SGA i Epic Games uvode seriju Unreal Engine radionica u domaću 'game dev' zajednicu

SGA i Epic Games uvode seriju Unreal Engine radionica u domaću ‘game dev’ zajednicu

Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) saopštila je juče da se Epic Games pridružio SGA kao zvanični partner, i da će tokom ove godine sponzorisati seriju radionica koje će pomoći kreatorima igara da nauče kako da izvuku maksimum iz Unreal Engine-a alata.

Kao deo ove saradnje, SGA će predstavljati mogućnosti koje nudi Unreal Engine svojim članovima, posebno tokom perioda lansiranja UE5 (Unreal Engine pete generacije), i vodiće radionice fokusirane na Unreal u saradnji sa kompanijom Epic Games tokom cele godine.

Unreal Engine evangelisti će takođe biti domaćini serije radionica i aktivnosti, kako za članove SGA tako i za širu zajednicu, a koji će pomoći da se mladi kreativni profesionalci u regionu obrazuju o najotvorenijim i najnaprednijim realtime 3D alatima na svetu, navodi se na zvaničnom sajtu SGA. Ovu vest prokomentarisao je i Roko Skandizo, direktor poslovnog razvoja video igara u kompaniji Epic Games, koji je istakao sledeće:

Srbija je dom neverovatno talentovanih programera i umetnika, a mi smo uzbuđeni što ćemo biti partneri SGA kako bismo se sastali sa kreatorima iz čitavog regiona i učili od njih. Sa predstojećim izdanjem Unreal Engine 5, osnažujemo velike i male timove da pomeraju granice mogućeg, kako u vizuelnom tako i u interaktivnom smislu. Jedva čekamo da se susretnemo sa lokalnim kreatorima, i vidimo šta vaša zajednica gradi koristeći Unreal Engine.

For the Win! konferencija dovodi osnivača 3Laterala

Kompanija Epic Games na ovaj način nastavlja da podržava talente u Srbiji, s obzirom na to da je već pružila podršku Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (osnivanje novog BA programa za VFX i game art) kao i Crater Training Centru (kroz projekat Train the Trainers), kroz Epic MegaGrants program.

SGA se takođe raduje što će 8. aprila imati priliku da ugosti Vladimira Mastilovića, osnivača novosadskog 3Lateral-a (koji je akviziran od strane Epic Games-a) i potpredsednika za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games, kao jednog od glavnih predavača u okviru For the Win! konferencije, koju će SGA predstaviti na više lokacija u Beogradu u saradnji sa brojnim partnerima.

Stejkholderi iz lokalne industrije, kao i predstavnici studija, profesionalnih asocijacija i izdavača iz cele Evrope imaće priliku da čuju kako je 3Lateral pomogao u stvaranju The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience, kinematografskog i interaktivnog tehnološkog demoa razvijenog u okruženju tzv. “otvorenog sveta”, koji je postavio nove standarde za industriju zabave.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Index Health osigurao dodatnih $3 miliona investicije za unapređenje proizvoda

Startap domaćeg osnivača Luke Ivićevića, Index Health iz Majamija, koji nudi usluge telemedicine zasnovane na personalizovanim podacima pacijenata, podigao je novih $3 miliona u 'seed' rundi investiranja.

Karijere

Borislav Vesnić: I game dev industrija u Srbiji se suočava sa otkazima, ali i dalje je u blagom porastu

Visoki porezi i nedostatak mentorstva u vođenju biznisa i dalje su glavni neprijatelji domaće gejming industrije, kaže Borislav Vesnić, jedan od osnivača Tricoman Studios. O tome, ali i o drugim izazovima (i dobrim stranama) njegovog preduzetničkog puta sa njim razgovaramo u intervjuu koji sledi.

Tehnologija

Mislav Malenica: Razvoj veštačke inteligencije nije uticao na otkaze u IT industriji

Mislav Malenica, osnivač AI startapa Mindsmiths i potpredsednik organizacije Cro AI, na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu bio je jedan od panelista, a u intervjuu za Netokraciju objasnio je zašto veštačka inteligencija ne može zameniti ljude i kako takav stav štetno utiče na njen razvoj.

Propustili ste

Intervju

Decenter u Srbiji pokreće R&D odeljenje sa ciljem razvoja novih naprednih Web3 rešenja

R&D kompanije Decenter podrazumeva grupu hakera koji imaju slobodu da istražuju, rešavaju probleme i stvaraju nova rešenja bez mnogo brige o biznisu, rokovima ili tržištu.

Sponzorisano

Kako je domaći startap Hunch postao prepoznatljiv brend u Holandiji

Hunch već drugu godinu za redom sponzoriše Dutch Search Awards, dodelu nagrada za najbolje holandske marketinške agencije, koja se održava u Utrehtu. Ove godine se vraćamo bogatiji za tri nagrade koje je osvojila agencija sa kojom radimo, i sa misijom da uspostavimo dominaciju na holandskom tržištu.

Startapi i poslovanje

Srpsko-nemački randevu.tech zatvorio ‘pre-seed’ investiciju od € 325.000

ICT Hub Venture, TS Ventures Fond i Earlybird Vision Lab inkubator udruženo su investirali u randevu.tech - tehnološku kompaniju sa sedištem u Berlinu i Beogradu koja transformiše način na koje kompanije grade i razvijaju B2B marketplace rešenja i digitalne proizvode.

Office Talks Podcast

Stanje IT industrije i odnos programera prema HR-u

U 169. epizodi Office Talks podkasta sa Ivom Marinković (Smallpdf) i Anom Golobočanin (Daon), analiziramo trenutno stanje na IT tržištu kao i probleme sa kojima se susreću tehnološke kompanije.

Karijere

Popunite anketu o transparentnosti IT plata u Srbiji

Inicijativa "Anketa o platama - Transparentnost zarada u IT industriji" biće anonimna, a pokrenuta je sa ciljem unapređenja transparentnosti i otvorenosti unutar srpske IT zajednice.

Novost

Trickest lansira javnu verziju svoje platforme za orkestraciju security workflow-a

Trickest, startap koji posluje u domenu automatizacije cybersecurity procesa, lansirao je svima dostupnu verziju svoje platforme za orkestraciju security workflow-a.