Netokracija Srbija ulazi u IT obuke – upoznajte SmartNinja edukacije!

U februaru smo ušli u petu godinu poslovanja Netokracije u Srbiji. Razvijajući posao i prateći potrebe tržišta rada, zadovoljstvo nam je da vam predstavimo naš novi projekat - SmartNinja IT obuke.

Pre nego saznate više o novom kursu posvećenom IT obukama, zastanimo na trenutak da pogledamo Netokraciju sa poslovne strane. Tokom poslednje četiri godine koliko postoji srpsko izdanje, naš tim je razvio uspešan i profitabilan digitalni medij u okviru kojeg informišemo 70.000+ mesečnih čitalaca o najnovijim dešavanjima na polju digitalnog marketinga i tehnološkog preduzetništva u Srbiji.

Naš biznis u najvećoj meri sastoji se od native oglašavanja, platforme za poslove, B2B radionica i projekata kao što su OMGcommerce, Ladies of New Business, #DigitalnaKarijera i HR Meetup.

Prateći potrebe tržišta rada (kako sa strane kompanija, tako i sa strane korisnika), zadovoljstvo nam je da vam predstavimo novu vertikalu u sklopu našeg biznisa – u pitanju su SmartNinja Srbija IT obuke.

Naš odgovor na trenutno stanje edukacija 🎓

Ukoliko vam to ime zvuči poznato, verovatno ste već upoznati sa pričom koji je razvila istoimena slovenačka kompanija na čelu sa Mihom Fabjanom i Matejom Ramutom, a koja posluje po principu franšiznog modela. Naše kolege iz Hrvatske ušle su u posao IT obuka još 2017. godine i danas posluju kao jedna od najuspešnijih SmartNinja franšiza kojih ima u 14 evropskih gradova. U izjavi za Netokraciju, Miha kaže:

SmartNinja je jedna od najbrže rastućih škola za kodiranje u Evropi. Otkako smo krenuli 2015. godine, edukovali smo više od 3.000 učenika širom Evrope koji su stekli moderne digitalne veštine. Nakon SmartNinja Hrvatska i SmartNinja Bosna, drago nam je što pokrećemo prve kurseve u Beogradu sa sjajnom ekipom Netokracije u Srbiji. Pridružite se timu od 3.000+ uspešnih diplomaca i prijavite se za prvi SmartNinja kurs u Beogradu kako bi i vi postali ‘nindža’ sa veštinama za 21. vek.

Beograd je poslednji grad koji se pridružio dugačkom spisku evropskih metropola u kojima se održavaju SmartNinja IT obuke.

Ideja da Netokracija i u Srbiji krene sa IT obukama došla je pre svega iz dva ključna razloga:

  1. IT tržište raste i posledica toga je da je sve više ljudi zainteresovano da savlada moderne veštine koje im mogu obezbediti stabilnu karijeru i finansijsku sigurnost;
  2. IT obuke nisu pristupačne i kao takve uglavnom se bave „trgovinom ljudske nesreće“ jer obećavaju prosperitet po principu get fast rich.

Ukoliko u čitav miks dodamo i nedavna dešavanja sa programom prekvalifikacija za nezaposlene osobe, jasno nam je da je situacija sa IT obukama daleko od savršene i da mesta za poboljšanje itekako ima.

Kako funkcioniše SmartNinja? 🤔

Zašto ne biste naučili da programirate na način na koji ste naučili engleski jezik? OK, neki od nas su gledali Cartoon Network i na taj način usvajali znanje, ali su se one prave veštine sticale na časovima koji su se održavali dva puta nedeljeno, u popodnevnim časovima, sa prijateljima i poznanicima sa kojima smo zajedno učili.

Gotovo po istom principu funkcioniše i SmartNinja i namenjena je polaznicima starijim od 16 godina koji žele da se upoznaju sa osnovama pisanja koda – bili oni zaposleni, nezaposleni, studenti ili direktori, amateri-entuzijasti ili profesionalci sa višedecenijskim iskustvom u kompanijama čiji posao polako postaje digitalan, a koji zahteva bolje razumevanje novih tehnologija.

Naše kurseve vode dugogodišnji instruktori i programeri koji imaju strast prema edukaciji i deljenju veština, a koje bira naš tim na osnovu referenci, radnog iskustva i testa znanja. Prve pozicije za posao u SmartNinji na poziciji instruktora već uveliko su otvorene – više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu.

Prvi SmartNinja kursevi u Beogradu kreću već početkom aprila.

Sa druge strane, polaznicima SmartNinja obuka (kojih u jednoj grupi uglavnom ima od 8 do 12 zbog mogućnosti bližeg rada sa instruktorom i kvalitetnijeg usvajanja znanja), SmartNinja tim daje sve od sebe kako bi ih naučili modernim IT veštinama koje su danas tražene na tržištu rada i koje im mogu pomoći da kreiraju i/ili razumeju nove digitalne proizvode. Naši kursevi posvećeni su programiranju, hakovanju, dizajniranju baza podataka, kreiranju chatbot-ova i drugim veštinama koje se konstantno nadopunjuju kako raste i portfolio obuka.

Kako da se prijavim za SmartNinja obuke? 👨🏻‍🎓👩🏻‍🎓

Ukoliko ti čitava priča oko IT obuka koje ćemo realizovati u narednom periodu zvuči zanimljivo, savetujem ti da se prijaviš na zvanični SmartNinja Srbija newsletter kako bi među prvima saznao/la kada otvorimo prijave za prve kurseve. Takođe, već sada možeš da preuzmeš besplatan eBook na temu kako da postaneš profesionalni programer u 5 koraka koji je pripremio naš partner i osnivač SmartNinje, Matej Ramuta.

Iako smo danas tek na početku, kada i javno izlazimo sa informacijom o našem novom Netokracijinom projektu, očekujemo da bi prve IT obuke mogle da krenu već u aprilu. Na samom startu, polaznicima će na raspolaganju biti kursevi Web Developement 1 i Programiranje za početnike (u Pyhton-u)a ukoliko želiš da te među prvima obavestimo o početku prijava za same obuke, prijavi se na listu čekanja za svaki od gorenavedenih kurseva (lista se nalazi na dnu opisa kursa).

Instruktori, pažnja – tražimo vas! 👨🏻‍🏫👩🏻‍🏫

Kao što sam već napomenuo, SmartNinja kurseve vode dugogodišnji instruktori i programeri koji gaje strast prema edukaciji i deljenju veština. Naš tim trenutno je u potrazi za part-time instruktorima koji će voditi prve kurseve, a ukoliko si to baš ti ili znaš nekoga ko bi bio savršen za ovu ulogu – prijavi se ili mu pošalji link ka oglasu za posao instruktora koji se nalazi na zvaničnom sajtu SmartNinja IT obuka.

PS. Imaš pitanje u vezi kurseva? Piši nam u komentarima, a mi ćemo ti u što kraćem roku poslati odgovor! 

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Ekskluzivno

Nordeus otvorio novu zgradu: 6.000 m², restoran, sportski bar i vrtić za spoj najboljeg iz umetnosti i tehnologije

Donosimo vam ekskluzivne fotografije nove zgrade Nordeusa koja već danas otvara vrata za svojih 170 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Kako izgleda raditi u IT kompaniji koja razvija svoj proizvod – iz ugla programera?

Domaće developere uglavnom je oblikovala 'outsourcing' industrija, dok je znatno manji broj njih imao priliku i da radi u kompaniji ili startapu koji razvija sopstveni proizvod. Kakva su njihova iskustva?

Kultura 2.0

Breitbart NE dolazi u Srbiju, ali neko se igra ‘Kembridž Analitike’ u našem dvorištu

Ko pokušava da aktivira domaću desnicu i pasivne građane plasirajući sadržaj preko Facebook stranice koja se predstavlja kao srpski Breitbart?

Propustili ste

Kultura 2.0

Ko je vaš Mesija na razmućivanje?

Kada ste prvi put shvatili da ste matori? Ja pre nekih 5-6 godina, tada u kasnim dvadesetim.

Tehnologija

Kraj praznim kamionima – niški nadjituru.rs kroz optimizovanu logistiku spaja trgovce i autoprevoznike

Kako digitalizovati industriju uslužnog prevoza i spojiti špeditere i prevoznike? U razgovoru sa članovima tima nadjituru.rs otkrivamo kako je ovaj niški startap kreirao jednostavno rešenje za dugogodišnji problem.

Društvene mreže

Facebook beleži pad broja korisnika, samo 9% njih prati objave brendova

Pioniri communications treću godinu zaredom sproveli su Social Serbia 2019 istraživanje u saradnji sa agencijom Smart Plus Research - sa ciljem da se dobije uvid u broj korisnika društvenih mreža u Srbiji i u njihove stavove prema oglašavanju.

Startapi i poslovanje

Zašto programeri kažu da im je pisanje koda zapravo najlakši deo posla?

Brojni sagovornici iz teksta u tekst govore nam kako je za programere pisanje koda najlakši zadatak - izazov je u oganizaciji koja se odvija pre toga. Zašto je to slučaj i kako se ta situacija može rešiti?

Novost

Savladajte osnove programiranja uz prve SmartNinja kurseve u Beogradu!

Program IT obuka koje smo pokrenuli početkom godine, konačno je dostupan za sve zainteresovane polaznike. U nastavku teksta saznajte više o kurikulumu, preduslovima za obuku i načinu plaćanja za prva dva kursa - Web Developement 1 i Python za početnike.

Kultura 2.0

Nemanja Čedomirović: Zaboravite na uspešnu konferenciju ukoliko ne želite da rizikujete

Kada su osnivači konferencije PHP Srbija pripremali prve događaje želeli su da od toga naprave programerski centar i stvore mesto gde i stranci žele da dođu - i u tome su uspeli 37% 😄, kaže jedan od osnivača. Šta posetioce čeka ove godine?