partnerima, čime se stvara osnova za međunarodni uspeh.

U početnoj fazi, Softech planira da započne s malim timom u Madridu, koji će se postepeno proširivati. Očekuje se da će u pomenutoj kancelariji biti angažovano 10-15 stručnjaka na različitim pozicijama, uključujući menadžment, prodaju, marketing, dok će dalji tehnički razvoj rešenja nastaviti tim u Beogradu. Ognjen, između ostalog, dodaje sledeće:

Predstavništvo u Madridu će imati nekoliko ključnih zaduženja. Prvo, fokusiraće se na uspostavljanje i održavanje odnosa s klijentima na evropskom tržištu. Naš tim će raditi na identifikovanju njihovih specifičnih potreba i pružati im podršku u implementaciji našeg rešenja Digital Spark™. Osim toga, kancelarija će biti odgovorna za aktivnosti prodaje i marketinga, sa ciljem širenja na tržišta španskog govornog područja.

Širenje portfolija kompatibilnih B2B SaaS proizvoda svakako ostaje prioritet kompanije. Prema Ognjenovim rečima, Softech Solutions je dokazao da ume da napravi proizvod za svetsko tržište, a sada je pred njima novi izazov u kreiranju internacionalne strukture menadžmenta, prodaje i marketinga koji će biti podrška razvoju inovacija. Otvaranje kancelarije u Madridu je samo prvi korak ka održivom rastu kompanije na međunarodnom tržištu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Novost

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!