Telekom Srbija i SES otpočeli emitovanje RTS programa u Evropi

Telekom Srbija i SES otpočeli emitovanje RTS programa u Evropi

Kompanija SES objavila je kako će zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom Telekom Srbijom, prenositi šest televizijskih i jednu radijsku stanicu RTS-a širom Evrope, tačnije: RTS Satelit, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Muzika, kao i radijska stanica Radio Beograd, emitovaće se putem vodećih kablovskih mreža u Evropi.

Kako se navodi u saopštenju, Telekom Srbija će pružiti sve usluge na terenu uključujući i satelitsku ulaznu vezu, kao i kodiranje, te će se oslanjati na SES kapacitete na jednom od ASTRA satelita smeštenog na orbitalnoj poziciji 4,8 stepeni istočno. Povodm ove vesti oglasio se i Martin Ornass-Kubacki, potpredsednik i glavni regionalni direktor za srednju i istočnu Evropu pri SES Videu – novoosnovane poslovne jedinice kompanije SES, koji je tom prilikom istakao za medije:

Dugi niz godina sarađujemo sa našim partnerom Telekom Srbija na različitim projektima, a ovaj novi sporazum ne samo da osnažuje našu prisutnost na tržištu nego i našu dugogodišnju saradnju. Veoma smo zadovoljni što je RTS odabrao ASTRA satelit za distribuciju svojih programa srpskoj publici širom Evrope.

SES broji više od 50 satelita

Štaviše, novu saradnju dve kompanije, prokomentarisao je i Milutin Nikolić, direktor veleprodaje Telekom Srbija koji je istakao kako je zadovoljstvo što se RTS priključio ovom projektu, ocenivši da su kvalitet i profesionalnost kompanije SES te dugogodišnja saradnja sa istom bile ključne za postizanje dogovora, dok se ceo tim raduje što će zajedno sa SES-om ispunjavati RTS-ove potrebe na najbolji mogući način.

Podsećanja radi SES je vodeći svetski satelitski operater, prvi koji je pružio diferenciranu i skalabilnu GEO-MEO ponudu u svetu, sa više od 50 satelita u geostacionarnoj orbiti (GEO) i 12 u srednjoj orbiti (MEO). Kompanija je između ostalog fokusirana i na dodatnu vrednost, end-to-end rešenja u dve ključne poslovne jedinice: SES Video i SES Networks. Više o kompaniji možete pronaći na zvaničnom sajtu SES-a.

Ostavi komentar

 1. Živojin Marinković

  Živojin Marinković

  23. 7. 2017. u 07:44 Odgovori

  Nemam signal za RTS Sat, sa ove poz. satelita! Prijem preko Risivera KOPERNIKUS DCIP
  Podešavawe izvršeno na:
  Satelit: ASTRA 4A (SIRIUS) 4,8 E
  Freq.: 12702 MHz
  Pol.: Hor
  SR: 8623
  Video PID: 1001
  Audio PID: 1002
  P C R PID: 1001
  ********************
  Imate li kakav savet za nastali problem?

 2. Žika Janković

  Žika Janković

  11. 2. 2018. u 20:00 Odgovori

  Poštovani, zainteresovan sam za nabavku sat kartice za individualno gledanje rts-a sa satelita astra4a, posedujem tv sony sa ugrađenim tjunrom za sat program i samo vidim sat svet i radio programi, hvala i pozdrav

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Odložen rok za zapošljavanje preduzetnika uz olakšice – novi datum je 60 dana od ukidanja vanrednog stanja

Rok za sticanje statusa kvalifikovanog novozaposlenog lica izmenjen je uredbom Vlade Republike Srbije i sada je će biti moguć 60 dana nakon završetka vanrednog stanja.

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako srpski IT-jevci treba da se brendiraju u inostranstvu – kao jeftina ili kvalitetna radna snaga?

Aktuelna pandemijska kriza (i njene ekonomske posledice), naveli su nas na sledeće pitanje: da li će domaće IT kompanije, agencije, frilenseri i regruteri morati da promene način na koji predstavljaju svoje proizvode, usluge i kadar na međunarodnom tržištu? Dakle, hoćemo li u prvi plat isticati da smo povoljni, da imamo kvalitetan kadar - ili oba?

Kultura 2.0

Kreativni direktori agencija otkrivaju da li je ekonomska kriza ubica kreativnosti – ili ne

Ako se bavite poslom koji počiva na originalnosti i kreativnosti, da li ste u tome u prethodna dva meseca bili uspešni? Ukoliko niste, kreativni direktori marketinških agencija otkrivaju svoje savete.

Novost

Google imenovao svog predstavnika u Srbiji – saopštava SHARE Fondacija

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obratio se kompaniji Google i nakon pregovora sa njihovim pravnim timom, ova kompanija odredila je svog predstavnika u Srbiji u skladu sa domaćim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Gaming

Apple Arcade dovešće više igrača srpskim gejming studijima – samo ako pametno postave strategiju

Servis Apple Arcade sada je i zvanično dostupan u Srbiji, a benefite bi, osim igrača, mogli da imaju i gejming studiji i developeri - kroz dodatni izvor zarade i veću vidljivost njihovih igara. Otkrivamo na koji način izgleda i šta sve donosi saradnja sa kompanijom Apple.

Tehnologija

Ne, hocudaglasam.com ne prikuplja podatke građana jer to nije ‘lažni’ sajt za glasanje

Vlada Srbije upozorila je da se pojavio lažni sajt za glasanje iz inostranstva i apelovala je na građane da budu oprezni u pogledu toga kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost njihove zloupotrebe. U ekskluzivnom razgovoru sa tvorcem ovog sajta otkrivamo kako servis pomaže našim građanima u dijaspori, šta on jeste - a šta nije.

Startapi i poslovanje

Oslanjajući se na poznanstva i preporuke, Recrooit želi da promeni način na koji zapošljavamo stručne kandidate

Recrooit je nova domaća platforma za regrutovanje kandidata koja ima za cilj da olakša celokupan proces zapošljavanja i postane glavni saveznik poslodavaca i regrutera prilikom zapošljavanja IT kvalifikovanih kadrova - oslanjajući se na zajednicu i preporuke iskusnih profesionalaca u svim industrijama.