Šeril Sendberg napušta kompaniju Meta nakon 14 godina

Šeril Sendberg napušta kompaniju Meta nakon 14 godina

Nakon dugogodišnjih spekulacija unutar i van kompanije, Šeril Sendberg juče je najavila da će u septembru napustiti poziciju druge izvršne direktorke ovog tehnološkog giganta.

Prema rečima Šeril Sendberg, glavni razlog što odlazi baš sada jeste to što želi da posveti više vremena filantropiji i svom pokretu Lean in, koji je fokusiran na inkluziju žena u poslovnom svetu, te na podsticaj ženskog liderstva:

Ovaj posao je čast i privilegija, ali ne ostavlja puno vremena za bavljenje drugim stvarima.

Šeril Sendberg se tadašnjem Facebook-u pridružila 2008, s namerom da se zadrži pet godina. Međutim, taj plan se odužio na čitavih četrnaest godina. Iskustvom koje je donela iz kompanije Google, ona je doprinela da Zakerbergova ideja zaživi i pretvori se u moćan profit. Zbog toga joj je, razume se, veoma stalo do kompanije, pa će još neko vreme ostati na čelu njenog upravnog odbora.

Odlazak u trenutku velike tranzicije

Šeril Sendberg napušta Metu baš u momentu kada se dešava istorijska promena za ovu kompaniju. Međutim, kako ona kaže, ne postoji savršeno vreme za odlazak, a ona ima puno poverenja u svoj tim.

Što se tiče metaversa, ona smatra da je to prirodni kontinuitet kompanije koja stalno napreduje tako što otpočinje novo poglavlje, a da nije završila prethodno. I do sada je uvek uspevalo, o čemu svedoči skoro tri miliona korisnika širom sveta koji su povezani Metinim aplikacijama, piše The Verge.

Da li se odlazak Šeril Senberg iz Mete slučajno podudario sa The Great Resignation – ekonomskim trendom da zaposleni masovno napuštaju dugogodišnje pozicije, koji je otpočeo 2021. u Americi  – ostaje samo da nagađamo.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.