Ringier Axel Springer akvizirao vodeći sajt za oglašavanje poslova na Baltiku

Ringier Axel Springer akvizirao vodeći sajt za oglašavanje poslova na Baltiku

Ringier Axel Springer Media AG akvizirao je kompaniju CV Keskus OU koji važi za jedan od vodećih oglasnika za pretragu poslova u baltičkim zemljama - Estoniji, Letoniji i Litvaniji - proširivši svoj digitalni portfolio.

ringier_finalno

CV Keskus OU koji je od sada u vlasništvu grupacije Ringier Axel Springer, osnovana je u Estoniji 2000. godine, dok se četiri godine kasnije proširila na tržište Letonije i Litvanije. Pomenuta kompanija je od 2007. godine u vlasništvu HeadHunter grupe, te će direktorsku funkciju i dalje vršiti Povilas Kitra, navodi se u saopštenju.

Statistike ovog sajta na tri tržišta pokazuju da poslovni oglasi danas beleže više od 1,8 miliona korisnika na mesečnom nivou, uz objavu od oko 6.000 različitih oglasa za različite pozicije. Sa preko 1 milion aktivnih rezimea u svojoj bazi, jasno je i zašto ova kompanija danas važi za jednu od najvećih u ovom segmentu na tržištu Baltika.

Snažan BDP kao dobar pokazatelj

Povodom pomenute akvizicije, oglasio se i Mark Dekan, CEO Ringier Axel Springera, koji je tom prilikom istakao:

Sa ekspanzijom našeg poslovanja na baltičke zemlje u oblasti oglasa za poslove, mi strateški ulazimo u ovaj region koji beleži veliki rast, dok su države ovog dela Starog kontinenta jedne od najdigitalizovanijih ekonomija u EU. Snažan rast BDP-a, ali i HR industrije, samo će se pozitivno odraziti na segment oglasa za posao. Nastojaćemo da se gradimo na snažnoj ekspertizi u ovoj vrsti oglasa koja je karakteristična za našu grupu.

Više detalja o pomenutoj akviziciji, ali i sajtovima u pomenutim zemljama možete pronaći na zvaničnom sajtu Ringier Axel Springera.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Internet marketing

Kako kreirati kampanje sada kada Google Ads za Srbiju omogućava biranje mikro lokacija

Google je od nedavno omogućio oglašivačima da preko Google Ads platforme ciljaju pojedinačne gradove i regione u Srbiji. U nastavku teksta pročitajte kako to i da uradite.

Propustili ste

Karijere

Otvoren Ladies of New Business program mentorstva – čekamo tvoju prijavu!

Nakon jesenje Ladies of New Business konferencije, sada već tradicionalno, organizujemo i mentorski program koji će ovaj put biti otvoren za devojke koje zanima IT. Program startuje u januaru i trajaće do marta 2020. godine.

Startapi i poslovanje

Fond za inovacionu delatnost ponovo dodeljuje €380.000 – po prvi put mogu da apliciraju i timovi

Inovativna preduzeća i naučno-istraživačke organizacije imaju na raspolaganju bespovratna sredstva Fonda za inovacionu delatnost za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u ukupnom iznosu od šest miliona evra. Sledi novi ciklus dodele novca.

Karijere

Kako radoznalost i konstantno učenje oblikuju domaću IT industriju – iz ženskog ugla

Sedma po redu Ladies of New Business konferencija u organizaciji Netokracije okupila je prošle nedelje preko 100 dama koje su imale priliku da čuju zašto su pripadnice lepšeg pola veoma važan deo IT industrije.

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Kultura 2.0

Retrospektiva 2019: Trendovi i događaji koji su obeležili prethodnu godinu

Još jedna zanimljiva godina polako nam se bliži kraju. Kako bismo sumirali proteklu 2019. godinu, predstavljamo vam retrospektivu ključnih događaja u prethodnih 11 meseci.

Gaming

Oni su Two Desperados, ima ih preko 30 i napravili su igru koju igra 30 miliona igrača širom sveta

Kada razvijete igru za 30 miliona ljudi predstavljate veoma respektabilno ime u rastućoj 'gaming' industriji. U ovom slučaju govorimo o beogradskoj kompaniji Two Desperados, sa čijim smo osnivačem imali priliku da razgovaramo.