Zapošljavanje senior programera u 2023. godini

Aktuelna kriza nije se odrazila na zapošljavanje seniora – iako danas traže realnije plate

Programeri u Srbiji više nisu endemska vrsta, ali IT seniora je i dalje teško naći. Ipak, u uslovima krize, situacija se malo promenila. Stručnjaci sa kojima smo razgovarali objašnjavaju kakvo je trenutno stanje na tržištu.

Kako zaposliti senior programera u 2023. godini? Koliku platu takvi stručnjaci traže, šta zahtevaju od benefita i kojim kanalima regruteri najčešće stupaju u kontakt sa njima – sve to u uslovima aktuelne krize?

Odgovore na ova pitanja potražili smo od stručnjaka koji se bave zapošljavanjem ovog kadra, a na samom početku razgovora svaki od njih istakao je sledeće: seniore i dalje nije jednostavno naći.

Uprkos pojačanom oprezu IT poslodavaca pri zapošljavanju, u prethodnih nekoliko meseci, iskusni softverski inženjeri i dalje su u situaciji da imaju veliku mogućnost izbora – i što se tiče kompanije za koju žele da rade, pa i projekta i željenih pogodnosti.

Detaljnije o tome šta to tačno podrazumeva otkrivamo u tekstu koji sledi.

Sve više seniora traži stabilne kompanije – otud i veći broj prijava za posao

Kako je aktuelna kriza uticala na zapošljavanje senior programera u Srbiji? Naši sagovornici slažu se da je uticaja definitivno bilo: “U slučaju FishingBooker-a, poslednjih nekoliko meseci broj prijava se dosta povećao i ono što nas je iznenadilo jeste da su to često bili kandidati koji su na senior i lead pozicijama. Strah od layoff-a, koji je već postao trend u mnogim kompanijama, utiče na to da je danas kandidatima primarna stabilnost kompanije za koju apliciraju”, kažu Nevena Stanković (Senior Talent Acquisition Specialist) i Isidora Madžar (Talent Acquisition Specialist) iz kompanije FishingBooker.

Isti trend primećuju i Đurđa Perić (Talent Acquisition Lead, Menu Technologies) i Nebojša Ristin (Country Lead, Zühlke Serbia) koji potvrđuju da se na oglase za seniorske pozicije zaista javlja više kandidata nego u ranijem periodu, iako Đurđa podvlači da je tih prijava dosta više, dok Ristin kaže da postoji veći broj prijava – ali ne u meri koja bi označila veliku promenu na tržištu. On pojašnjava:

Zanimljiv novitet je da se iskusni inženjeri koji su ranije radili u našoj kompaniji sve češće javljaju sa željom da nam se ponovo pridruže, što postaje globalni trend, a trenutna globalna kriza prevashodno je uticala na zapošljavanje manje iskusnih kandidata, ali i u tom segmentu postoji razlika u zavisnosti od ekspertize i poslovnog domena.

Sa druge strane, u pogledu kanala kojim regruteri danas pokušavaju da pronađu inženjere ovog senioriteta, Đurđa i Nebojša saglasni su i u tome da Linkedin ostaje dominantan kao prva stanica pri potrazi za iskusnijim ljudima. Ristin dodaje:

LinkedIn se ustalio kao dominantni kanal za početnu komunikaciju sa kandidatima. Uz kontaktiranje kandidata na osnovu njihovih profila, sve više kompanija svoje oglase objavljuje i direktno na ovoj platformi. Prednosti brze i dvosmerne komunikacije putem LinkedIn poruka su očigledne u fazama pre intervju procesa.

Preporuke kolega su takođe veoma koristan metod za pronalaženje odličnih kandidata visokog senioriteta. One ne samo što pružaju uvid u profesionalni profil kandidata, već olakšavaju obostranu procenu uklapanja u tim i kompaniju.

U prilog preporukama svedoče i Nevena i Isidora, koje potvrđuju da su za FishingBooker preporuke kolega i dalje primaran izvor za zapošljavanje i ovi kandidati se najduže zadržavaju u kompaniji. “Osim toga, LinkedIn se uvek ističe kao dobar kanal za akviziciju novih talenata kao i ostvarivanje kontakata za potencijalnu buduću saradnju”, ističu one.

Koje benefite i pogodnosti seniori danas traže?

U nastavku razgovora sa našim sagovornicima razgovarali smo i o tome koje benefite bi kompanije mogle da ponude ne bi li privukle ovu kategoriju zaposlenih, a Isidora i Nevena ističu da je odgovor na to pitanje iz godine u godinu manje-više isti:

Projekti ili proizvodi mogu direktno da utiču na to da se seniori odluče za neku kompaniju. Uz to, tim i tech stack su primarni faktori za motivaciju prelaska u novu kompaniju.

U skladu sa trenutnim uslovima na tržištu, najveći “benefit” je kompanija sa stabilnim rastom, pogotovo kada su u pitanju senior kandidati. Donekle se benefiti poput privatnog zdravstvenog osiguranja, dodatnih dana odmora i remote rada podrazumevaju, pa takva pitanja od kandidata gotovo i da ne dobijamo.

Nebojša dodaje i da je Zühlke nedavno sproveo interno istraživanje baš na ovu temu, i kao posebno značajne pogodnosti za iskusne inženjere istaknute su mogućnost rada van kancelarije, fleksibilnost radnog vremena i ukupnog broja radnih sati, broj dana odmora koji zadovoljava lične potrebe, privatno zdravstveno osiguranje, i drugi.

“Upravo zato, naši zaposleni imaju mogućnost da, u skladu sa svojim trenutnim potrebama i dogovorom u okviru tima, skrate svoje radno vreme do 80%, da ga prerasporede u manje radnih dana, i da se odluče da koriste veći broj slobodnih dana. Ove godine 30 zaposlenih učestvuje u testiranju koncepta Unlimited recharge, koji podrazumeva fleksibilan broj slobodnih dana tokom godine”, objašnjava on.

Sa druge strane, Đurđa dodaje da seniori uglavnom primarno traže dobar work-life balans, fleksibilnost i mogućnost da rade remote, zatim im je bitno da postoje prilike za napredak unutar kompanije, kao i da postoje bonusi. “Privatno zdravstveno osiguranje ostaje kao standard, dok su ostali benefiti nice-to-have“, kaže ona.

Programeri na seniorskim pozicijama danas traže od 2.000 do 5.000 evra

Novonastale turbulencije na tržištu, ističe Đurđa u nastavku razgovora, dovele su do toga da se sada traže dosta realnije plate u odnosu na pre godinu dana ili više – “recimo da su to cifre od 2.000 do 4.000 evra neto u proseku za programerske pozicije”. Naravno, i to zavisi od tehnologija kojima se bave, kao i da li rade na proizvodu ili u outsourcing kompaniji, ali i kako kompanija procenjuje njihov senioritet, dodaju Nevena i Isidora i ističu:

FishingBooker komunicira plate još u oglasima tako da kandidati već u samom startu imaju ideju šta mogu da očekuju, što i nama olakšava proces. Pokazalo se da je to jedan od najpozitivnijih utisaka koji kandidati stiču o nama pre samog procesa.

Za kraj, Nebojša nam je približio i svoje iskustvo: na tržištu se za seniorske pozicije razgovara o neto zaradama od 2.500 eur do 5.500 eur ili više, a ova cifra varira u zavisnosti od specijalizacije, iskustva i drugih faktora. Ipak, kako on zaključuje, inženjerske plate u IT industriji u Srbiji i dalje su znatno iznad proseka u odnosu na većinu drugih delatnosti, a očekivanja su da će se ovaj trend nastaviti, zbog velike vrednosti koju IT stručnjaci donose kompanijama i njihovim klijentima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Tehnologija

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.

Tehnologija

Digital Day 2024: Kako AI oblikuje budućnost?

Ovogodišnji Digital Day posvećen je veštačkoj inteligenciji, a vodeći stručnjaci iz ove oblasti govoriće o tome kako ona oblikuje savremeni poslovni svet.

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.