Šeril Sendberg napušta kompaniju Meta nakon 14 godina

Šeril Sendberg napušta kompaniju Meta nakon 14 godina

Nakon dugogodišnjih spekulacija unutar i van kompanije, Šeril Sendberg juče je najavila da će u septembru napustiti poziciju druge izvršne direktorke ovog tehnološkog giganta.

Prema rečima Šeril Sendberg, glavni razlog što odlazi baš sada jeste to što želi da posveti više vremena filantropiji i svom pokretu Lean in, koji je fokusiran na inkluziju žena u poslovnom svetu, te na podsticaj ženskog liderstva:

Ovaj posao je čast i privilegija, ali ne ostavlja puno vremena za bavljenje drugim stvarima.

Šeril Sendberg se tadašnjem Facebook-u pridružila 2008, s namerom da se zadrži pet godina. Međutim, taj plan se odužio na čitavih četrnaest godina. Iskustvom koje je donela iz kompanije Google, ona je doprinela da Zakerbergova ideja zaživi i pretvori se u moćan profit. Zbog toga joj je, razume se, veoma stalo do kompanije, pa će još neko vreme ostati na čelu njenog upravnog odbora.

Odlazak u trenutku velike tranzicije

Šeril Sendberg napušta Metu baš u momentu kada se dešava istorijska promena za ovu kompaniju. Međutim, kako ona kaže, ne postoji savršeno vreme za odlazak, a ona ima puno poverenja u svoj tim.

Što se tiče metaversa, ona smatra da je to prirodni kontinuitet kompanije koja stalno napreduje tako što otpočinje novo poglavlje, a da nije završila prethodno. I do sada je uvek uspevalo, o čemu svedoči skoro tri miliona korisnika širom sveta koji su povezani Metinim aplikacijama, piše The Verge.

Da li se odlazak Šeril Senberg iz Mete slučajno podudario sa The Great Resignation – ekonomskim trendom da zaposleni masovno napuštaju dugogodišnje pozicije, koji je otpočeo 2021. u Americi  – ostaje samo da nagađamo.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako je Miloš od Frontend programera postao JavaScript Tech Lead

Ukoliko imate dobro početno znanje i volju da učite, IT industrija vas može nagraditi brzim napretkom kroz tehnološku hijerarhiju kompanije. Svoj karijerni put ka tituli senior programera, ovog puta nam detaljno otkriva Miloš Cvetković koji je JavaScript Tech Lead u kompaniji Levi9.

Office Talks Podcast

Relax Gaming: Put od formiranja studija do nagrađivanih igara

Gost 99. epizode Office Talks podcasta bio je Srđan Zdravković, Head of Studio u kompaniji Relax Gaming koja se bavi razvojem online igara na sreću, a čiji tim u Srbiji stoji iza nekih od najnagrađivanijih naslova u iGaming industriji.

Recenzija

Telegram ili WhatsApp: Koje nam prednosti i rizike donosi svakodnevno dopisivanje na ovim aplikacijama?

Telegram je uveo premium opciju koja za 4,99 dolara mesečno korisnicima obezbeđuje pristup dodatnim funkcijama. Da li je ovo samo nastavak 'borbe' za korisnike između ovog chat servisa i giganta kao što je WhatsApp?

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.