SGA ostvarila zvanično partnerstvo sa Voodoo, jednim od vodećih svetskih izdavača mobilnih igara

SGA ostvarila zvanično partnerstvo sa Voodoo, jednim od vodećih svetskih izdavača mobilnih igara

SGA i Voodoo ulaze u zvanično godišnje partnerstvo u 2022. godini, donoseći najnaprednija hyper-casual iskustva srpskoj game dev zajednici, kroz brojne zajedničke aktivnosti, događaje i ko-prezentacije.

Voodoo je francuski developer i izdavač mobilnih igara sa sedištem u Parizu. Kompaniju su 2013. godine osnovali Aleksander Jazdi i Loren Riter. Voodoo-ove igre su ukupno preuzete šest milijardi puta do 2022. godine, sa 300 miliona aktivnih korisnika mesečno. Takođe, 2019. godine Voodoo je proglašen za najboljeg izdavača na Mobile Games Awards ceremoniji.

Igre koje je objavila kompanija uključuju Helix Jump, Baseball Boy, Snake vs Block, Hole.io, Aquapark.io, Purple Diver, Crowd City i Paper.io. Helix Jump, koju je razvio studio H8games, je Voodoo-ova najuspešnija igra sa više od 800 miliona preuzimanja. U avgustu 2017. godine, Voodoo je postao deveti jednorog u francuskom tech ekosistemu.

Kako navode iz SGA, čitav tim je izuzetno ponosan što se udružuje sa jednom od najboljih i najinovativnijih globalnih kompanija iz sveta razvoja i izdavaštva digitalnih mobilnih igara. Voodoo obučava programere i studije svih veličina u procesima koncipiranja ideja i razvoja hit igara. Takođe vode računa o marketingu i pomažu studijima u “live ops” aspektu, kako bi svoje igre predstavili milionima igrača širom sveta.

Nove šanse za mobile game dev studije u Srbiji

Studiji mogu da pošalju igre preko platforme za onlajn objavljivanje kako bi ih testirali i ušli u partnerstvo sa Voodoo-om. Povezanost sa izdavačem kakav je Voodoo će definitivno doneti mnoge mogućnosti za lokalne i regionalne programere hyper-casual igara, koji bi mogli da slede stope članova SGA Tummy Games, koji su razvili dugotrajnu i plodnu povezanost sa Voodoo-om.

Kompanija je takođe prisutna u Turskoj, Kanadi, Singapuru, Japanu i drugim velikim mobilnim tržištima. U vezi ove vesti, oglasio se i Aleksandar Šea, šef izdavaštva u Voodoo-u koji je istakao sledeće:

Zaista smo uzbuđeni što ćemo se udružiti sa SGA kako bismo povećali podršku studijima za mobilne igre u Srbiji. Deljenje znanja unutar industrije je ključno za nas ovde u Voodoo-u, a ovo partnerstvo će otvoriti mnogo mogućnosti studijima da se uključe u hyper-casual prostor i naprave sledeće hit mobilne igre.

Jedna od prvih ko-prezentacija Voodoo-a i SGA će se održati u okviru SGA-ovog predstojećeg Game Funding Bootcamp-a za finansiranje igara 8. februara, kao deo modula posvećenog odnosima između programera i izdavača, i relevantnim poslovnim modelima.

Dalje zajedničke aktivnosti obuhvatiće predavanja i radionice u Beogradu sa gostima, posvećene svetu hyper-casul igara sa vodećim Voodoo stručnjacima iz Francuske, njihove posete SGA događajima u Srbiji, kao i organizovano studijsko putovanje u sedište Voodoo-a u Parizu za srpske developere kasnije tokom godine.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Zabava i zanimljivosti

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.