SBB od danas povećava brzine u EON paketima - sledeći zadatak izgradnja 10 GIGA optičke mreže

SBB povećao brzine interneta u EON paketima – do kraja godine počinje izgradnja 10 GIGA optičke mreže

Kompanija SBB od danas omogućava još veće brzine interneta i to korisnicima u GIGA gradovima. Povećanje brzine stiže nakon proslave 20. rođendana kompanije, a najavljen je i početak izgradnje 10 GIGA optičke mreže.

Na događaju koji je danas održan u jednom od najsavremenijih centara za nadzor mreže (NOC – Network Operations Centar) koji se nalazi u sedištu kompanije SBB, tim inženjera i stručnjaka iz oblasti telekomunikacija demonstrirao je povećanje novih brzina interneta.

Novost za korisnike SBB interneta stiže nakon proslave velikog jubileja – 20 godina od osnivanja kompanije, čime su brzine u okviru EON paketa dodatno povećane. Vladimir Oravec, direktor NOC-a, tom prilikom je izjavio:

Pomeramo sopstvene granice sa jasnim ciljem da korisnicima omogućimo najbolje usluge i korisnčko iskustvo. Zbog toga, dodatno povećavamo brzine zvanično najbržeg interneta za do 100 Mbps. Sledeći važan korak je stvaranje GIGA Srbije, kada će svi SBB korisnici imati mogućnost korišćenja interneta do 1 Gbps.

SBB korisnici EON paketa sa televizijom, internetom i telefonijom od sada u EON Light paketu umesto 150 Mbps imaju 200 Mbps. U EON Full paketu internet je povećan sa 250 na 300 Mbps, dok je u EON Premium internet ubrzan sa 500 Mbps do 600 Mbps – odnosno do 1 Gbps uz Giga dodatak.

U prostorijama NOC-a, medijima i široj javnosti predstavljene su nove brzine, kao i dodatne mogućnosti u sklopu EON paketa koje su od danas dostupne korisnicima.

Aleksandar Prokić, rukovodilac službe za tehničku podršku, dodao je:

SBB internet je uvek bio najbrži na tržištu i sve vreme se ubrzava. Sa brzinom od 128 Kbps 2003. godine za prenos snimka od 700MB bilo je potrebno 12 časova, a za jednu sliku sa letovanja čak tri minuta. Jasno je da zahvaljujući konstantnom povećavanju brzina interneta našim korisnicima dajemo neograničene mogućnosti.

Iz kompanije SBB ističu da je osim povećanja brzina, a u želji da svi korisnici dožive iskustvo jedne od najpopularnije TV platforme u Jugoistočnoj Evropi, od danas omogućeno korišćenje EON aplikacije u sklopu svih korisničkih paketa.

U planovima i ulazak na tržište mobilne telefonije

Prilikom obeležavanja 20. rođendana kompanije, na događaju koji je prethodne nedelje održan u pozorištu Madlenianum, izvršni direktor SBB-a Milija Zeković dodao je da je do sada kreirano više od 19 GIGA gradova u Srbiji, pri čemu će ih do kraja godine biti ukupno 35. Tom prilikom, on je dodao:

Mogu sa ponosom da kažem da stvaramo GIGA Srbiju. Naš sledeći cilj je izgradnja 10 GIGA optičke mreže, kada će super brzi internet učiniti da naši korisnici imaju pristup jednoj od najbržih mreža u Evropi.

Kao deo jubilarnog poklona za naše korisnike započeli smo projekat EONizacija, u okviru kojeg ćemo svim korisnicima omogućiti EON aplikaciju, dok će prvih 10.000 korisnika dobiti i EON Smart Box i EON Connect.

Milija Zeković, izvršni direktor kompanije SBB, govorio je o rezultatima koje je kompanija ostvarila tokom prethodnih 20 godina, ali i najavio nove investicije.

Zeković je takođe izjavio da će SBB u naredne tri godine investirati više od 240 miliona evra u dalji razvoj inovativnih servisa, usluga i korisničku podršku. Ukoliko se za to stvore uslovi, kompanija će proširiti svoju ponudu na tržište mobilne telefonije, omogućavajući građanima Srbije niže cene i bolje usluge:

Počeli smo sa pružanjem usluga u sedam gradova za 20 hiljada korisnika, a danas to činimo za 3 miliona građana. Bilo nas je osmoro, sada naš tim broji 1.800 ljudi. Veličinu i snagu kompanije SBB korisnici osećaju kada god uđu u svoj dom, uključe TV ili se povežu na internet. Zato nastavljamo da investiramo u najnaprednije tehnologije, u ljude i naše društvo.


Ostavi komentar

  1. David

    David

    16. 6. 2022. u 17:58 Odgovori

    Imam najosnovniji SBB paket TV, internet i telefon. Pod osnovnim mislim tako mi kažu kad zovem tehničku podršku da ustvari NEMAM internet to jest neće ili ne mogu da mi kažu a na SBB sajtu su SVE informacije o novim paketima što mi ne odgovara prvensveno zbog cene :). Da li znači da povodom 20 godina i meni kao korisniku biti povećan protok

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

E-commerce

Limundo opominje: Dugovi sitni i stvarni, korisnici razočarani pristupom

Kako navode iz Limunda dugovanja potiču iz provizija za uspešno završene aukcije, prodaju i promotivne opcije na portalima Limundo.com i Kupindo.com. Veliki broj korisnika ostao je u šoku nakon opomene pred utuženje koju je kompanija poslala.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.