SGA u aprilu organizuje konferenciju i dovodi Google i Epic Games u Beograd!

SGA u aprilu organizuje konferenciju i dovodi Google i Epic Games u Beograd!

Pod sloganom 'Building excpetional game industry ecosystems', konferencija će 8. aprila u Beogradu okupiti blizu 200 različitih aktera iz lokalne, regionalne i evropske industrije razvoja video igara, nudeći tako uzbudljiv program i prilike za networking, na čak tri lokacije.

Pored lokalnih stejklholdera i predstavnika evropskih asoscijacija, domaćoj zajednici će se predstaviti i govornici iz vodećih svetskih kompanija kao što su Google, Outfit7, Epic Games, Focus Entertainment, Fingersoft, Playrix i druge.

Ovde nije reč o uobičajenoj konferenciji koju organizuje SGA, već je u pitanju izrazito međunarodni događaj koji okuplja različite aktere, kompanije i ekosistemske organizacije, sa idejom da razmene iskustva i dobre prakse, inspirišu kolege i utiču na donosioce odluka – sa ciljem da se omogući najbolji mogući razvoj domaćeg gejming ekosistema i ostvare njegovi puni potencijali.

Celodnevni program, koji će biti održan u prostorima Kinoteke i Bitef Teatra, kao i drugim neformalnim prostorima u centru Beograda, imaće svoju “stejkholdersku” i B2B komponentu. U prvom delu programa predstaviće se brojne evropske asocijacije (Italija, Švedska, Francuska, Rumunija i druge, kao i evropski EGDF), a koji će preneti sopstvene prakse izgradnje uspešnih okvira za razvoja gejming ekosistema, kao i različite modele saradnje sa državom, civilnim sektorom i privredom.

Prisustvo konferenciji moguće samo po pozivu

B2B deo programa biće ravnomerno podeljena na core odnosno PC stranu u sali “Makavejev” Jugoslovenske kinoteke, dok će u zasebnom prostoru svoj program namenjen mobile games studijima predstaviti čuvena Gamecamp zajednica, koja okuplja preko 100 studija iz jugoistočne Evrope. Prisutne tako očekuju predavanja, paneli i moderirane Q&A sesije, uz mnogo prilika za networking i povezivanje.

U večernjem delu programa publiku pre svega očekuje premijerno predstavljanje Godišnjeg izveštaja SGA za 2021. godinu, čime SGA ostaje najagilnija asocijacija kada je u pitanju objavljivanje godišnjeg istraživanja o stanju u domaćoj industriji. Uslediće i keynote predavanja predstavnika kompanije Epic Games, Outfit7 i Google, a nakon toga i prigodna zabava za delegate konferencije u jednom od beogradskih klubova.

Detaljniji program konferencije biće objavljen 25. marta na zvaničnom sajtu SGA, a važno je naglasiti da je prisustvo događaju moguće samo po pozivu, i potpuno je besplatno za učesnike.


   Online formular prijave za keynote program konferencije


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.