SGA i Epic Games uvode seriju Unreal Engine radionica u domaću 'game dev' zajednicu

SGA i Epic Games uvode seriju Unreal Engine radionica u domaću ‘game dev’ zajednicu

Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) saopštila je juče da se Epic Games pridružio SGA kao zvanični partner, i da će tokom ove godine sponzorisati seriju radionica koje će pomoći kreatorima igara da nauče kako da izvuku maksimum iz Unreal Engine-a alata.

Kao deo ove saradnje, SGA će predstavljati mogućnosti koje nudi Unreal Engine svojim članovima, posebno tokom perioda lansiranja UE5 (Unreal Engine pete generacije), i vodiće radionice fokusirane na Unreal u saradnji sa kompanijom Epic Games tokom cele godine.

Unreal Engine evangelisti će takođe biti domaćini serije radionica i aktivnosti, kako za članove SGA tako i za širu zajednicu, a koji će pomoći da se mladi kreativni profesionalci u regionu obrazuju o najotvorenijim i najnaprednijim realtime 3D alatima na svetu, navodi se na zvaničnom sajtu SGA. Ovu vest prokomentarisao je i Roko Skandizo, direktor poslovnog razvoja video igara u kompaniji Epic Games, koji je istakao sledeće:

Srbija je dom neverovatno talentovanih programera i umetnika, a mi smo uzbuđeni što ćemo biti partneri SGA kako bismo se sastali sa kreatorima iz čitavog regiona i učili od njih. Sa predstojećim izdanjem Unreal Engine 5, osnažujemo velike i male timove da pomeraju granice mogućeg, kako u vizuelnom tako i u interaktivnom smislu. Jedva čekamo da se susretnemo sa lokalnim kreatorima, i vidimo šta vaša zajednica gradi koristeći Unreal Engine.

For the Win! konferencija dovodi osnivača 3Laterala

Kompanija Epic Games na ovaj način nastavlja da podržava talente u Srbiji, s obzirom na to da je već pružila podršku Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (osnivanje novog BA programa za VFX i game art) kao i Crater Training Centru (kroz projekat Train the Trainers), kroz Epic MegaGrants program.

SGA se takođe raduje što će 8. aprila imati priliku da ugosti Vladimira Mastilovića, osnivača novosadskog 3Lateral-a (koji je akviziran od strane Epic Games-a) i potpredsednika za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games, kao jednog od glavnih predavača u okviru For the Win! konferencije, koju će SGA predstaviti na više lokacija u Beogradu u saradnji sa brojnim partnerima.

Stejkholderi iz lokalne industrije, kao i predstavnici studija, profesionalnih asocijacija i izdavača iz cele Evrope imaće priliku da čuju kako je 3Lateral pomogao u stvaranju The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience, kinematografskog i interaktivnog tehnološkog demoa razvijenog u okruženju tzv. “otvorenog sveta”, koji je postavio nove standarde za industriju zabave.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Najava

Portal Frilenseri: Od 3. aprila startuje novi model samooporezivanja za paušalce i frilensere

Frilenseri koji to žele, prijavu mogu da podnesu već od aprila na postojećoj PP OPO prijavi ili da sačekaju početak rada portala koji će biti dostupan na adresi frilenseri.purs.gov.rs.

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Intervju

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023.