Netokracija Srbija ulazi u IT obuke - upoznajte SmartNinja edukacije!

Netokracija Srbija ulazi u IT obuke – upoznajte SmartNinja edukacije!

U februaru smo ušli u petu godinu poslovanja Netokracije u Srbiji. Razvijajući posao i prateći potrebe tržišta rada, zadovoljstvo nam je da vam predstavimo naš novi projekat - SmartNinja IT obuke.

Pre nego saznate više o novom kursu posvećenom IT obukama, zastanimo na trenutak da pogledamo Netokraciju sa poslovne strane. Tokom poslednje četiri godine koliko postoji srpsko izdanje, naš tim je razvio uspešan i profitabilan digitalni medij u okviru kojeg informišemo 70.000+ mesečnih čitalaca o najnovijim dešavanjima na polju digitalnog marketinga i tehnološkog preduzetništva u Srbiji.

Naš biznis u najvećoj meri sastoji se od native oglašavanja, platforme za poslove, B2B radionica i projekata kao što su OMGcommerce, Ladies of New Business, #DigitalnaKarijera i HR Meetup.

Prateći potrebe tržišta rada (kako sa strane kompanija, tako i sa strane korisnika), zadovoljstvo nam je da vam predstavimo novu vertikalu u sklopu našeg biznisa – u pitanju su SmartNinja Srbija IT obuke.

Naš odgovor na trenutno stanje edukacija 🎓

Ukoliko vam to ime zvuči poznato, verovatno ste već upoznati sa pričom koji je razvila istoimena slovenačka kompanija na čelu sa Mihom Fabjanom i Matejom Ramutom, a koja posluje po principu franšiznog modela. Naše kolege iz Hrvatske ušle su u posao IT obuka još 2017. godine i danas posluju kao jedna od najuspešnijih SmartNinja franšiza kojih ima u 14 evropskih gradova. U izjavi za Netokraciju, Miha kaže:

SmartNinja je jedna od najbrže rastućih škola za kodiranje u Evropi. Otkako smo krenuli 2015. godine, edukovali smo više od 3.000 učenika širom Evrope koji su stekli moderne digitalne veštine. Nakon SmartNinja Hrvatska i SmartNinja Bosna, drago nam je što pokrećemo prve kurseve u Beogradu sa sjajnom ekipom Netokracije u Srbiji. Pridružite se timu od 3.000+ uspešnih diplomaca i prijavite se za prvi SmartNinja kurs u Beogradu kako bi i vi postali ‘nindža’ sa veštinama za 21. vek.

Beograd je poslednji grad koji se pridružio dugačkom spisku evropskih metropola u kojima se održavaju SmartNinja IT obuke.

Ideja da Netokracija i u Srbiji krene sa IT obukama došla je pre svega iz dva ključna razloga:

  1. IT tržište raste i posledica toga je da je sve više ljudi zainteresovano da savlada moderne veštine koje im mogu obezbediti stabilnu karijeru i finansijsku sigurnost;
  2. IT obuke nisu pristupačne i kao takve uglavnom se bave „trgovinom ljudske nesreće“ jer obećavaju prosperitet po principu get fast rich.

Ukoliko u čitav miks dodamo i nedavna dešavanja sa programom prekvalifikacija za nezaposlene osobe, jasno nam je da je situacija sa IT obukama daleko od savršene i da mesta za poboljšanje itekako ima.

Kako funkcioniše SmartNinja? 🤔

Zašto ne biste naučili da programirate na način na koji ste naučili engleski jezik? OK, neki od nas su gledali Cartoon Network i na taj način usvajali znanje, ali su se one prave veštine sticale na časovima koji su se održavali dva puta nedeljeno, u popodnevnim časovima, sa prijateljima i poznanicima sa kojima smo zajedno učili.

Gotovo po istom principu funkcioniše i SmartNinja i namenjena je polaznicima starijim od 16 godina koji žele da se upoznaju sa osnovama pisanja koda – bili oni zaposleni, nezaposleni, studenti ili direktori, amateri-entuzijasti ili profesionalci sa višedecenijskim iskustvom u kompanijama čiji posao polako postaje digitalan, a koji zahteva bolje razumevanje novih tehnologija.

Naše kurseve vode dugogodišnji instruktori i programeri koji imaju strast prema edukaciji i deljenju veština, a koje bira naš tim na osnovu referenci, radnog iskustva i testa znanja. Prve pozicije za posao u SmartNinji na poziciji instruktora već uveliko su otvorene – više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu.

Prvi SmartNinja kursevi u Beogradu kreću već početkom aprila.

Sa druge strane, polaznicima SmartNinja obuka (kojih u jednoj grupi uglavnom ima od 8 do 12 zbog mogućnosti bližeg rada sa instruktorom i kvalitetnijeg usvajanja znanja), SmartNinja tim daje sve od sebe kako bi ih naučili modernim IT veštinama koje su danas tražene na tržištu rada i koje im mogu pomoći da kreiraju i/ili razumeju nove digitalne proizvode. Naši kursevi posvećeni su programiranju, hakovanju, dizajniranju baza podataka, kreiranju chatbot-ova i drugim veštinama koje se konstantno nadopunjuju kako raste i portfolio obuka.

Kako da se prijavim za SmartNinja obuke? 👨🏻‍🎓👩🏻‍🎓

Ukoliko ti čitava priča oko IT obuka koje ćemo realizovati u narednom periodu zvuči zanimljivo, savetujem ti da se prijaviš na zvanični SmartNinja Srbija newsletter kako bi među prvima saznao/la kada otvorimo prijave za prve kurseve. Takođe, već sada možeš da preuzmeš besplatan eBook na temu kako da postaneš profesionalni programer u 5 koraka koji je pripremio naš partner i osnivač SmartNinje, Matej Ramuta.

Iako smo danas tek na početku, kada i javno izlazimo sa informacijom o našem novom Netokracijinom projektu, očekujemo da bi prve IT obuke mogle da krenu već u aprilu. Na samom startu, polaznicima će na raspolaganju biti kursevi Web Developement 1 i Programiranje za početnike (u Pyhton-u)a ukoliko želiš da te među prvima obavestimo o početku prijava za same obuke, prijavi se na listu čekanja za svaki od gorenavedenih kurseva (lista se nalazi na dnu opisa kursa).

Instruktori, pažnja – tražimo vas! 👨🏻‍🏫👩🏻‍🏫

Kao što sam već napomenuo, SmartNinja kurseve vode dugogodišnji instruktori i programeri koji gaje strast prema edukaciji i deljenju veština. Naš tim trenutno je u potrazi za part-time instruktorima koji će voditi prve kurseve, a ukoliko si to baš ti ili znaš nekoga ko bi bio savršen za ovu ulogu – prijavi se ili mu pošalji link ka oglasu za posao instruktora koji se nalazi na zvaničnom sajtu SmartNinja IT obuka.

PS. Imaš pitanje u vezi kurseva? Piši nam u komentarima, a mi ćemo ti u što kraćem roku poslati odgovor! 

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5G mreža nas neće štetno ‘ozračiti’, ali širenje dezinformacija i lažnih vesti sigurno hoće

Fizička pojava kao što je štetno zračenje ne mora nužno uvek da dođe iz nuklearnog reaktora, sunca ili radona, već se javlja u različitim oblicima - u čemu bi, prema pisanju pojedinih medija, svoju ulogu mogla da odigra i 5G mreža.

Ekskluzivno

Francuski Groupe Up kupio manjinski udeo u kompaniji FitPass – u startu ekspanzija na 5 novih tržišta

Domaća kompanija FitPass upravo je ekskluzivno za Netokraciju objavila prodaju udela u kapitalu ovoj francuskoj multinacionalnoj kompaniji i partnerstvo koje je tom prilikom sklopljeno.

Mobilno

Marko Obradović Edge: 5 saveta za bolju fotografiju mobilnim telefonom

Kako do najbolje fotografije sa vašeg odmora - uz pomoć pametnog telefona? Nagrađivani fotograf Marko Obradović Edge otkriva nam svojih 5 saveta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Startapi i poslovanje

CESA 2019: Otvorene prijave za startape u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Udruženje The Startup Awards po šesti put okuplja startape različitih faza razvoja i delatnosti iz ovog dela Evrope. Nominacije traju do početka avgusta, dok se zainteresovani mogu prijaviti u 16 različitih kategorija.

Gaming

Humanitarni esport turnir Good Game dolazi u Beograd – prijavite vaš tim i igraje protiv drugih IT kompanija

Dom omladine u Beogradu biće domaćin prvog Good Game B2B esport turnira koji će se održati u prestonici sa ciljem povezivanja većih kompanija i prikupljanja sredstava za mlade preduzetnike. Sa idejnim tvorcem takmičenja razgovaramo o nastanku istog i planovima za naredni period.

Ekskluzivno

Francuski Groupe Up kupio manjinski udeo u kompaniji FitPass – u startu ekspanzija na 5 novih tržišta

Domaća kompanija FitPass upravo je ekskluzivno za Netokraciju objavila prodaju udela u kapitalu ovoj francuskoj multinacionalnoj kompaniji i partnerstvo koje je tom prilikom sklopljeno.

Društvene mreže

SHARE Fondacija saopštila: Twitter imenuje predstavnika za Srbiju

Novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti predviđa obavezu gotovo svih velikih IT kompanija da imenuju predstavnike u Srbiji. Prva u nizu koja to čini je Twitter.

Tehnologija

Želja nam je da kartice koristimo u lokalnim marketima i na pijacama – pokazalo je Masterindex 2019. istraživanje

Najnoviji rezultati MasterIndex istraživanja pokazali su da 8 od 10 korisnika kartica u Srbiji poseduje debitnu karticu, dok 40% korisnika poseduje kreditnu, a čak jedna petina obe kartice.