Financial Times i Seedstars pozivaju domaće timove da se prijave za prvi FTxSDG Challenge

Financial Times i Seedstars pozivaju domaće timove da se prijave za prvi FTxSDG Challenge

Seedstars takmičenje organizuje se širom sveta od 2013. godine, a ovog puta konkurs je podržao i Financial Times sa ciljem da se osnaže inovativni preduzetnici u zemljama u razvoju.

Švajcarski Seedstars i Financial Times udružili su se ove godine kako bi predstavili prvi FTxSDG Challenge – takmičenje namenjeno inovativnim timovima i startapima čije investicije ne prelaze milion dolara. Sam konkurs ima za cilj osnaživanje preduzetnika u zemljama u razvoju kroz startap takmičenje podeljeno na tematske izazove zasnovane na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija:

  • Gender equality
  • Climate Action
  • Quality Education
  • Reduced Inequalities
  • Good Health and Wellbeing
  • Good Jobs and Economic Growth

Igor Graić, regionalni partner i Seedstars ambasador, ističe za Netokraciu da upravo ova podela na tematske celine predstavlja promenu u odnosu na prethodne godine, sa ciljem da prijavljeni startapi još lakše stignu do željenog tržišta ili naredne runde investiranja. Učešće u ovogodišnjem programu obuhvata jednomesečni pristup online sesijama koje organizuje Seedstars, kao i učešće različitim radionicama, masterclass kursevima, mentorskim i networking sesijama.

Pobednički staratpi imaće priliku da brže dođu do pristupa Seedstars Fondu u sklopu kojeg će moći da ostvare investiciju i do $500.000 ranog finansiranja.

Pored startapa i timova, učešće u programu moći će da ostvare i srednjoškolci i studenti koji se interesuju za navedene tematske celine, a koje u sklopu FTxSDG Challenge programa učekuje rad u timovima sa kojima će proći kroz masterclass sesije.

Prijave za konkurs otvorene su do 1. novembra, dok se više informacija o FTxSDG Challenge može pronaći na zvaničnom sajtu takmičenja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.