SGA i Epic Games uvode seriju Unreal Engine radionica u domaću 'game dev' zajednicu

SGA i Epic Games uvode seriju Unreal Engine radionica u domaću ‘game dev’ zajednicu

Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) saopštila je juče da se Epic Games pridružio SGA kao zvanični partner, i da će tokom ove godine sponzorisati seriju radionica koje će pomoći kreatorima igara da nauče kako da izvuku maksimum iz Unreal Engine-a alata.

Kao deo ove saradnje, SGA će predstavljati mogućnosti koje nudi Unreal Engine svojim članovima, posebno tokom perioda lansiranja UE5 (Unreal Engine pete generacije), i vodiće radionice fokusirane na Unreal u saradnji sa kompanijom Epic Games tokom cele godine.

Unreal Engine evangelisti će takođe biti domaćini serije radionica i aktivnosti, kako za članove SGA tako i za širu zajednicu, a koji će pomoći da se mladi kreativni profesionalci u regionu obrazuju o najotvorenijim i najnaprednijim realtime 3D alatima na svetu, navodi se na zvaničnom sajtu SGA. Ovu vest prokomentarisao je i Roko Skandizo, direktor poslovnog razvoja video igara u kompaniji Epic Games, koji je istakao sledeće:

Srbija je dom neverovatno talentovanih programera i umetnika, a mi smo uzbuđeni što ćemo biti partneri SGA kako bismo se sastali sa kreatorima iz čitavog regiona i učili od njih. Sa predstojećim izdanjem Unreal Engine 5, osnažujemo velike i male timove da pomeraju granice mogućeg, kako u vizuelnom tako i u interaktivnom smislu. Jedva čekamo da se susretnemo sa lokalnim kreatorima, i vidimo šta vaša zajednica gradi koristeći Unreal Engine.

For the Win! konferencija dovodi osnivača 3Laterala

Kompanija Epic Games na ovaj način nastavlja da podržava talente u Srbiji, s obzirom na to da je već pružila podršku Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (osnivanje novog BA programa za VFX i game art) kao i Crater Training Centru (kroz projekat Train the Trainers), kroz Epic MegaGrants program.

SGA se takođe raduje što će 8. aprila imati priliku da ugosti Vladimira Mastilovića, osnivača novosadskog 3Lateral-a (koji je akviziran od strane Epic Games-a) i potpredsednika za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games, kao jednog od glavnih predavača u okviru For the Win! konferencije, koju će SGA predstaviti na više lokacija u Beogradu u saradnji sa brojnim partnerima.

Stejkholderi iz lokalne industrije, kao i predstavnici studija, profesionalnih asocijacija i izdavača iz cele Evrope imaće priliku da čuju kako je 3Lateral pomogao u stvaranju The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience, kinematografskog i interaktivnog tehnološkog demoa razvijenog u okruženju tzv. “otvorenog sveta”, koji je postavio nove standarde za industriju zabave.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.