Saber Interactive i Mad Head Games zajedno na velikim projektima

Saber Interactive i Mad Head Games od sada zajedno rade na velikim gaming projektima

Saber Interactive, matična kompanija domaćeg Mad Head Games-a, odvojila se od Embracer Group-a, čijem je portfoliju pripadala kao poslovna jedinica.

Svoje putovanje vodama razvoja hit igara Saber Interactive nastavlja kao nezavisan studio, zajedno sa Mad Head Games-om, i drugim studijima koji su deo ove kompanije, i u skladu sa svojom autentičnom vizijom i planovima.

U svoju novu, nezavisnu fazu, osnažen značajnim iskustvom i rezultatima koje je u partnerstvu sa Embrace Group stekao, Saber Interactive ulazi u punom sastavu, sa uspešnim timom koji čini preko 20 studija za razvoj igara i 2.500 ljudi. Ovom prilikom, oglasio se i Nenad Tomić, CEO Mad Head Games-a koji je istakao sledeće:

Za nas u MadHeadGames-u partnerstvo sa Saber-om je izuzetno važno, jer nam je omogućilo da nastavimo da radimo ono što smo uvek želeli, na potpuno novom nivou – da stvaramo video igre kakve i sami volimo da igramo, bazirane na svetski poznatim franšizama. Trenutno vredno radimo na dve takve igre i sa velikim nestrpljenjem čekamo trenutak kada ćemo o tome moći da podelimo više informacija.

Rad na novom velikom gaming naslovu

Saber Interactive, kompanija koja se bavi razvojem i izdavanjem video igara, osnovana je 2001. godine, sa sedištem u SAD. Kompaniju čini preko 20 studija širom sveta kao što su: 34BigThings, 3D Realms, 4A Games, Aspyr, Bytex, Demiurge Studios, DIGIC Pictures, Fractured Byte, Mad Head Games, New World Interactive, Nimble Giant Entertainment, Sandbox Strategies, Slipgate Ironworks, Shiver Entertainment, SmartPhone Labs, Snapshot Games, Tuxedo Labs, Tripwire Interactive, Zen Studios itd.

Podsetimo, Mad Head Games je studio za razvoj video igara osnovan 2013. godine koji danas posluje iz 3 centra: Beograda, Novog Sada i Sarajeva. Nakon više od 60 uspešnih i nagrađivanih casual igara, studio se transformiše i svoj fokus pomera na akcione igre za PC i konzole. Poslednju igru Mad Head Games je objavio u februaru 2023. godine, a u pitanju je Scars Above, izazovan 3rd-person Sci-Fi shooter.

Studio je od 2020. godine deo Saber Interactive, a trenutno radi na još uvek nenajavljenim projektima zasnovanim na poznatim i voljenim svetskim franšizama čije se objavljivanje sa nestrpljenjem iščekuje u narednim godinama.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Web 3.0

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Intervju

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.