SGA u aprilu organizuje konferenciju i dovodi Google i Epic Games u Beograd!

SGA u aprilu organizuje konferenciju i dovodi Google i Epic Games u Beograd!

Pod sloganom 'Building excpetional game industry ecosystems', konferencija će 8. aprila u Beogradu okupiti blizu 200 različitih aktera iz lokalne, regionalne i evropske industrije razvoja video igara, nudeći tako uzbudljiv program i prilike za networking, na čak tri lokacije.

Pored lokalnih stejklholdera i predstavnika evropskih asoscijacija, domaćoj zajednici će se predstaviti i govornici iz vodećih svetskih kompanija kao što su Google, Outfit7, Epic Games, Focus Entertainment, Fingersoft, Playrix i druge.

Ovde nije reč o uobičajenoj konferenciji koju organizuje SGA, već je u pitanju izrazito međunarodni događaj koji okuplja različite aktere, kompanije i ekosistemske organizacije, sa idejom da razmene iskustva i dobre prakse, inspirišu kolege i utiču na donosioce odluka – sa ciljem da se omogući najbolji mogući razvoj domaćeg gejming ekosistema i ostvare njegovi puni potencijali.

Celodnevni program, koji će biti održan u prostorima Kinoteke i Bitef Teatra, kao i drugim neformalnim prostorima u centru Beograda, imaće svoju “stejkholdersku” i B2B komponentu. U prvom delu programa predstaviće se brojne evropske asocijacije (Italija, Švedska, Francuska, Rumunija i druge, kao i evropski EGDF), a koji će preneti sopstvene prakse izgradnje uspešnih okvira za razvoja gejming ekosistema, kao i različite modele saradnje sa državom, civilnim sektorom i privredom.

Prisustvo konferenciji moguće samo po pozivu

B2B deo programa biće ravnomerno podeljena na core odnosno PC stranu u sali “Makavejev” Jugoslovenske kinoteke, dok će u zasebnom prostoru svoj program namenjen mobile games studijima predstaviti čuvena Gamecamp zajednica, koja okuplja preko 100 studija iz jugoistočne Evrope. Prisutne tako očekuju predavanja, paneli i moderirane Q&A sesije, uz mnogo prilika za networking i povezivanje.

U večernjem delu programa publiku pre svega očekuje premijerno predstavljanje Godišnjeg izveštaja SGA za 2021. godinu, čime SGA ostaje najagilnija asocijacija kada je u pitanju objavljivanje godišnjeg istraživanja o stanju u domaćoj industriji. Uslediće i keynote predavanja predstavnika kompanije Epic Games, Outfit7 i Google, a nakon toga i prigodna zabava za delegate konferencije u jednom od beogradskih klubova.

Detaljniji program konferencije biće objavljen 25. marta na zvaničnom sajtu SGA, a važno je naglasiti da je prisustvo događaju moguće samo po pozivu, i potpuno je besplatno za učesnike.


   Online formular prijave za keynote program konferencije


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.