Lansirali smo ShiftMag — globalni portal za developere širom sveta!

Lansirali smo ShiftMag — globalni portal za developere širom sveta!

Netokracija je zajedno sa Infobipom danas pokrenula najveći projekat do sada - ShiftMag, globalni tehnološki medij namenjen izgradnji i razvoju karijere developera.

Prošlo je manje od godinu dana otkako je Infobip akvizirao Netokraciju, a mi već danas imamo velike vesti za sve naše čitaoce. U pitanju je ostvarenje dugo sanjanog sna o izlasku na globalno tržište, pa s ponosom možemo vam predstavimo ShiftMag – naš portal na engleskom jeziku i ujedno, najveći projekat do sada.

Od samog starta naš cilj bio je da Netokraciju plasiramo i izvan regionalnih granica, ali zbog određenih ograničenja realizacija ove ideje morala je da ostane po strani. Nakon što smo se pridružili Infobipu (za koji je stvaranje globalnog medija značilo jačanje odnosa s programerima) ovaj san mogao je da postane stvarnost!

ShiftMag ostaje urednički neutralan

Iz navedenih razloga, nešto ranije akvizirana je i Shift konferencija, a sada objavljujemo zajednički projekat nastao na temeljima dugogodišnjeg iskustva u radu u medijima za tehnološku publiku. Pri tom, bitno je naglasiti da ShiftMag (kao ni Shift konferencija) neće biti fokusiran isključivo na Infobipove proizvode, već je glavna ideja stvaranje kvalitetnog sadržaja za devolepere i pokrivanje tema koje se odnose na korisne savete koji će im pomoći u izgradnji karijere.

Dakle, ShiftMag ostaje urednički neutralan, namenjen široj developerskoj publici, koji će paralelno kreirati svest o Infobipu i njegovim proizvodima, te Shift konferenciji.  Glavna urednica je Mia Biberović, sadašnja glavna urednica Netokracije, a izvršna urednica Antonija Bilić Arar, obe profesionalci s bogatim, dugogodišnjim iskustvom rada u digitalnim medijima.

Pored već dobro poznatog Netokracija tima i imena čije tekstove svakodnevno imate priliku da čitate, ShiftMag će se oslanjati i na ekspertizu renomiranih stručnjaka iz industrije, koji će povremeno i sami učestvovati u stvaranju sadržaja.

Netokracija nastavlja po starom

U nazivu novog portala iskoristili smo pojam magazin, čime smo samo želeli da dočaramo tip sadržaja kojim ćemo se baviti. To znači da ShiftMag nije medij posvećen primarno vestima iz tehnologije, već dužim formatima, intervjuima i razmišljanjima o programiranju i razvoju developerske karijere.

Samim tim, prioda sadržaja omogućava našim autorima da nesmetano rade na stvaranju inspirativnih priča iz domaće IT industije, kao što ste do sada navikli, a Netokracija nastavlja da radi istim tempom.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.