Ringier Axel Springer akvizirao vodeći sajt za oglašavanje poslova na Baltiku

Ringier Axel Springer akvizirao vodeći sajt za oglašavanje poslova na Baltiku

Ringier Axel Springer Media AG akvizirao je kompaniju CV Keskus OU koji važi za jedan od vodećih oglasnika za pretragu poslova u baltičkim zemljama - Estoniji, Letoniji i Litvaniji - proširivši svoj digitalni portfolio.

ringier_finalno

CV Keskus OU koji je od sada u vlasništvu grupacije Ringier Axel Springer, osnovana je u Estoniji 2000. godine, dok se četiri godine kasnije proširila na tržište Letonije i Litvanije. Pomenuta kompanija je od 2007. godine u vlasništvu HeadHunter grupe, te će direktorsku funkciju i dalje vršiti Povilas Kitra, navodi se u saopštenju.

Statistike ovog sajta na tri tržišta pokazuju da poslovni oglasi danas beleže više od 1,8 miliona korisnika na mesečnom nivou, uz objavu od oko 6.000 različitih oglasa za različite pozicije. Sa preko 1 milion aktivnih rezimea u svojoj bazi, jasno je i zašto ova kompanija danas važi za jednu od najvećih u ovom segmentu na tržištu Baltika.

Snažan BDP kao dobar pokazatelj

Povodom pomenute akvizicije, oglasio se i Mark Dekan, CEO Ringier Axel Springera, koji je tom prilikom istakao:

Sa ekspanzijom našeg poslovanja na baltičke zemlje u oblasti oglasa za poslove, mi strateški ulazimo u ovaj region koji beleži veliki rast, dok su države ovog dela Starog kontinenta jedne od najdigitalizovanijih ekonomija u EU. Snažan rast BDP-a, ali i HR industrije, samo će se pozitivno odraziti na segment oglasa za posao. Nastojaćemo da se gradimo na snažnoj ekspertizi u ovoj vrsti oglasa koja je karakteristična za našu grupu.

Više detalja o pomenutoj akviziciji, ali i sajtovima u pomenutim zemljama možete pronaći na zvaničnom sajtu Ringier Axel Springera.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.