Telekom Srbija i SES otpočeli emitovanje RTS programa u Evropi

Telekom Srbija i SES otpočeli emitovanje RTS programa u Evropi

Kompanija SES objavila je kako će zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom Telekom Srbijom, prenositi šest televizijskih i jednu radijsku stanicu RTS-a širom Evrope, tačnije: RTS Satelit, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Muzika, kao i radijska stanica Radio Beograd, emitovaće se putem vodećih kablovskih mreža u Evropi.

Kako se navodi u saopštenju, Telekom Srbija će pružiti sve usluge na terenu uključujući i satelitsku ulaznu vezu, kao i kodiranje, te će se oslanjati na SES kapacitete na jednom od ASTRA satelita smeštenog na orbitalnoj poziciji 4,8 stepeni istočno. Povodm ove vesti oglasio se i Martin Ornass-Kubacki, potpredsednik i glavni regionalni direktor za srednju i istočnu Evropu pri SES Videu – novoosnovane poslovne jedinice kompanije SES, koji je tom prilikom istakao za medije:

Dugi niz godina sarađujemo sa našim partnerom Telekom Srbija na različitim projektima, a ovaj novi sporazum ne samo da osnažuje našu prisutnost na tržištu nego i našu dugogodišnju saradnju. Veoma smo zadovoljni što je RTS odabrao ASTRA satelit za distribuciju svojih programa srpskoj publici širom Evrope.

SES broji više od 50 satelita

Štaviše, novu saradnju dve kompanije, prokomentarisao je i Milutin Nikolić, direktor veleprodaje Telekom Srbija koji je istakao kako je zadovoljstvo što se RTS priključio ovom projektu, ocenivši da su kvalitet i profesionalnost kompanije SES te dugogodišnja saradnja sa istom bile ključne za postizanje dogovora, dok se ceo tim raduje što će zajedno sa SES-om ispunjavati RTS-ove potrebe na najbolji mogući način.

Podsećanja radi SES je vodeći svetski satelitski operater, prvi koji je pružio diferenciranu i skalabilnu GEO-MEO ponudu u svetu, sa više od 50 satelita u geostacionarnoj orbiti (GEO) i 12 u srednjoj orbiti (MEO). Kompanija je između ostalog fokusirana i na dodatnu vrednost, end-to-end rešenja u dve ključne poslovne jedinice: SES Video i SES Networks. Više o kompaniji možete pronaći na zvaničnom sajtu SES-a.

Ostavi komentar

 1. Živojin Marinković

  Živojin Marinković

  23. 7. 2017. u 07:44 Odgovori

  Nemam signal za RTS Sat, sa ove poz. satelita! Prijem preko Risivera KOPERNIKUS DCIP
  Podešavawe izvršeno na:
  Satelit: ASTRA 4A (SIRIUS) 4,8 E
  Freq.: 12702 MHz
  Pol.: Hor
  SR: 8623
  Video PID: 1001
  Audio PID: 1002
  P C R PID: 1001
  ********************
  Imate li kakav savet za nastali problem?

 2. Žika Janković

  Žika Janković

  11. 2. 2018. u 20:00 Odgovori

  Poštovani, zainteresovan sam za nabavku sat kartice za individualno gledanje rts-a sa satelita astra4a, posedujem tv sony sa ugrađenim tjunrom za sat program i samo vidim sat svet i radio programi, hvala i pozdrav

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.