Domaći Seven Bridges postao deo nove kompanije po imenu Velsera

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Domaći Seven Bridges postao deo nove kompanije po imenu Velsera

Novoosnovana kompanija Velsera ima za cilj transformaciju medicinskih usluga uz pomoć sistema precizne analize biomedicinskih podataka. O tome šta to znači za lekare, naučnike i istraživače i kakav će učinak imati na pacijente širom sveta, pročitajte u tekstu koji sledi.

Seven Bridges — jedan od najuspešnijih domaćih startapa koji se već više od deceniju bavi razvijanjem naprednih proizvoda iz oblasti biomedicine — ujedinivši se sa kompanijama Pierian i Ugen Tec, postao je deo kompanije Velsera sa sedištem u Bostonu.

Do ujedinjenja dovela je zajednička misija pomenutih kompanija da unaprede zdravstveni sistem na globalnom nivou i to kroz sistem precizne analize biomedicinskih podataka. Na ovaj način je zaokružena vizija koju je Igor Bogićević, osnivač Seven Bridges-a postavio još na početku — da njihov proizvod dođe do klinike i pacijenata širom sveta i tako pomogne celu transformaciju medicine ka personalizovanim i mnogo boljim tretmanima.

Integracijom je planirano unapređenje već postojećih usluga, ali i ubrzan razvoj novih proizvoda što bi kompaniju Velsera trebalo da dovede do pozicije vodećeg globalnog provajdera tehnologija za prikupljanje biomedicinskih podataka u cilju proučavanja medicine i unapređenja istraživačkih procesa.

Efektivnom upotrebom podataka do revolucije medicinskih usluga

Preciznost u medicinskim uslugama neretko biva sputana u svakodnevnoj praksi, a postojeće kompanije nude tek polovična rešenja koja ne omogućavaju svrsishodnu i uspešnu upotrebu podataka. Stoga, Velsera nastoji da omogući demokratizaciju biomedicinskih podataka, a zarad uspešnih kliničkih ispitivanja. Tim povodom osnivač Gavin Nichols izjavio je sledeće:

Veoma sam uzbuđen što imam priliku da vam predstavim kompaniju Velsera i radujem se vođenju vrhunskih timova iz Pierian, Seven Bridges i UgenTec. Naš izvršni tim ima znanje i iskustvo koje čini čitav jedan ekosistem. Kolektivno razumemo potrebe korisnika i partnera, i imamo uvid u način na koji različite strane komuniciraju direktno i indirektno, te znamo i kako da jedinstveno odgovorimo na sve njihove potrebe.

Kao Velsera, mi ćemo objediniti podatke prikupljene na globalnom nivou, kao i uvide iz kliničkih i istraživačko-razvojnih okruženja da bismo obezbedili što preciznije medicinske usluge ljudima širom sveta. Obezbedićemo neprekidan protok znanja među istraživačima, naučnicima i medicinskim radnicima kako bismo ubrzali tok istraživanja, proširili pristup kliničkoj nezi i radikalno poboljšali ljudsko zdravlje.

Osnivanje kompanije Velsera podržano je od strane Summa Equity fonda, a krajnji cilj je transformacija nauke, tehnologije i informatike putem prikupljanja preciznih podatka, a kroz integraciju napredne softverske platforme i temeljnu ekspertizu. Na taj način značajno bi se unapredio učinak zdravstvenih radnika, istraživača i naučnika, što bi doprinelo dobrobiti pacijenata širom sveta.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Novost

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Novost

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.