Telekom Srbija i SES otpočeli emitovanje RTS programa u Evropi

Telekom Srbija i SES otpočeli emitovanje RTS programa u Evropi

Kompanija SES objavila je kako će zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom Telekom Srbijom, prenositi šest televizijskih i jednu radijsku stanicu RTS-a širom Evrope, tačnije: RTS Satelit, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Muzika, kao i radijska stanica Radio Beograd, emitovaće se putem vodećih kablovskih mreža u Evropi.

Kako se navodi u saopštenju, Telekom Srbija će pružiti sve usluge na terenu uključujući i satelitsku ulaznu vezu, kao i kodiranje, te će se oslanjati na SES kapacitete na jednom od ASTRA satelita smeštenog na orbitalnoj poziciji 4,8 stepeni istočno. Povodm ove vesti oglasio se i Martin Ornass-Kubacki, potpredsednik i glavni regionalni direktor za srednju i istočnu Evropu pri SES Videu – novoosnovane poslovne jedinice kompanije SES, koji je tom prilikom istakao za medije:

Dugi niz godina sarađujemo sa našim partnerom Telekom Srbija na različitim projektima, a ovaj novi sporazum ne samo da osnažuje našu prisutnost na tržištu nego i našu dugogodišnju saradnju. Veoma smo zadovoljni što je RTS odabrao ASTRA satelit za distribuciju svojih programa srpskoj publici širom Evrope.

SES broji više od 50 satelita

Štaviše, novu saradnju dve kompanije, prokomentarisao je i Milutin Nikolić, direktor veleprodaje Telekom Srbija koji je istakao kako je zadovoljstvo što se RTS priključio ovom projektu, ocenivši da su kvalitet i profesionalnost kompanije SES te dugogodišnja saradnja sa istom bile ključne za postizanje dogovora, dok se ceo tim raduje što će zajedno sa SES-om ispunjavati RTS-ove potrebe na najbolji mogući način.

Podsećanja radi SES je vodeći svetski satelitski operater, prvi koji je pružio diferenciranu i skalabilnu GEO-MEO ponudu u svetu, sa više od 50 satelita u geostacionarnoj orbiti (GEO) i 12 u srednjoj orbiti (MEO). Kompanija je između ostalog fokusirana i na dodatnu vrednost, end-to-end rešenja u dve ključne poslovne jedinice: SES Video i SES Networks. Više o kompaniji možete pronaći na zvaničnom sajtu SES-a.

Ostavi komentar

 1. Živojin Marinković

  Živojin Marinković

  23. 7. 2017. u 07:44 Odgovori

  Nemam signal za RTS Sat, sa ove poz. satelita! Prijem preko Risivera KOPERNIKUS DCIP
  Podešavawe izvršeno na:
  Satelit: ASTRA 4A (SIRIUS) 4,8 E
  Freq.: 12702 MHz
  Pol.: Hor
  SR: 8623
  Video PID: 1001
  Audio PID: 1002
  P C R PID: 1001
  ********************
  Imate li kakav savet za nastali problem?

 2. Žika Janković

  Žika Janković

  11. 2. 2018. u 20:00 Odgovori

  Poštovani, zainteresovan sam za nabavku sat kartice za individualno gledanje rts-a sa satelita astra4a, posedujem tv sony sa ugrađenim tjunrom za sat program i samo vidim sat svet i radio programi, hvala i pozdrav

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Internet marketing

Kako kreirati kampanje sada kada Google Ads za Srbiju omogućava biranje mikro lokacija

Google je od nedavno omogućio oglašivačima da preko Google Ads platforme ciljaju pojedinačne gradove i regione u Srbiji. U nastavku teksta pročitajte kako to i da uradite.

Propustili ste

Karijere

Otvoren Ladies of New Business program mentorstva – čekamo tvoju prijavu!

Nakon jesenje Ladies of New Business konferencije, sada već tradicionalno, organizujemo i mentorski program koji će ovaj put biti otvoren za devojke koje zanima IT. Program startuje u januaru i trajaće do marta 2020. godine.

Startapi i poslovanje

Fond za inovacionu delatnost ponovo dodeljuje €380.000 – po prvi put mogu da apliciraju i timovi

Inovativna preduzeća i naučno-istraživačke organizacije imaju na raspolaganju bespovratna sredstva Fonda za inovacionu delatnost za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u ukupnom iznosu od šest miliona evra. Sledi novi ciklus dodele novca.

Karijere

Kako radoznalost i konstantno učenje oblikuju domaću IT industriju – iz ženskog ugla

Sedma po redu Ladies of New Business konferencija u organizaciji Netokracije okupila je prošle nedelje preko 100 dama koje su imale priliku da čuju zašto su pripadnice lepšeg pola veoma važan deo IT industrije.

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Kultura 2.0

Retrospektiva 2019: Trendovi i događaji koji su obeležili prethodnu godinu

Još jedna zanimljiva godina polako nam se bliži kraju. Kako bismo sumirali proteklu 2019. godinu, predstavljamo vam retrospektivu ključnih događaja u prethodnih 11 meseci.

Gaming

Oni su Two Desperados, ima ih preko 30 i napravili su igru koju igra 30 miliona igrača širom sveta

Kada razvijete igru za 30 miliona ljudi predstavljate veoma respektabilno ime u rastućoj 'gaming' industriji. U ovom slučaju govorimo o beogradskoj kompaniji Two Desperados, sa čijim smo osnivačem imali priliku da razgovaramo.