Skrill obustavio podršku za naloge izvan SEPA tržišta

Skrill obustavio podršku za naloge izvan SEPA tržišta – obuhvaćena i Srbija

Kao jedan od vodećih servisa za plaćanje putem Interneta, kompanija Skrill obavestila je danas svoje korisnike izvan jedinstvenog područja plaćanja u evrima da će od 25. novembra prestati podrška za korišćenje debitne MasterCard kartice - kako za primanja, tako i za plaćanja. Među zemljama u kojima prestaje podrška nalazi se i Srbija.

untitled-1

Usluge kompanije Skrill (ex Moneybookers) koje podrazumevaju korišćenje MasterCard platne kartice vezane uz nalog na ovom servisu, od 25. novembra prestaće da budu funkcionalne za korisnike rezidente non-SEPA zemalja iliti država izvan jedinstvenog područja plaćanja u evrima (uključujući i Crnu Goru).

Na adresu Netokracije u toku dana stiglo je nekoliko mailova nezadovoljnih frilensera i kreativaca koji navode da su ih iz kompanije Skrill obavestili o iznenadnim promenama samo dva dana pre njihovog stupanja na snagu, ostavljajući im malo vremena da se prilagode novonastaloj situaciji. U mailu koji su korisnici tom prilikom dobili, navodi se:

Dear Customer,

We regret to inform you that as of 25 November 2016, we will no longer offer the Skrill Prepaid Mastercard in your country. You will not be able to use your card but your Skrill Account remains fully functional and your balance is unaffected. You can withdraw funds from your Skrill Account to your bank account or send money to any other Skrill user or online business accepting Skrill. If you have any questions, please visit our website and FAQ page.

Regards
The Skrill Team

Sajt ewallet-optimizer.com prenosi da su novim pravilima korišćenja obuhvaćeni rezidenti zemalja izvan evrozone tj. izvan jedinstvenog područja plaćanja. Novim pravilnikom obuhvaćena je i Crna Gora u kojoj je zvanična valuta plaćanja upravo evro, dok građani država članica koje su zadržale svoju valutu (poput Poljske, Češke i susedne Hrvatske) mogu neometano da koriste usluge kompanije Skrill, te platnu MasterCard karticu koja se vezuje uz nalog na ovom servisu, pružajući usluge plaćanja i podizanja novca.

Podizanje novca moguće uz vezivanje za platnu karticu vaše matične banke

Kompanija Paysafe u čijem je vlasništvu Skrill, kao i popularan servis NETELLER, registrovana je u Velikoj Britaniji te mnogi asociraju povlačenje usluga plaćanja karticom sa izlaskom Velike Britanije iz Evropske Unije (Brexitom) u cilju zadržavanja korisnika unutar evrozone i daljeg usklađivanja finansijske regulative uoči istorijskog poteza za koji su se građani ove države odlučili na referendumu 23. juna tekuće godine.

Iz kompanije Skrill poručuju da nalozi svih registrovanih korisnika ostaju netaknuti, kao i raspoloživ novac koji je vezan za njihov račun. Plaćanje i naplata uz Skrill i dalje su mogući pri čemu sredstva ostaju na računu dok korisnici ne povežu svoj Skrill nalog sa platnom karticom neke od finansijskih institucija registrovanom u njihovoj zemlji. Iako mnogi korisnici na globalnom nivou poručuju kako su i dalje u mogućnosti da koriste usluge ove kompanije posredstvom pomenute platne kartice, ewallet-optimizer prenosi da je to još uvek moguće u pojedinim zemljama isključivo uz staru MasterCard karticu dok poručivanje nove neće biti moguće.

Ostavi komentar

 1. Bojan Kevresan

  Bojan Kevresan

  23. 11. 2016. u 23:03 Odgovori

  Nisam mogao da verujem sta su uradili…

  A cimao sam se pre mesec dana da aktiviram novu karticu a sad dzaba…

  Znao sam da nesto ne valja cim su prekinuli sa freelancera da primaju USD

  Sreca postoji alternativa, ali i jedan izbor manje…

 2. Stefan

  Stefan

  24. 11. 2016. u 09:11 Odgovori

  Skrill je bivsi Moneybookers.

  Svima su dobro poznati po nebrojeno mnogo afera kradje i otimacine novca od ljudi koji su pokusavali da rade posao.

  Inace kompanija je nekoliko puta menjala vlasnika i sada joj je vlasnik Konzorcijum katarskih banaka ali je indikativno da su u principu registrovani kao offshore kompanija iako navodno u njihovom disclaimeru govore kako se bore protiv pranja novca i utaje poreza oni su prvi koji to rade.

  Iako ima nebrojeno mnogo prituzbi na njih o tome kako izmisljaju troskove, zamrzavaju sredstva kako im dodje i onda prekidaju komunikaciju sa strankama ne dajuci im validno objasnjenje zasto su tako nesto uradili jednostavno ne postoji nacin da im se sudi niti da se dobije spor jer su zasticeni ko beli medvedi od strane Britanskih i Americkih institucija verovatno potplacujuci.

  Kao sto sam vec rekao menjali su ime kada im je ugled propao i niko normalan ne radi sa njima bilo kakav postao tako da je ovo prakticno dobra vest za gradjane Srbije i sve ostale koji vise nikada nece poslovati sa njima.

  • Lana

   Lana

   30. 11. 2016. u 21:18 Odgovori

   Ovo sto su uradili je za mene veliki udarac jer alternativom nisam zadovoljna. To da peru novac ili da su offshore ili ovo ili ono, a koja slicna kompanija nije!
   Gledajuci iz svog ugla, nalog mi je bio hakovan, pokraden sav novac i Skrill mi je refundirao sve do dinara.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.