Saber Interactive i Mad Head Games zajedno na velikim projektima

Saber Interactive i Mad Head Games od sada zajedno rade na velikim gaming projektima

Saber Interactive, matična kompanija domaćeg Mad Head Games-a, odvojila se od Embracer Group-a, čijem je portfoliju pripadala kao poslovna jedinica.

Svoje putovanje vodama razvoja hit igara Saber Interactive nastavlja kao nezavisan studio, zajedno sa Mad Head Games-om, i drugim studijima koji su deo ove kompanije, i u skladu sa svojom autentičnom vizijom i planovima.

U svoju novu, nezavisnu fazu, osnažen značajnim iskustvom i rezultatima koje je u partnerstvu sa Embrace Group stekao, Saber Interactive ulazi u punom sastavu, sa uspešnim timom koji čini preko 20 studija za razvoj igara i 2.500 ljudi. Ovom prilikom, oglasio se i Nenad Tomić, CEO Mad Head Games-a koji je istakao sledeće:

Za nas u MadHeadGames-u partnerstvo sa Saber-om je izuzetno važno, jer nam je omogućilo da nastavimo da radimo ono što smo uvek želeli, na potpuno novom nivou – da stvaramo video igre kakve i sami volimo da igramo, bazirane na svetski poznatim franšizama. Trenutno vredno radimo na dve takve igre i sa velikim nestrpljenjem čekamo trenutak kada ćemo o tome moći da podelimo više informacija.

Rad na novom velikom gaming naslovu

Saber Interactive, kompanija koja se bavi razvojem i izdavanjem video igara, osnovana je 2001. godine, sa sedištem u SAD. Kompaniju čini preko 20 studija širom sveta kao što su: 34BigThings, 3D Realms, 4A Games, Aspyr, Bytex, Demiurge Studios, DIGIC Pictures, Fractured Byte, Mad Head Games, New World Interactive, Nimble Giant Entertainment, Sandbox Strategies, Slipgate Ironworks, Shiver Entertainment, SmartPhone Labs, Snapshot Games, Tuxedo Labs, Tripwire Interactive, Zen Studios itd.

Podsetimo, Mad Head Games je studio za razvoj video igara osnovan 2013. godine koji danas posluje iz 3 centra: Beograda, Novog Sada i Sarajeva. Nakon više od 60 uspešnih i nagrađivanih casual igara, studio se transformiše i svoj fokus pomera na akcione igre za PC i konzole. Poslednju igru Mad Head Games je objavio u februaru 2023. godine, a u pitanju je Scars Above, izazovan 3rd-person Sci-Fi shooter.

Studio je od 2020. godine deo Saber Interactive, a trenutno radi na još uvek nenajavljenim projektima zasnovanim na poznatim i voljenim svetskim franšizama čije se objavljivanje sa nestrpljenjem iščekuje u narednim godinama.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Novost

Posetili smo promociju pet srpskih startapa u Cirihu

Ovim povodom, osnivači pet domaćih startapa pitch-ovali su svoje ideje pred investitorima, a Lav Odrović imenovan je za počasnog predstavnika Privredne komore Srbije u Švajcarskoj.

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Digitalni mediji

Social Serbia 2024: Ljudi u Srbiji se plaše AI alata i manje veruju influenserima!

Kakvo je stanje u digitalu, koje platforme koristimo, kome verujemo i šta se u navikama korisnika promenilo u poslednjih godinu dana – pitanja su na koja odgovara upravo objavljeno istraživanje Social Serbia 2024.

Karijere

Na koji ćeš faks? Poseti Metaverse sajam obrazovanja koji je okupio 128.000 studenata

Predstavljamo vam virtuelni 3D sajam obrazovanja zasnovan na Metaverse tehnologiji, koji mladima u Srbiji i regionu značajno olakšava potragu za idealnim izborom fakulteta i budućim zaposlenjem!

Novost

Otvoren Mejkers lab konkurs: 25.000 učenika imaće pristup učionicama budućnosti!

Grupa za obrazovanje koju čine Nordeus Fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa Digitalna Srbija, otvorila je konkurs za pokretanje Mejkers lab učionica u srednjim školama širom Srbije.

Karijere

Kako je kompanija ASEE uz Miloša Ljevaju stvorila jak tim za cyber bezbednost

Ovo je inspirativna priča o Milošu Ljevaji, superheroju u poslovnom i privatnom životu. Igra za "plavi", odbrambeni tim. Počeo je da radi kao priznati IT stručnjak u ASEE Grupi na strateškom razvoju u oblasti sajber bezbednosti još 2010. godine, ali njegova avantura se nije tu zaustavila.