Novosadski Rendered Text pokrenuo ‘Semaphore Community’

Novosadski Rendered Text pokrenuo ‘Semaphore Community’ za bolju edukaciju developera

Novosadska kompanija poznata po jednom od napopularnijih continuous integration (CI) rešenja - Semaphore, predstavila je nedavno novi projekat koji za cilj ima edukaciju programera o najboljim praksama. U pitanju je ‘Semaphore Community’ gde developeri mogu čitati, ali i pisati tutorijale o najnovijim metodama izrade softvera, zarađujući pritom i do $200 dolara po članku.

rendered_text

Iza čitave stvari stoji novosadski Rendered Text, kompanija poznata po primeni poslednjih tehnologija kada je razvoj softvera u pitanju. Njihovo popularno CI rešenje za testiranje aplikacija prilikom samog razvoja, Semaphore, danas koriste kompanije poput Zendesk-a, Dribble-a i 500px, a znanje stečeno u ovoj industriji, tim je odlučio da pretoči u seriju tekstova i tako omogući zajednici pristup velikom broju edukativnog materijala.

Iz kompanije kažu da već duže vreme razmišljaju kako mogu da pomognu ljudima da brže postanu bolji developeri. Ideja je stigla u vidu Semaphore Community – jedinstvenog mesta na webu na kome će se nalaziti (i već sada se nalaze) kvalitetni i ažurni tutorijali o najsavremenijim praksama razvoja softvera poput Test Driven Development, Behaviour Driven Development, Devops automatizacije, pisanje čistog koda.

Ove prakse su relativno nove i ima veoma malo literature i ažurnih tekstova online. Upravo tu vidimo priliku da pomognemo dev zajednici u svetu. Cilj Semaphore Community-a jeste da edukuje developere i pruži im pomoć, a mi mislimo da je ovo najbolji način i za dalji rast našeg servisa Semaphore CI.

Autorima tutorijala i do $200 do članku

Na Semaphore Community-ju trenutno se nalazi preko 30 članaka, pri čemu je u planu redovno objavljivanje novih. Filip Komnenović iz Rendered Text-a kaže da su dosadašnje članke pisali inženjeri ove kompanije, ali da je cilj čitavog projekta uključivanje i ostalih programera u pisanje za njihovu zajednicu.

Znanje stečeno u dugogodišnjem radu, novosadski tim sada je spreman da podeli sa zajednicom.
Znanje stečeno u dugogodišnjem radu, novosadski tim sada je spreman da podeli sa zajednicom.

Kako bi dodatno stimulisali developere da se uključe u stvaranje zajednice, tim je lansirao i „Get Paid to Write“ program koji programerima/autorima omogućava da za svoje pisanje budu plaćeni i do 200 dolara. Jedan od osnovnih uslova jeste visok nivo kvaliteta pisanja i poznavanje tehnologija o kojima se piše, a sve sa ciljem kreiranja što ažurnije baze, dostupne mladim developerima i njihovim starijim kolegama potpuno besplatno.

Reakcije korisnika i kolega developera su sjajne. Tu je i program kroz koji drugi programeri mogu da doprinesu našoj community sekciji i to kroz plaćen angažman. – Darko Fabijan, Rendered Text

Takođe, sam Community ima i dodatnu svrhu, a to je da promoviše open source projekte koji se testiraju na Semaphore CI (GitLab, AgileVentures i slično). Iz kompanije kažu da ovim nastoje da pruže što više prostora open source projektima koji koriste njihov servis, te da ih na taj način dodatno promovišu među pripadnicima ove rastuće zajednice.

Semaphore Community već uveliko je spreman vašu dodatnu edukaciju!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.