Shoppster Performance Marketing – Primer svetskog uspeha

Shoppster Performance Marketing – Primer svetskog uspeha

Kompanija Meta, u čijem vlasništvu su Facebook i Instagram, zbog odličnih rezultata, prvi put je izabrala jednu e-commerce platformu iz regiona – Shoppster, kao primer nove studije slučaja o najboljem načinu za pozicioniranje brenda.

Primarni cilj testiranja bili su učinak i prodaja, a dobri rezultati su sami po sebi uticali na jačanje brenda u svesti potrošača. Shoppster na taj način još jednom je potvrdio status premium brenda i inovatora. Povodom ove vesti, oglasio se Ivan Kordić, CMO u kompaniji Shoppster i istakao sledeće:

Shoppster je prepoznat na svetskom nivou, od strane kompanije Meta, kao e-commerce platforma koja inovativnim rešenjima pronalazi put do uspeha. Verujemo u moć algoritama i pametnih dinamičkih koncepata. Meta je dokazala da mi znamo kako biti istovremeno fokusirani na prodaju i učinak, uz jačanje brenda i efektivno povećanje povraćaja troškova oglašavanja. 

Lako merljive kampanje direktne prodaje na Meta platformama – odnosno Meta Advantage catalog ads, sa fokusom na traženje novih potencijalnih kupaca i retargetiranje posetilaca sajta Shoppster.rs, pokazale su odlične rezultate. Zabeležen je rast kada je reč o sva tri ključna parametra vezana za brend: pamtljivosti oglasa, širenju svesti o brendu, i rastu naklonosti korisnika. Kvantitavnim merenjem utvrđen je pozitivan skok od čak 245% u poređenju sa uobičajenim e-commerce oglašavanjem.  

U slučajevima kada se zahteva oglašavanje velikog broja proizvoda ili usluga, opcije kao što su Advantage + catalog ads (ranije poznati kao dinamički oglasi), već godinama štede vreme, resurse i ujedno daju najbolje prodajne rezultate.

Priznanje Mete kao motivacija za dalji rast

Procesi kao što su bidovanje, prilagođavanje i izbor pozicija oglasa, nekada su se radili manuelno, a sada su automatizovani pomoću algoritama. Samim tim postavka kampanja je znatno olakšana i tako se fokus usmerava samo na ono najvažnije – strateški pogled i optimalnije kreiranje strukture pogodnije za skaliranje.

Da li ste čuli za Shoppster.rs? Kakvo je vaše mišljenje o Shoppster.rs? Da li se sećate da ste videli oglas za Shoppster na internetu ili na mobilnom uređaju u poslednja dva dana? samo su neka od pitanja koja su bila postavljena tokom testiranja, koje su sproveli kompanija Shoppster u saradnji sa ovlašćenim Meta prodajanim partnerom i vodećom digitalnom i medijskom kompanijom koja posluje širom Azije, Afrike i Evrope – Httpool by Aleph. Tom prilikom, oglasio se i Petar Jevtić, Meta Global Performance Lead iz kompanije Httpool, koji kaže:

Shoppster pratimo od osnivanja s obzirom na to da sarađujemo od samog početka. Njihov performance tim je uvek pratio poslednje trendove Meta platforme, što im se i vratilo odličnim rezultatima. Ova studija je dodatno zanimljiva po tome što su prva kompanija u ovom delu Evrope, a i šire, koja je radila ovakvu vrstu merenja na performance kampanjama. I rezultati su daleko iznad proseka u regionu.

U odličnim performansama Shoppster platforme, najveće zasluge svakako idu Shoppster Performance timu, koji čine Boris Perić, Head of Performance Marketing i Igor Možek, Performance Manager, kao i dugogodišnjim saradnicima kompanije – marketinškoj agenciji Pop Up advertising.

Priznanje kompanije Meta izborom Shoppster platforme za novu studiju slučaja definitivno će uticati i na celokupan ugled E-commerce Asocijacije Srbije. Shoppster nastavlja da menja tokove e-trgovine u regionu, ali i motiviše čitavo tržište da pokreće liderska i inovativna rešenja u poslovanju.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Karijere

Koliko zarađuju programeri u Srbiji? Odgovor nam daje nova anketa o platama u IT industriji

Objavljeni su rezultati Fishingbooker ankete o platama za 2023. godinu, koji obuhvataju sedam sektora IT industrije. Više o rezultatima ankete, pročitajte u narednom tekstu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Sponzorisano

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.