Lansirali smo ShiftMag — globalni portal za developere širom sveta!

Lansirali smo ShiftMag — globalni portal za developere širom sveta!

Netokracija je zajedno sa Infobipom danas pokrenula najveći projekat do sada - ShiftMag, globalni tehnološki medij namenjen izgradnji i razvoju karijere developera.

Prošlo je manje od godinu dana otkako je Infobip akvizirao Netokraciju, a mi već danas imamo velike vesti za sve naše čitaoce. U pitanju je ostvarenje dugo sanjanog sna o izlasku na globalno tržište, pa s ponosom možemo vam predstavimo ShiftMag – naš portal na engleskom jeziku i ujedno, najveći projekat do sada.

Od samog starta naš cilj bio je da Netokraciju plasiramo i izvan regionalnih granica, ali zbog određenih ograničenja realizacija ove ideje morala je da ostane po strani. Nakon što smo se pridružili Infobipu (za koji je stvaranje globalnog medija značilo jačanje odnosa s programerima) ovaj san mogao je da postane stvarnost!

ShiftMag ostaje urednički neutralan

Iz navedenih razloga, nešto ranije akvizirana je i Shift konferencija, a sada objavljujemo zajednički projekat nastao na temeljima dugogodišnjeg iskustva u radu u medijima za tehnološku publiku. Pri tom, bitno je naglasiti da ShiftMag (kao ni Shift konferencija) neće biti fokusiran isključivo na Infobipove proizvode, već je glavna ideja stvaranje kvalitetnog sadržaja za devolepere i pokrivanje tema koje se odnose na korisne savete koji će im pomoći u izgradnji karijere.

Dakle, ShiftMag ostaje urednički neutralan, namenjen široj developerskoj publici, koji će paralelno kreirati svest o Infobipu i njegovim proizvodima, te Shift konferenciji.  Glavna urednica je Mia Biberović, sadašnja glavna urednica Netokracije, a izvršna urednica Antonija Bilić Arar, obe profesionalci s bogatim, dugogodišnjim iskustvom rada u digitalnim medijima.

Pored već dobro poznatog Netokracija tima i imena čije tekstove svakodnevno imate priliku da čitate, ShiftMag će se oslanjati i na ekspertizu renomiranih stručnjaka iz industrije, koji će povremeno i sami učestvovati u stvaranju sadržaja.

Netokracija nastavlja po starom

U nazivu novog portala iskoristili smo pojam magazin, čime smo samo želeli da dočaramo tip sadržaja kojim ćemo se baviti. To znači da ShiftMag nije medij posvećen primarno vestima iz tehnologije, već dužim formatima, intervjuima i razmišljanjima o programiranju i razvoju developerske karijere.

Samim tim, prioda sadržaja omogućava našim autorima da nesmetano rade na stvaranju inspirativnih priča iz domaće IT industije, kao što ste do sada navikli, a Netokracija nastavlja da radi istim tempom.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Najava

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Startapi i poslovanje

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Intervju

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.