Saveti za IT firme koje zapošljavaju

Saveti za IT firme koje zapošljavaju

48. epizodu Office Talks podcasta posvetili smo nedavno održanoj Employer Branding Belgrade konferenciji u okviru koje smo sumirali savete predavača - dobre prakse za brendiranje poslodavaca u 2021. godini.

Glavna tema ove epizode bili su utisci sa nedavno završene konferencije u organizaciji Netokracije koja je bila posvećena Employer Brandingu. Na početku smo diskutovali o tome ko se tačno bavi ovom oblašću u jednoj kompaniji, kako se ona definiše, na koji način treba da izgleda jedan EB tim i kako efikasno podeliti odgovornosti za jednu važnu oblast.

Pričali smo i o tome sa kojim se sve izazovima timovi zaduženi za brendiranje poslodavaca susreću kada krenu u realizaciju određenih kampanja. Otuda smo, nadovezujući se na teme sa konferencije, pokušali da damo odgovor na pitanje kako tačno danas izgleda efikasan Employer Branding i kako kompanija treba da komunicira ka novim kadrovima i sutra možda budućim kolegama.

Šta senior programeri zaista žele i da li stavovi zaposlenih utiču na percepciju kompanije?

Jedna od zanimljivijih tema o kojoj smo govorili jeste i transparentnost plata u IT industriji, tačnije na koji način kompanije javno komuniciraju o mogućim zaradama i koje sve obaveze ta zarada donosi. S obzirom na to da je novac uvek bio taboo tema u Srbiji, analizirali smo zašto se danas ne diskutuje više o platama i zašto danas nemamo više cenovnih odrednica u oglasima za posao.

Šta danas senior programeri žele od kompanije i šta im je sve važno kada je reč o razvoju njihove karijere? Još jedno od pitanja o kojem smo diskutovali, a koje je usko vezano za to na koji način danas izgleda proces zapošljavanja senior programera zasnovanog uglavnom na preporukama u specifičnim i uskim zajednicama. Između ostalog, približili smo to koje su tri najbitnije stavke koje su danas krucijalne kada je reč o privlačenju i zapošljavanju kandidata.

Pred sam kraj ove epizode definisali smo to kako poslodavac treba da se postavi prema nastupu zaposlenog na LinkedIn-u, što je bilo jedno od zanimljivijih predavanja na Employer Branding konferenciji. Ovde je poseban akcenat stavljen na slobodu govora, širenju sumnjivih i oprečnih stavova, kao i na to kako kompanija treba da reaguje na javne negativne stavove svojih zaposlenih na LinkedIn-u.

Mi se gledamo i slušamo u narednim epizodama koje spremamo za vas.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Kultura 2.0

AliExpress paketi u Srbiju stižu sa većim zakašnjenjem – uticaj pandemije i dalje traje

Enigma zvana AliExpress i dalje traje, a mi proveravamo šta se trenutno dešava sa paketima i cenom shipping-a za Srbiju.

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.