Netokracija Srbija ulazi u IT obuke - upoznajte SmartNinja edukacije!

Netokracija Srbija ulazi u IT obuke – upoznajte SmartNinja edukacije!

U februaru smo ušli u petu godinu poslovanja Netokracije u Srbiji. Razvijajući posao i prateći potrebe tržišta rada, zadovoljstvo nam je da vam predstavimo naš novi projekat - SmartNinja IT obuke.

Pre nego saznate više o novom kursu posvećenom IT obukama, zastanimo na trenutak da pogledamo Netokraciju sa poslovne strane. Tokom poslednje četiri godine koliko postoji srpsko izdanje, naš tim je razvio uspešan i profitabilan digitalni medij u okviru kojeg informišemo 70.000+ mesečnih čitalaca o najnovijim dešavanjima na polju digitalnog marketinga i tehnološkog preduzetništva u Srbiji.

Naš biznis u najvećoj meri sastoji se od native oglašavanja, platforme za poslove, B2B radionica i projekata kao što su OMGcommerce, Ladies of New Business, #DigitalnaKarijera i HR Meetup.

Prateći potrebe tržišta rada (kako sa strane kompanija, tako i sa strane korisnika), zadovoljstvo nam je da vam predstavimo novu vertikalu u sklopu našeg biznisa – u pitanju su SmartNinja Srbija IT obuke.

Naš odgovor na trenutno stanje edukacija 🎓

Ukoliko vam to ime zvuči poznato, verovatno ste već upoznati sa pričom koji je razvila istoimena slovenačka kompanija na čelu sa Mihom Fabjanom i Matejom Ramutom, a koja posluje po principu franšiznog modela. Naše kolege iz Hrvatske ušle su u posao IT obuka još 2017. godine i danas posluju kao jedna od najuspešnijih SmartNinja franšiza kojih ima u 14 evropskih gradova. U izjavi za Netokraciju, Miha kaže:

SmartNinja je jedna od najbrže rastućih škola za kodiranje u Evropi. Otkako smo krenuli 2015. godine, edukovali smo više od 3.000 učenika širom Evrope koji su stekli moderne digitalne veštine. Nakon SmartNinja Hrvatska i SmartNinja Bosna, drago nam je što pokrećemo prve kurseve u Beogradu sa sjajnom ekipom Netokracije u Srbiji. Pridružite se timu od 3.000+ uspešnih diplomaca i prijavite se za prvi SmartNinja kurs u Beogradu kako bi i vi postali ‘nindža’ sa veštinama za 21. vek.

Beograd je poslednji grad koji se pridružio dugačkom spisku evropskih metropola u kojima se održavaju SmartNinja IT obuke.

Ideja da Netokracija i u Srbiji krene sa IT obukama došla je pre svega iz dva ključna razloga:

  1. IT tržište raste i posledica toga je da je sve više ljudi zainteresovano da savlada moderne veštine koje im mogu obezbediti stabilnu karijeru i finansijsku sigurnost;
  2. IT obuke nisu pristupačne i kao takve uglavnom se bave „trgovinom ljudske nesreće“ jer obećavaju prosperitet po principu get fast rich.

Ukoliko u čitav miks dodamo i nedavna dešavanja sa programom prekvalifikacija za nezaposlene osobe, jasno nam je da je situacija sa IT obukama daleko od savršene i da mesta za poboljšanje itekako ima.

Kako funkcioniše SmartNinja? 🤔

Zašto ne biste naučili da programirate na način na koji ste naučili engleski jezik? OK, neki od nas su gledali Cartoon Network i na taj način usvajali znanje, ali su se one prave veštine sticale na časovima koji su se održavali dva puta nedeljeno, u popodnevnim časovima, sa prijateljima i poznanicima sa kojima smo zajedno učili.

Gotovo po istom principu funkcioniše i SmartNinja i namenjena je polaznicima starijim od 16 godina koji žele da se upoznaju sa osnovama pisanja koda – bili oni zaposleni, nezaposleni, studenti ili direktori, amateri-entuzijasti ili profesionalci sa višedecenijskim iskustvom u kompanijama čiji posao polako postaje digitalan, a koji zahteva bolje razumevanje novih tehnologija.

Naše kurseve vode dugogodišnji instruktori i programeri koji imaju strast prema edukaciji i deljenju veština, a koje bira naš tim na osnovu referenci, radnog iskustva i testa znanja. Prve pozicije za posao u SmartNinji na poziciji instruktora već uveliko su otvorene – više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu.

Prvi SmartNinja kursevi u Beogradu kreću već početkom aprila.

Sa druge strane, polaznicima SmartNinja obuka (kojih u jednoj grupi uglavnom ima od 8 do 12 zbog mogućnosti bližeg rada sa instruktorom i kvalitetnijeg usvajanja znanja), SmartNinja tim daje sve od sebe kako bi ih naučili modernim IT veštinama koje su danas tražene na tržištu rada i koje im mogu pomoći da kreiraju i/ili razumeju nove digitalne proizvode. Naši kursevi posvećeni su programiranju, hakovanju, dizajniranju baza podataka, kreiranju chatbot-ova i drugim veštinama koje se konstantno nadopunjuju kako raste i portfolio obuka.

Kako da se prijavim za SmartNinja obuke? 👨🏻‍🎓👩🏻‍🎓

Ukoliko ti čitava priča oko IT obuka koje ćemo realizovati u narednom periodu zvuči zanimljivo, savetujem ti da se prijaviš na zvanični SmartNinja Srbija newsletter kako bi među prvima saznao/la kada otvorimo prijave za prve kurseve. Takođe, već sada možeš da preuzmeš besplatan eBook na temu kako da postaneš profesionalni programer u 5 koraka koji je pripremio naš partner i osnivač SmartNinje, Matej Ramuta.

Iako smo danas tek na početku, kada i javno izlazimo sa informacijom o našem novom Netokracijinom projektu, očekujemo da bi prve IT obuke mogle da krenu već u aprilu. Na samom startu, polaznicima će na raspolaganju biti kursevi Web Developement 1 i Programiranje za početnike (u Pyhton-u)a ukoliko želiš da te među prvima obavestimo o početku prijava za same obuke, prijavi se na listu čekanja za svaki od gorenavedenih kurseva (lista se nalazi na dnu opisa kursa).

Instruktori, pažnja – tražimo vas! 👨🏻‍🏫👩🏻‍🏫

Kao što sam već napomenuo, SmartNinja kurseve vode dugogodišnji instruktori i programeri koji gaje strast prema edukaciji i deljenju veština. Naš tim trenutno je u potrazi za part-time instruktorima koji će voditi prve kurseve, a ukoliko si to baš ti ili znaš nekoga ko bi bio savršen za ovu ulogu – prijavi se ili mu pošalji link ka oglasu za posao instruktora koji se nalazi na zvaničnom sajtu SmartNinja IT obuka.

PS. Imaš pitanje u vezi kurseva? Piši nam u komentarima, a mi ćemo ti u što kraćem roku poslati odgovor! 

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Kultura 2.0

Kuda ide muzički biznis u regionu i Srbiji – otkrivaju nam Rasta, Severina i Relja (Bassivity)

Muzika je odavno postala unosan biznis, a rastu ove industrije doprinose novi trendovi poput tehnologije produkcije pesama i spotova, streaming servisi ali i YouTube. Da li i naš region polako ulazi u moderni svet muzičkog biznisa?

Internet marketing

Zašto Dejv Birs kaže da kreativnost nije bogom dan talenat već stvar koju svako može da nauči?

Ovogodišnji Webiz Networking Night ugostiće nagrađivanog britanskog autora i govornika Dejva Birsa. Sa Dejvom razgovaram o tome kako nekonvencionalne stvari prodati šefu.

Netokracija

Kako do uspešnog Employer Branding ekosistema?

Marketari i HR menadžeri, spremite se – početkom oktobra vraća se Netokracijina Employer Branding konferencija! Kada 3. oktobra završite sa poslom pridružite nam se u ICT Hub-u gde ćemo govoriti o razvoju Employer Branding ekosistema u kompanijama. Čekamo vas!

Internet marketing

Kako su brendovi odigrali marketinšku utakmicu tokom Svetskog prvenstva u Kini?

Sa sportske strane svetsko prvenstvo u košarci želimo da zaboravimo što pre, ali sa marketinške strane priča je drugačija jer su brendovi ovaj put bili veoma aktivni. Ipak, da li su u potpunosti iskoristili 'hype' takmičenja u Kini?

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Karijere

Kako se zaposliti u kompaniji Facebook? Nenad Božidarević deli svoja iskustva

Nakon četiri godine na poziciji front-end inženjera, najpre sa Facebook, a potom i sa Instagram strane, Nenad Božidarević prelazi u Oculus, gde nakon godinu dana postaje menadžer, a za Netokraciju otkriva da li je Menlo Park zaista raj za domaće programere.