SGA i Epic Games uvode seriju Unreal Engine radionica u domaću 'game dev' zajednicu

SGA i Epic Games uvode seriju Unreal Engine radionica u domaću ‘game dev’ zajednicu

Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) saopštila je juče da se Epic Games pridružio SGA kao zvanični partner, i da će tokom ove godine sponzorisati seriju radionica koje će pomoći kreatorima igara da nauče kako da izvuku maksimum iz Unreal Engine-a alata.

Kao deo ove saradnje, SGA će predstavljati mogućnosti koje nudi Unreal Engine svojim članovima, posebno tokom perioda lansiranja UE5 (Unreal Engine pete generacije), i vodiće radionice fokusirane na Unreal u saradnji sa kompanijom Epic Games tokom cele godine.

Unreal Engine evangelisti će takođe biti domaćini serije radionica i aktivnosti, kako za članove SGA tako i za širu zajednicu, a koji će pomoći da se mladi kreativni profesionalci u regionu obrazuju o najotvorenijim i najnaprednijim realtime 3D alatima na svetu, navodi se na zvaničnom sajtu SGA. Ovu vest prokomentarisao je i Roko Skandizo, direktor poslovnog razvoja video igara u kompaniji Epic Games, koji je istakao sledeće:

Srbija je dom neverovatno talentovanih programera i umetnika, a mi smo uzbuđeni što ćemo biti partneri SGA kako bismo se sastali sa kreatorima iz čitavog regiona i učili od njih. Sa predstojećim izdanjem Unreal Engine 5, osnažujemo velike i male timove da pomeraju granice mogućeg, kako u vizuelnom tako i u interaktivnom smislu. Jedva čekamo da se susretnemo sa lokalnim kreatorima, i vidimo šta vaša zajednica gradi koristeći Unreal Engine.

For the Win! konferencija dovodi osnivača 3Laterala

Kompanija Epic Games na ovaj način nastavlja da podržava talente u Srbiji, s obzirom na to da je već pružila podršku Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (osnivanje novog BA programa za VFX i game art) kao i Crater Training Centru (kroz projekat Train the Trainers), kroz Epic MegaGrants program.

SGA se takođe raduje što će 8. aprila imati priliku da ugosti Vladimira Mastilovića, osnivača novosadskog 3Lateral-a (koji je akviziran od strane Epic Games-a) i potpredsednika za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games, kao jednog od glavnih predavača u okviru For the Win! konferencije, koju će SGA predstaviti na više lokacija u Beogradu u saradnji sa brojnim partnerima.

Stejkholderi iz lokalne industrije, kao i predstavnici studija, profesionalnih asocijacija i izdavača iz cele Evrope imaće priliku da čuju kako je 3Lateral pomogao u stvaranju The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience, kinematografskog i interaktivnog tehnološkog demoa razvijenog u okruženju tzv. “otvorenog sveta”, koji je postavio nove standarde za industriju zabave.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.